Oljuštena heljda

590,00 RSD / kg
Za kilogram. PDV je uključen u cenu.
-
+
Kg
Total:
59,00 RSD

Besplatna dostava za narudžbine iznad 5.000 RSD!

Rok dostave unutar Srbije je kroz 1-3 radna dana.

Naruči telefonom

064 6412721

Šifra proizvoda: 4002001

Zemlja porekla: Srbija

Svojstva

Ako je tostirana, heljda se često koristi kao kaša i tada ona postaje jedna od retkih alkalnih žitarica. Tostirana haljda je tamna, crvenkasto-smeđe boje. Prirodna, netostirana heljda je skoro bele boje. Mlado zrnevlje heljde može se ostaviti i da klija (jaka, teško svarljiva crna ljuska tada spada) i ono je izuzetan izvor hlorofila, vitamina i enzima.
Ne sadrži gluten, te je mogu slobodno koristiti i osobe koje pate od celijakije.

Isceljuje sluzokožu tankog creva, poboljšava cirkulaciju i stanje kapilara i krvnih sudova.
Vrlo efikasna za lečenje dijareje i hronične dizenterije. Rutin, bioflavonoid koji nalazimo u heljdi ojačava kapilare i krvne sudove, sprečava pojavu hemoroida, smanjuje krvni pritisak i pojačava cirkulaciju u rukama i nogama. Rutin je lekovit i nakon izloženosti X zračenju ili drugim formama radijacije.
Heljda se koristi spolja, za kožu koja je u nekoj vrsti zapaljenja ili u slučaju opekotina. Napraviti oblogu od tostiranog brašna heljde pomešanog sa sirćetom.

Opomena – nije preporučljiva za one koji pokazuju znake toplote a to su: povišena temperatura, crveno lice, tamno crveni jezik, visoki pritisak, ili one koji imaju poremećaj elementa vetra a to su dezorijentacija, nervoza, vrtoglavica, grčevi i emocionalna nestabilnost. 

Sastojci

Oljuštena heljda

Za one koji bi da znaju više

Insekti ne napadaju heljdu kao ni žen-šen.
Heljda će uvenuti kada se tretira hemikalijama.

Nutritivne vrednosti

na 100g

Energetska vrednost (kcal): 335

Masti: 3.10 g

Zasićene masti: 0.67 g

Ugljeni hidrati: 70.59 g

Ugljeni hidrati (šećeri): 2.6 g

Proteini: 12.62 g

Pogledajte još i...

Pčelarska kuća Kovačević

Polen mleveni 100 g Pčelarska kuća Kovačević
357,00 RSD

Prirodni pčelinji proizvod.

Bio Špajz

Pasulj azuki (organski proizvod) 200 g Bio Špajz
308,00 RSD

Azuki pasulj, tradicionalna namirnica japanske i makrobiotičke kuhinje, poznat je po svojoj izuzetnoj hranljivoj vrednosti i slatkom i ljutkastom (oštrom) ukusu. Odličan je za pripremu raznovrsnih jela – od slanih specijaliteta do nutritivnih dezerta.

Mitoku

Umeboši pasta 100 g Mitoku
771,00 RSD

Pasta od fermentisanih slanih umeboši šljiva: čisti masnu jetru i otrove iz organizma, povećava imunitet i izdržljivost na stres, reguliše varenje i rad želuca, snažan antioksidans, usporava starenje.

Mitoku

Umeboši šljive 100 g Mitoku
836,00 RSD

Ukiseljene japanske umeboši šljive. Koriste se više od 2000 godina kao dodatak jelu, veoma popularan u Japanu. Fermentišu u zemljama ćupovima i do pet godina uz dodatak shiso lišća i morske soli. Koriste se kao slani začin u jelima od žitarica i mahunarki i za pripremu umaka i variva.

Bez dodatog šećera Organski proizvod

Nisha

Namaz od crne zove (organski proizvod) 200 g Nisha
482,00 RSD

Organski voćni namaz od crne zove. Proizvedeno od 60 g voća na 100 g proizvoda. Bez dodatog šećera. Sadrži prirodno prisutne šećere. 

Kazablanka

Susamov taan 500 g Kazablanka
592,00 RSD

Makedonski susamov taan.

Ivadex

Lešnikov puter 160 g Ivadex
593,00 RSD

Lešnikov puter je posan proizvod i prava riznica minerala i vitamina. Sadrži magnezijum, kalijum, gvožđe, cink, jod, fosfor i kalcijum. Najviše ima vitamina E, B i to pre svega B5 i B6, Vitamin A i folnu kiselinu.