Liofilizovana kozja surutka 100 g Koza Nostra

Regeneracija jetre. Jačanje imunog sistema. Uvećanje mišićne mase. Detoksikacija organizma. Čišćenje kože. Smanjenje telesne težine.

3.670,00 RSD
Za komad. PDV je uključen u cenu.
-
+
kom
Total:
3.670,00 RSD

Besplatna dostava za narudžbine iznad 5.000 RSD!

Rok dostave unutar Srbije je kroz 1-3 radna dana.

Naruči telefonom

064 6412721

Šifra proizvoda: 1450034

Brend: Koza Nostra

Zemlja porekla: Srbija

Pakovanje: 100.00 g

Svojstva

Prednosti surutke
Kozja surutka je oduvek bila sporedni proizvod koji se odstranjivao i bacao jer ljudi nisu bili upoznati sa njenim dejstvima. Danas je surutka u narodu poznata kao jedan od najzdravijih prirodnih napitaka na svetu. Toliko je zdrava da se može piti celog života. Bogata je kalijumom, natrijumom, magnezijumom, fosforom, gvožđem, cinkom, bakrom, kobaltom, manganom, molibdenom, kao i vitaminima: B2, B6, B12, C, K. Proteini iz surutke se porede sa proteinima majčinog mleka. Niska kalorijska vrednost je svrstava i u grupu proizvoda preporučljivih i kod mršavljenja.

Kome je namenjena?
Ne postoji ograničenje ko sve može da koristi KOZA NOSTRA proizvode upravo zbog svog širokog spektra zdravih sastojaka, ali se svakodnevna upotreba preporučuje sledećoj grupaciji konzumenata: trudnicama, deci, sportistima i seniorima.

Kako nastaje kozja surutka?
Kozja surutka, pravi se od svežeg mleka, odnosno to je nuspredukt kozjeg sira. To je tečnost koja ostaje kada se sirna prašina veže u sir. Savremena tehnologija liofilizacijom omogućila je da se kozja surutka preoblikuje u prah. Samim tim se sačuvaju sva svojstva, a konzumacijom takve imate proizvod za široke namene u postizanju vrhunskih sportskih rezultata i očuvanju zdravlja na potpuno prirodan način.

Šta je Liofilizacija?
Liofilizacija je tehnika sušenja koja se koristi za mnogobrojne medikamente ekstrakte organa ili biljaka, serume, vakcine, antibiotike, vitamine. Oni mogu da se promene ako se suše klasičnim metodama. Liofilizacija se odvija u tri faze:
potpuno smrzavanje, vrlo brzo i na vrlo niskoj temperaturi
sublimacija, koja se izaziva brzim stvaranjem visokog vakuma. U toku ove metode voda prelazi iz čvrstog stanja (led) u stanje pare, ne prelazeći kroz tečno stanje
dehidratacija, ova metoda ima zadatak, da laganom zagrevanju eliminiše poslednje tragove vode.

Tok liofilizacije zavisi od mnogobrojnih faktora posebno od prirode supstancije koje se tretira zatim od raspodele manje ili više voluminozne mase. Mora da se izvodi vrlo pažljivo, posebno u pogledu temperature zamrzavanja relativnog zagrevanja, evakuacije para i njihove kondenzacije. Liofilizovani proizvodi su amorfne mase, brižljivo zatvoreni ili zapečaćeni pod inertnim gasom ili u vakumu. Rok trajanja im je praktično neograničen. Vrlo su higroskopni, tako da je dovoljno u trenutku upotrebe dodati podesnu zapreminu vode da se vrate u stanje prvobitnih svežih proizvoda.

Prednost liofiliziranih namirnica su:
- velika trajnost
- održanje strukture i originalnog oblika
- dobra topivost proizvoda u prahu
- dobra rekonstrukcija kod ponovnog primanja vode (rehidratacija)
-neznatne promene boje, arome i ukusa
- minimalan gubitak vitamina

Postupak liofilizacije smatra se jednim od najboljih postupaka za sušenje i dugotrajno očuvanje osnovnih organoleptičkih svojstava mnogih namirnica.

Za one koji bi da znaju više

Geografsko poreklo: Selo Gunjaci se nalazi na tromeđi Valjeva, Loznice i Ljubovije. Na padinama planine Rožanj u rasponu od 400m do 1000m nadmorske visine. Mesto koje obiluje prirodnim bogatstvima i kao takav, kraj ima velike potencijale za gajenje i proizvodnju kvalitetnih prirodnih proizvoda. Našim kozama u ishrani je dostupno preko 200 vrsta različitih biljaka, što samim time indirekto utiče na kvalitet surutke i sira, što nas čini prepoznatljivim i jedinstvenim na tržištu.

Nutritivne vrednosti

na 100g

Energetska vrednost (kcal): 395.9

Masti: 7.89 g

Ugljeni hidrati: 65.66 g

Proteini: 14.97 g

Pogledajte još i...

Malina Impex

Mleveni rogač 200 g Malina Impex
117,00 RSD

Rogač u prahu je bogat prirodnim šećerima, kalcijumom i mineralima, alkalan je. Koristi se kao čokolada. Kvalitet I.

Granum

Slani kreker 80 g Granum
192,00 RSD

Veganski kreker sa preko 25% proteina. Prirodno bez glutena. Bogat vlaknima.

Problem

Čili papričice marinirane 52 g Problem
373,00 RSD

Nije problem Čili papričice.
Marinirano povrće - čili papričice.

Pistaći
2.070,00 RSD / kg

Hranljivi orašasti plod, nežnog ukusa.

Beyond

Prženi tempeh (organski proizvod) 200 g Beyond
498,00 RSD

Prženi tempeh - grilovan (organski proizvod): hranljiv i ukusan proteinski proizvod od fermentisanih sojinih zrna u vidu šnicli začinjenih tamari soja sosom. Brzo daje osećaj sitosti. Bogat izvor belančevina. Posno. Bez konzervansa, holesterola.

Macrobiotic Prom

Maslac od soje 250 g Macrobiotic Prom
313,00 RSD

Maslac dobijen iz sojinog ulja. Fine, lagane teksture, lako se maže. Koristi se kao zamena za maslac od mleka ili suncokretov margarin. Pogodan za pripremu torti, kolača i svih vrsta peciva. Posni proizvod. Ne sadrži trans-masti.

Senza

Keks sa punjenjem od vanile (sert. bez glutena) 150 g Senza
220,00 RSD

Ukusni bezglutenski keksi sa vanil punjenjem. Bez soje. Bez mleka. Bez glutena. Bez kikirikija.