Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Svojstva
Mungo pasulj je mali, tvrd, zeleni pasulj, od koga se lako mogu napraviti klice. Mungo se lako i brzo kuva i veoma je hranljiv, vrlo je dobar izvor visokovrednih proteina koji sadrže gotovo sve bitne aminokiseline, priprema se u obliku pirea i kaša. U ishrani je dozvoljen dijabetičarima, a zbog sadržaja folne kiseline preporučuje se i trudnicama za normalan rast i razvoj ploda.
Veoma hranljiva mahunarka. Jača srce i tanko crevo, a utiče i na smanjenje masnih naslaga u organizmu.
Sastojci
Pasulj mungo.
Alergen info: mahunarka.
Napomena
Čuvati na suvom i hladnom mestu.
Način pripreme
Pasulj isprati i potopiti na par sati. Jednu šolju kuvati sa 5 šolja vode, 1 sat uz dodatak morskih algi radi lakšeg varenja. Soliti nakon kuvanja. Pogodan za pripremu klica.
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.