• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Osnovne namirnice
/
Kurkuma u prahu (organski proizvod) 150 g Just Superior
Bio Spajz/
Kurkuma u prahu (organski proizvod) 150 g Just Superior
  Šifra: 4514009

  Kurkuma u prahu (organski proizvod) 150 g Just Superior

  620 RSDkom

  Robna marka: Just Superior Zemlja porekla: Indija Pakovanje: g

  nutritivne vrednosti

  na 100g
  energetska Vrednost Kcal
  308
  energetska Vrednost KJ
  1296
  masti
  1.7g
  - mononezasićene masti
  --
  - polinezasićene masti
  --
  - zasićene masti
  0.04g
  ugljeni hidrati
  53.2g
  - šećeri
  4.3g
  vlakna
  --
  proteini
  9.5g

  o proizvodu

  Ojačajte imuni sistem i smanjite upalne procese u telu jednim od najjačih prirodnih antioksidanasa na svetu!

  svojstva

  Ovaj drevni ajurvedski i jedan od najmoćnijih začina na svetu, sa izrazitim antiupalnim i antioksidativnim svojstvima, može biti vaš najefektniji prirodni način da podignete svoj imunitet, detoksikujete organizam i smanjite upalne procese. 100% čista i 100% organska kurkuma Superior dolazi direktno sa nekoliko malih plantaža sa juga Indije, odakle ovaj začin izvorno potiče i gde se smatra da raste najkvalitetnija kurkuma. Superior kurkuma pripada “Alleppey” sorti sa povišenim nivoom kurkumina (od 5-6%), u poređenju sa uobičajenom sortom Madras koja sadrži 1-3%. Ovo čini veliku razliku u njenom dejstvu na organizam. Sadržaj kurkumina u Superior kurkumi je laboratorijski potvrđen. Superior organska kurkuma u prahu poseduje aromu identičnu svežem korenu kurkume zato što se pretvara u prah samo nekoliko dana nakon vađenja korena kurkume uz zemlje.

  Karakteristike Superior Kurkume:
  - Sopstvene plantaže kurkume – Direktna trgovina je jedan od ključnih principa naše firme, jer je to jedini način da stvarno garantujete poreklo, kvalitet, sortu i proces obrade proizvoda. Naš dobavljač poseduje sopstvene plantaže kurkume, u Južnoj Indiji, u podnožju planinskog venca koji je pod zaštitom UNESCO-a (b), karakterističan po svom bogatom zemljištu i povoljnim klimatskim uslovima.

  - Sadrži čak 5 – 6% kurkumina – jači benefiti kurkume na zdravlje. Analiza tržišta je pokazala da kurkuma i proizvodi sa kurkumom sadrže prosečno 1,51% bioaktovnog kurkumina. Superior kurkuma sadrži 3,5 puta više od toga, što znači da ima 3,5 puta jače dejstvo! Laboratorijski utvrđen sadržaj kurkumina naše kurkume možete naći na našem sajtu.

  - Superior kurkuma pripada Alleppey sorti sa juga Indije. jedino jug Indije, gde se gaji Superior kurkuma, garantovano daje autentičnu kurkumu (Curcuma Longa). Dodatno, Superior kurkuma pripada Alleppey sorti koja obezbeđuje realne zdravstvene benefite zbog povišenog nivoa kurkumina.

  - Sveže mlevena kurkuma – autentična aroma. Za svaku seriju Superior kurkume, melje se sveža kurkuma, sa sopstvenih plantaža našeg dobavljača, koju nakon transporta odmah pakujemo u najstrožim uslovima, u kvalitetne kombi dozne, kako bi se očuvao kvalitet, dejstvo i čistoća proizvoda.
  Upotreba kurkume doprinosi boljem zdravlju i jačem imunitetu, a benefiti kurkume su vidljivi samo ukoliko koristite kvalitetnu, organsku kurkumu kakvu možete pronaći u našoj ponudi.

  sastojci

  100 % organska kurkuma u prahu (Curcuma longa) iz Indije.
  Alergen info: Prirodno ne sadrži gluten, ali proizvod nije sertifikovano bezglutenski.

  način pripreme

  Ovu superhranu treba uzimati u količini od jedne kašičice dnevno, od 3 do 5 g.

  To je adekvatna količina da bi se postigao efekat. Možete je uzimati svaki dan mesec dana i pratiti rezultate. Da biste iskoristili maksimalne benefite kurkumina iz kurkume, jako je važno, i naučno potvrđeno, da treba da je uzimate u kombinaciji sa malo crnog bibera, i sa nekim izvorom masti (kokosovo ulje, ghee, maslinovo ulje, avokado).

  Popularan napitak, koji pored ostalih benefita divno umiruje i telo i um je ajurvedsko zlatno mleko – zagrejte obično ili biljno mleko, dodajte punu kašičicu Superior kurkume, malo crnog bibera, malo Superior kokosovog ulja ili našeg kakao butera i kašiku domaćeg meda ili kokosovog sirupa.

  način primene

  Da bi se njen glavni sastojak bolje iskoristio u organizmu –  najbolje je konzumirati je sa malo bibera u prahu, a dobro je i da se uzima uz obrok koji sadrži masti (može uz kokosovo ili maslinovo ulje).

  za one koje žele da znaju više

  Moćni zdravstveni benefiti pažljivo odabrane kurkume

  Kurkuma je indijski začin jarke narandžaste boje, poznata kao indijski šafran i kao glavni sastojak karija (kome daje njegovu karakterističnu boju i ukus). Predstavlja osušen i samleven koren biljke Curcuma Longa. U Indiji (a i u Kini) se koristi kao medicinska biljka hiljadama godina (za inflamaciju, povrede kože i tumore). Kurkuma sadrži mnoge bioaktivne supstance, a najkarakterističnija je kurkumin, koji se bori protiv inflamacije u organizmu na molekularnom nivou.

  Zapravo, istraživanja pokazuju da ovaj sastojak može biti moćan u smanjivanju inflamacija u organizmu jednako kao neki dobro poznati lekovi, samo bez neželjih efekata. Pored ovoga, kurkuma je jedan od najmoćnijih prirodnih antioksidanasa na planeti, ima pozitivan uticaj na kardiovaskularni sistem, šećer i holesterol u krvi, može pomoći sa depresijom i sistematski jača imuni sistem, zbog čega se i proizvodi kao superhrana. Međutim, da bi dala sve ove efekte, kurkuma mora da bude vrhunskog kvaliteta, određene sorte i sadržaja kurkumina. Takođe, postoji i način kako konzumirati kurkumu, da bi se njen glavni sastojak bolje iskoristio u organizmu –  najbolje je konzumirati je sa malo bibera u prahu, a dobro je i da se uzima uz obrok koji sadrži masti (može uz kokosovo ili maslinovo ulje).