• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
  Šifra: 601027

  Perga Energy 250 g

  Proizvod nije u ponudikom

  Robna marka: Bee Well Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: 250 g

  Slični proizvodi

   Pčelarska kuća Kovačević
   Apimix forte 450gr Kovacevic
   1,005 RSD
    Pčelarska kuća Kovačević
    Apimix clasik 450gr Kovacevic
    1,005 RSD
     Pčelarska kuća Kovačević
     Apimix extra 450gr Kovacevic
     1,912 RSD
      Pčelarska kuća Kovačević
      Medno vostani poklopci 480gr Kovacevic
      746 RSD

      Potpuno prirodan preparat zasnovan na izbalansiranom odnosu pčelinje perge (fermentisanog polena iz saća), odabranih vrsta lekovitih biljaka sa područja Fruške gore, kao i visokokvalitetnog prirodnog meda. Parga Energy je prirodni dijetetski preparat, koji doprinosi poboljšanju opšteg  psiho-fizičkog stanja organizma, kako kod odraslih, tako i kod dece, posebno kod oporavka od najtežih bolesti. 

      • sastojci:
      Perga 12 %, prirodni vrcani med 88 %, prirodne pčelinje voštine < 0.1 %.

      • svojstva:
      Perga posebno blagotvorno dejstvo utiče na:

      • poboljšanje krvne slike i krvnih sudoba,
      • dovodi do brzog povećanja hemoglobina u krvi (bez štetnih posledica),
      • jačanje imunog sistema odraslih i dece,
      • pozitivno utiče na pravilno odvijanje svih metaboličkih procesa u organizmu,
      • smanjuje umor i regeneriše misićnu masu usled fizičkih napora i hrani je preko neophodnim proteinima,
      • pomaže u lečenju gastritisa, kolitisa, hroničnih zatvora i impotencije.

      Najvrednija komponenta ovog proizvoda je svakako fermentisani polen, poznatiji kao perga ili ,pčelinji hleb'. Za razliku od sirovog polena (koji se sakuplja pomoću mehaničkih hvatača koji se postavljaju na ulazu u košnicu), polen u ćelijama saća prolazi kroz složene procese prerade odnosno fermentacije pod uticajem brojnih gljivica i korisnih bakterija, uz dodatak enzima i sekreta iz pčelinjih žlezda. U tom procesu polenova zrna bivaju oslobođena teško svarljive celulozne opne pri čemu nastaje jedan od najvrednijih pčelinjih proizvoda, kako za pčelinju zajednicu, tako i za čoveka - kao hranljivo i apiterapeutsko sredstvo.

      Praveći pergu, pčele dodaju polenu nektar i med. Iz literature je poznato da u procesu prerade polena u pergu pčele koriste čak 107 vrsta gljivica, od kojih više od 80 specijalizovanih vrsta kvasaca, kao i 39 vrsta korisnih bakterija koje, zajedno, doprinose da perga ima devet puta veću hranljivu vrednost od sirovog polena. Pod dejstvom fermenata iz meda, sekreta pčelinjih žlezda i niza pomenutih mikroorganizama, dolazi do mlečno kisele fermentacije u kojoj se polen pretvara u pergu. Mlečno kisela fermentacija perge u pčelinjem saću traje oko 15 dana, pri čemu se nagomilava izvesna količina mlečne kiseline koja, zajedno sa drugim prisutnim jedinjenjima koja imaju antibiotska svojstva, obezbeđuje prirodnu konzervaciju perge u dužem vremenskom periodu.

      Preparat obiluje kvalitetnim belančevinama, svim nezamenjivim aminokiselinama, ugljenim hidratima, masnim kiselinama, vitaminima B grupe, vitaminima K, E, D, C, posebno vitaminom P (Rutin), provitaminom A (Karotin), različitim mineralima i oligoelementima (posebno kalijumom i gvožđem), eteričnim uljima, enzimima, pigmentima i drugim biološki aktivnim prirodnim materijama. Sastavne komponenate preparata PERGA 21  su izbalansirane u sledećem odnosu: Perga = 21 gr., Odabrane lekovite biljke sa područja Fruške gore = 10%, Prirodni med = do 250 gr.

      S obzirom na izuzetno kvalitetan i raznovrstan sastav, PERGA 21 predstavlja nezamenjiv dodatak svakodnevnoj ishrani. Upotreba preparata je veoma značajna u ishrani dece i sportista jer popravlja opšte psihofizičko stanje organizma, naročito u slučaju povećanih fizičkih napora. Pored toga, polivitaminski karakter ovog proizvoda ima i terapeutsko dejstvo koje već posle nekoliko dana, do tri nedelje, garantuje vidljive rezultate kod osoba svih uzrasta koje se leče od različitih poremećaja u organizmu.

      Naučno je dokazano da konzumiranje fermentisanog polena i meda dovodi do brzog porasta hemoglobina u krvi (bez štetnih posledica), jačanja zidova krvnih sudova i regulisanja njihove propustljivosti, regulisanja hipertenzije i arterioskleroze, kao i uspostavljanja balansiranog odnosa između dobrog i lošeg holesterola. Poseban značaj u smislu poboljšanja stanja krvnih sudova ima vitamin P=Rutin koji je u pergi prisutan u izuzetno visokoj koncentraciji, kao ni u jednom drugom prirodnom proizvodu (13 mg u 100 grama perge). Istovremeno, perga jača imunološki sistem organizma i doprinosi smanjenju umora. Koristi se u lečenju kolitisa, hroničnih zatvora, hepatitisa i drugih poremećaja funkcija jetre, hroničnih zapaljenja prostate, kao i muške sterilnosti i impotencije. Pored svega, tradicionalna kineska medicina koristi pergu i za aktiviranje oslabljenih mišićnih ligamenata očiju, sprečavanje krvarenja u mrežnjači oka, kao i za lečenje oštećenja kože koja nastaju kao posledica primene radioterapije. Poznato je da perga ima jako antiseptičko dejstvo na širok spektar patogenih mikroorganizama. Preporučuje se i kod poremećaja memorije, naročito starijih osoba, kod upale moždane kore, kao i kod nervnih i psihičkih oboljenja. Primenjuje se prilikom smetnji u radu srca, gastritisa, poremećaja u radu žlezda sa unutrašnjim lučenjem, čira na dvanaestopalačnom crevu, smanjenog libida, prilikom raznih alergija, prehlada i gripa. Doprinosi obnavljanju crevne flore oštećene uzimanjem lekova i omogućava bezbedno držanje raznih vrsta dijeta za mršavljenje bez opasnosti od pojave deficita esencijalnih materija u organizmu. Poboljšava ishranu materice bez štetnog uticaja na plod, a fetusi dobijaju veću težinu i nivo hemoglobina, ukupnog proteina, serumskog gvoždja i albumina. Poznato je da se u sklopu lečenja najtežih bolesnika koji zapadnu u stanje kome, perga stavlja pod jezik takvih pacijenta 4-5 puta dnevno, po 1 gram. Jednom rečju, perga blagotvorno deluje na pravilno odvijanje svih metaboličkih procesa u organizmu.

      Perga, hrana kraljeva kako ju je Hipokrat (otac moderne medicine) zvao, predstavlja dijetetski suplement na svetu, predstavlja najstariji dijetetski suplement na svetu, a njenim konzumentima otkriva riznicu regenerativne moći u jednom. Kao jedinstveni živi organizam na planeti, pčela sama sebi pravi savršenu hranu, Pergu. Nastaje u vrlo složenom procesu fermentacije cvetnog polena, koji se odvija u košnici. Perga u ovom pakovanju je izvedena sa najpolodosnijih livada u oblasti Fruške gore na kojoj obitava preko 700 različitog lekovitog bilja, koja poseduje izvanredna terapeutska dejstva. Bogata flora sa koje naše pčele skupljaju svoj nektar i polen, daje našoj Pergi izvanrednu, delikatnu puterastu strukturu koja će zadovoljiti i najprobirljivija nepca. 

      Perga Energy je 100% prirodan proizvod, bez bilo kakvih veštačkih dodataka, koji se prave u ograničenim količinama. Obezbedite sebe i svoje najmilije savršenstvom iz prirode. Mi to radimo već preko pola veka.

      • način upotrebe:
      Drvenom kašikicom (iz pakovanja) - jednom (ujutro), do dva puta dnevno (ujutro i uveče), pola sata pre obroka, postepenim otapanjem u ustima, bez upotrebe vode. Nakon uzimanja preparata izbegavati konzumiranje napitaka barem još 30 minuta. Preporučena doza preparata može se udvostručiti kada se primenjuje u terapeutske svrhe.

      Posebne napomene: Preparat PERGA 21  nema nikakvih kontraindikacija i mogu ga koristiti sve osobe bez ikakvog vremenskog ili starosnog ograničenja, izuzev osoba koje su alergične na med i druge pčelinje proizvode.

      Sastojci preparata PERGA 21 (pre svega fermentisani polen), zadržavaju svoje prirodne osobine do 17 godina, za razliku od sirovog polena koji već nakon 12 meseci gubi do 50% svojih korisnih sastojaka.

      pakovanje od 250 g (30 x 8.33 g)
      zemlja porekla: Srbija