• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Osnovne namirnice
/
Oljušteno proso
  Šifra: 4005001

  Oljušteno proso

  190 RSDkg

  +
  Robna marka: Zemlja porekla: Srbija Pakovanje:

  svojstva

  Proso jača bubrege, slezinu i pankreas. Najbolja je žitarica protiv kandidijaze. Proso sadrži približno isti procenat belančevina kao i pšenica.
  Povećava baznost organizma, a smanjuje njegovu kiselost. Na ovaj način sprečava rast i razvoj bakterija, ima fungicidno delovanje.
  Ojačava bubrege, slezinu i pankreas.Pomaže kod prevencije pobačaja.Proso je bogato vitaminom B, posebno nijacinom, B17,B6, folnom kiselinom, kalcijumom, gvožđem, natrijumom, magnezijumom i cinkom. Proso ne sadrži gluten. Ima visok procenat aminokiselina.
  Ljudima koji imaju problema sa tiroidnom žlezdom  ne preporučuje se velika konzumacija prosa, jer ono sadrži inhibitore tiroidne peroksidaze.
  Smanjuje rast bakterija u ustima. Najbolja žitarica protiv prekomernog rasta kandide  (Candida albicans).  Dobro je za dijareju (tostirati proso pre kuvanja), protiv povraćanja (supa od prosa), za probleme sa varenjem i dijabet. Da bi se sprečila jutarnja mučnina idealna je supa od prosa. Nije preporučljiv kod onih koji imaju loše varenje koje se manifestuje konstantnim vodenim stolicama.

  sastojci

  Proso oljušteno. 

  način pripreme

  Slatko-slani ukus.
  Kuva se bez ili sa sasvim malo soli. Kuva se 1 šolja prosa sa 3 šolje vode i prstohvatom soli 30 minuta.