Liofilizovana kozja surutka 100 g Koza Nostra

Regeneracija jetre. Jačanje imunog sistema. Uvećanje mišićne mase. Detoksikacija organizma. Čišćenje kože. Smanjenje telesne težine.

3.670,00 RSD
Za komad. PDV je uključen u cenu.
-
+
kom
Total:
3.670,00 RSD

Besplatna dostava za narudžbine iznad 5.000 RSD!

Rok dostave unutar Srbije je kroz 1-3 radna dana.

Naruči telefonom

064 6412721

Šifra proizvoda: 1450034

Brend: Koza Nostra

Zemlja porekla: Srbija

Pakovanje: 100.00 g

Svojstva

Prednosti surutke
Kozja surutka je oduvek bila sporedni proizvod koji se odstranjivao i bacao jer ljudi nisu bili upoznati sa njenim dejstvima. Danas je surutka u narodu poznata kao jedan od najzdravijih prirodnih napitaka na svetu. Toliko je zdrava da se može piti celog života. Bogata je kalijumom, natrijumom, magnezijumom, fosforom, gvožđem, cinkom, bakrom, kobaltom, manganom, molibdenom, kao i vitaminima: B2, B6, B12, C, K. Proteini iz surutke se porede sa proteinima majčinog mleka. Niska kalorijska vrednost je svrstava i u grupu proizvoda preporučljivih i kod mršavljenja.

Kome je namenjena?
Ne postoji ograničenje ko sve može da koristi KOZA NOSTRA proizvode upravo zbog svog širokog spektra zdravih sastojaka, ali se svakodnevna upotreba preporučuje sledećoj grupaciji konzumenata: trudnicama, deci, sportistima i seniorima.

Kako nastaje kozja surutka?
Kozja surutka, pravi se od svežeg mleka, odnosno to je nuspredukt kozjeg sira. To je tečnost koja ostaje kada se sirna prašina veže u sir. Savremena tehnologija liofilizacijom omogućila je da se kozja surutka preoblikuje u prah. Samim tim se sačuvaju sva svojstva, a konzumacijom takve imate proizvod za široke namene u postizanju vrhunskih sportskih rezultata i očuvanju zdravlja na potpuno prirodan način.

Šta je Liofilizacija?
Liofilizacija je tehnika sušenja koja se koristi za mnogobrojne medikamente ekstrakte organa ili biljaka, serume, vakcine, antibiotike, vitamine. Oni mogu da se promene ako se suše klasičnim metodama. Liofilizacija se odvija u tri faze:
potpuno smrzavanje, vrlo brzo i na vrlo niskoj temperaturi
sublimacija, koja se izaziva brzim stvaranjem visokog vakuma. U toku ove metode voda prelazi iz čvrstog stanja (led) u stanje pare, ne prelazeći kroz tečno stanje
dehidratacija, ova metoda ima zadatak, da laganom zagrevanju eliminiše poslednje tragove vode.

Tok liofilizacije zavisi od mnogobrojnih faktora posebno od prirode supstancije koje se tretira zatim od raspodele manje ili više voluminozne mase. Mora da se izvodi vrlo pažljivo, posebno u pogledu temperature zamrzavanja relativnog zagrevanja, evakuacije para i njihove kondenzacije. Liofilizovani proizvodi su amorfne mase, brižljivo zatvoreni ili zapečaćeni pod inertnim gasom ili u vakumu. Rok trajanja im je praktično neograničen. Vrlo su higroskopni, tako da je dovoljno u trenutku upotrebe dodati podesnu zapreminu vode da se vrate u stanje prvobitnih svežih proizvoda.

Prednost liofiliziranih namirnica su:
- velika trajnost
- održanje strukture i originalnog oblika
- dobra topivost proizvoda u prahu
- dobra rekonstrukcija kod ponovnog primanja vode (rehidratacija)
-neznatne promene boje, arome i ukusa
- minimalan gubitak vitamina

Postupak liofilizacije smatra se jednim od najboljih postupaka za sušenje i dugotrajno očuvanje osnovnih organoleptičkih svojstava mnogih namirnica.

Za one koji bi da znaju više

Geografsko poreklo: Selo Gunjaci se nalazi na tromeđi Valjeva, Loznice i Ljubovije. Na padinama planine Rožanj u rasponu od 400m do 1000m nadmorske visine. Mesto koje obiluje prirodnim bogatstvima i kao takav, kraj ima velike potencijale za gajenje i proizvodnju kvalitetnih prirodnih proizvoda. Našim kozama u ishrani je dostupno preko 200 vrsta različitih biljaka, što samim time indirekto utiče na kvalitet surutke i sira, što nas čini prepoznatljivim i jedinstvenim na tržištu.

Nutritivne vrednosti

na 100g

Energetska vrednost (kcal): 395.9

Masti: 7.89 g

Ugljeni hidrati: 65.66 g

Proteini: 14.97 g

Pogledajte još i...

Bez dodatog šećera Bez glutena

Bombus

Raw energy marakuja i kokos - desert na bazi sušene urme (sert. bez glutena) 50 g Bombus
180,00 RSD

Bombus Raw Energy maracuja & coconut - desert na bazi sušene urme, kokosa i marakuje, bez dodatog šećera, sa visokim sadržajem vlakana, proizveden bez termičke obrade. Sadrži šećere prirodno prisutne u namirnicama koje se koriste u proizvodnji.

Granum

Balzamiko sirće od nara 250 ml Granum
337,00 RSD

Visokonutritivni, veganski proizvod bez glutena i veštačkih dodataka, od nara iz Turske.

Strela

Leskovački cepkani ajvar 700 g Strela
1.299,00 RSD

Leskovački cepkani ajvar. Domaći bez konzervansa.

Bio Špajz

Kus kus (organski proizvod) 200 g Bio Špajz
245,00 RSD

Kus kus je instant proizvod od pšenice, klasa I. Vrlo je ukusan, lako se priprema i dobro kombinuje sa drugim namirnicama.

Bez dodatog šećera

Čokolada Inulin i stevia 59% 40 g Chocollama
308,00 RSD

Tamna čokolada 59% kakao delova, zaslađena inulinomi stevijom, bez dodatog šećera. Bogata vlaknima.

Bio Špajz

Ovsene pahuljice sitne (organski proizvod) 450 g B
390,00 RSD

Ovsene pahuljice su od davnina deo ljudske ishrane. Mogu se koristiti u kašama, supama, hlebovima, poslasticama.

Violife

Namaz sa belim lukom i začinskim biljem 150 g Violife
422,00 RSD

Krem sir na bazi kokosovog ulja sa belim lukom i začinima. Bez kazeina, bez mleka, bez laktoze, bez soje, bez glutena. 100% vegan. Sa kokosovim uljem i vitaminom B12.

Bio Špajz

Ekstra devičansko maslinovo ulje (organski proizvod) 250 ml Bio Špajz
837,00 RSD

Almazara de Muela Olive Mill, ima jedinstven i ekskluzivan sistem koji ekstrahuje maslinovo ulje koristeći proces koji ne zahteva ni toplotu ni vodu. Tako se čuva svaka od osobina ulja. Zbog toga ova ekstra devičanska ulja imaju visoku koncentraciju tokoferola, fitosterola i polifenola, sve komponente sa velikom nutritivnom vrednošću.

Bio Špajz

Tamari Yaemon soja sos (organski proizvod) 200 ml Bio Špajz
773,00 RSD

Tamari sos – Autentičan japanski ukus, organski i bez glutena.