Proteinski prah konoplje (organski proizvod) 250g Just Superior

Organski proizvod
Opis proizvoda

Proteinski prah konoplje. Kompletan obrok u samo 2, 3 kašike!

749,00 RSD
Za komad. PDV je uključen u cenu.
-
+
kom
Total:
749,00 RSD

Besplatna dostava za narudžbine iznad 5.000 RSD!

Rok dostave unutar Srbije je kroz 1-3 radna dana.

Naruči telefonom

064 6412721

Šifra proizvoda: 1215011

Brend: Just Superior

Zemlja porekla: Srbija

Pakovanje: 250.00 g

Svojstva

Industrijska konoplja.
Najnutritivnija biljka na planeti!
Da li ste znali da se industrijska konoplja koristila hiljadama godina za hranu, gradivni materijal, hartiju, tekstil i da je po nekim izvorima prva biljka ikada gajena od strane čoveka? Bila je jedna od najvažnijih biljaka u nekim delovima sveta. A pored toga jedna je od biljaka koja se najlakše uzgaja, koja neguje umesto da troši zemlju na kojoj raste i prirodno je veoma otporna. Zato tokom hiljada godina koliko se gaji, ljudi nisu imali potrebu da menjaju njenu genetiku, tako da konoplja predstavlja jednu od retko genetski očuvanih uzgajanih biljaka na planeti.

Vaše telo će vam uzvratiti na najbolji način!
Ukratko Just Superior konopljin protein nutritivno obogaćuje svaki vaš obrok, bez ikakvih štetnih efekata

Sadrži bakar 1.7 mg, gvožđe 15.5 mg, magnezijum 488 mg, cink 7.4 mg, fosfor 1319 mg, kalcijum 415 mg.

Prirodno visok sadržaj proteina, vlakana, omega-3 masnih kiselina i više različitih minerala (uključujući gvožđe) našeg proteinskog praha konoplje, obogatiće vaš dnevni unos nutrijenata jednostavno i lako. Zbog ovakvog nutritivnog sastava redovnom upotrebom možete smanjiti umor i iscrpljenost, poboljšati imuni sistem, pozitivno uticati na nivo holesterola, a količina cinka koja se nalazi u dnevnoj dozi naše konoplje može doprineti normalnoj plodnosti i reprodukciji i održavanju normalnog nivoa testosterona u krvi.

Otkrivamo – Šta konopljin protein čini stvarno najboljim na svetu?

Kako nauka i iskustvo iznova i iznova pokazuju, pesticidima tretirane namirnice su izuzetno štetne po ljudsko zdravlje. Kod takozvanih superhrana u prahovima naročito je važno da uvek birate one koje imaju organski sertifikat, jer u suprotnom mogu više da nanesu štete nego koristi vašem organizmu.
Zbog neverovatnih karakteristika ove biljke ona se može relativno lako uzgajati i bez primene pesticida i herbicida, za razliku od drugih biljaka. Međutim jedino organski sertfikat vam može garantovati da je to zaista tako.
Pored toga, zemlja na kojoj se gaje biljke na konvencionalni način je značajno osiromašena nutrijentima u odnosu na zemlju na kojoj se gaje biljke po organskim principima proizvodnje, a od sastava zemljišta direktno zavisi koliko nutrijenata će imati biljka koja tu raste.

Tačno poreklo ove biljke nije poznato. Gaji se hiljadama godina svuda po svetu, i kako ne sadrži specifične fitonutrijente (kao kakao i maka) koji zavise od podneblja gde raste, već se gaji zbog svojih makro i mikro nutrijenata – koji zavise od načina gajenja i plodnosti zemljišta ali ne i od lokacije, može se reći da svaka organski gajena konoplja ima ista svojstva.
Naravno proteinski prah konoplje kao i drugi proizvodi od ove biljke zavise od daljeg procesa proizvodnje. Industrijsku konoplju nije moguće uvesti iz inostranstva u Srbiju, zbog našeg zakona vezanog za tu biljku. Zakonom je dozvoljeno prodavati konoplju jedino ukoliko je gajena u Srbiji, ali zbog njoj srodne biljke indijske konoplje, poznate kao marihuana, danas se strogo kontroliše uzgoj industrijske konoplje, zbog čega je zakonom određeno da svi koji su zasadili konoplju moraju da prijave Ministarstvu Poljoprivrede svoj zasad (tačnu površinu, katastarski broj parcele, sortu konoplje, nosioca dozvole, itd).
Da bi vaša konoplja bila bezbedna za upotrebu neophodno je da proverite ove podatke sa svojim dobavljačem.

Proteinski prah konoplje se dobija iz semena konoplje, (prethodno ubranog, očišćenog i osušenog), tako što se prvo iz semena izdvoji ulje, a ostatak samelje u prah. Ovaj proces se sastoji od desetak koraka od kojih svaki može da se uradi na više različitih načina. Od toga u suštini u potpunosti zavisi kakvog će kvaliteta biti krajnji proizvod.

Na plantažama uz konoplju mogu da rastu i druge biljke čije semenke takođe dospevaju kada i semenke konoplje i postoji velika verovatnoća da i one završe sa semenom konoplje.
Pored ovoga, ukoliko se seme konoplje ošteti pre dalje prerade mogu se razviti gljivice i drugi mikroorganizmi koji bi se kasnije manifestovali i na sam ukus i kvalitet dobijenog proteina.
Takođe, konopljino seme je bogato polinezasićenim masnim kiselinama, koje su izuzetno osetljive na bilo kakvu izloženost temperaturama, i mogu od neophodnih nutrijenata za naše zdravlje da se pretvore u veliku opasnost za nas.
Proizvodnja na visokim temperaturama je u većini slučajeva brža i jednostavnija nego proizvodnja na niskim, a samim tim i jeftinija! Organski sertifikat proizvoda podrazumeva da biljka nije tretirana pesticidima, hormonima i slično, kao i da nije gmo porekla, međutim ne govori ništa o procesu proizvodnje, temperaturama niti poreklu proizvoda.

Malo bolji od najboljeg…
Just Superior proteinski prah konoplje
Naša konoplja je jedina sertifkovano organska konoplja u Srbiji, sa srpskim i evropskim sertifikatom. Gaje je ljudi koji se decenijama posvećeno bave uzgojem ove biljke i koji su registrovani u Ministarstvu poljoprivrede Srbije kao uzgajivači industrijske konoplje, što znači da je prošla sve neophodne kontrole. Svu dokumentaciju za Superior proteinski prah konoplje možete pogledati ispod. Našu konoplju čine dve sorte  (jedine dozvoljene dve sorte koje se nalaze na sortnoj listi Ministarstva) – francuska sorta Fedora i domaća sorta industrijske konoplje Helena.

Šta Just Superior proteinski prah čini jednim od najboljih na svetu?
Postoji više načina žetve semena konoplje sa plantaže. Način koji naši posvećeni proizvođači koriste kada se seme prerađuje u proteinski prah je ručno branje, koje možete videti na snimku direktno sa njihovih plantaža u Nacionalnim parkovima Vojvodine. Negativna strana ovog procesa je njegova cena (mora da se angažuje ogroman broj ljudi) i ovakav način zahteva mnogo više vremena od mašinskog branja kombajnom. Međutim, ovaj način je jedini koji obezbeđuje skidanje tačno odredjenih delova biljke bez ikakvog mehaničkog oštećenja i izdvajanje čistog semena bez mešanja drugih semena i biljnih ostataka koji se javljaju kod mašinske žetve. Po sličnom principu (sporijih i dugotrajnih procesa) naši proizvošači  seme suše i dodatno čiste bez ikakvog podizanja temperature, kako bi se potpunosti očuvale kompletne nutritivne vrednosti samog zrna.

Iz takvog 100 % celog i neoštećenog semena  (koje nije napuklo ili proklijalo) i bez drugih primesa i ostataka, komplikovanim mehaničkim procesom hladnog ceđenja u strogo kontrolisanim uslovima organske proizvodnje, izdvaja se ulje iz semena. Ovo je izuzetno važno kod konopllje, zato sto je ona bogata omega 3 polinezasićenim masnim kiselinama – izuzetno osetljivim na povišene temperature na kojima postaju kancerogene.

Nakon izdvajanja ulja ostaju štapići konoplje koja je zatim spremna za mlevenje. Proces mlevenja se odvija u u kamenom mlinu bez dodatnog zagrevanja. Ovaj proces se ponavlja dok se semenke u potpunosti ne usitne i pretvore u prah. Ovaj prah mora ostati malo krupnije granulacije, jer zbog fizičkih karakteristika semena, nije moguće dobiti sitniji prah bez upotrebe visokih temperatura.

Kratak ciklus proizvodnje od ubiranja semena do pakovanja proteinskog praha u najstrože kontrolisanim uslovima i u posebnu ambalažu, osigurava sa jedne strane da ne dođe do razvoja nepoželjnih mikroorganizama i aflatoksina, koji su jako kritični kod svih semenki i žitarica, a sa druge strane obezbeđuje vama svež proteinski prah konoplje najvišeg kvaliteta – direktno sa plantaže.

Proteini i masti u konoplji
Dva glavna proteina u konoplji su edetin (globularni protein – oko 65 %) i albumin. Oba ova visoko kvalitetna skladišna proteina se jako lako vare i sadrže nutritivno značajnu količinu svih esencijalnih amino kiselina. Esencijalne amino kiseline ne možemo da sintetišemo u organizmu, a kako učestvuju u gotovo svim hemijskim procesima i sve fizičke i psihičke funkcije zavise od njih, jako je važno da ih unosimo u dovoljnoj količini kroz hranu.

Ovo je naročito važno kod ljudi koji ne unose namirnice životinjskog porekla, jer u biljnim proteinima po pravilu nema dovoljno esencijalnih amino kiselina za osnovne potrebe organizma i zato ih je potrebno pažljivo kombinovati. Konoplja je za ovakve ljude nezamenjiv deo svakodnevne ishrane. Kako zbog preoteina tako i zbog bogatog sadržaja omega 3 masnih kiselina i mnogobrojnih minerala.

Istraživanja su pokazala da je protein konoplje uporediv sa drugim visoko kvalitetnim proteinima kao što su belance ili zrno soje.  Konopljin protein ima izuzetno visok sadržaj Arginina i Tirozina u poređenju sa drugim izvorima, a visok sadržaj Alanina i Asparaginske aminokiseline.

Profil amino kiselina nekog proteina je samo jedan od pokazatelja kvaliteta tog proteina. Drugi je svakako njegova svarljivost u ljudskom organizmu. Za protein konoplje je dokazano da ima visok procenat svarljivosti (oko 86 %) a to je izuzetno retko kod proteina biljnog porekla. Međutim proteini tretirani visokim temperaturama imaju smanjenu svarljivost. Zagrevanje u procesu proizvodnje je povezano sa strukturalnim promenama na molekularnom nivou kod globularnih proteina (kakvi se nalaze u konoplji), koje je poznato kao denaturacija proteina. Ovaj proces može da utiče na svarljivost proteina. U nekoliko istraživanja pokazano je da kada se protein konoplje zagreva dolazi do stvaranja nerastvorljivih agregata koji utiču na funcionalnost i nutritivni profil konoplje.

Praktično to znači da ako vaš protein konoplje nije dobijen od početka do kraja bez povišenih temperatura, nije važno koliko proteina sadrži, jer vaš organizam neće biti u mogućnosti da apsorbuje taj protein u dovoljnoj meri.

Ulje konoplje se sastoji preko 80 % od polinezasićenih masnih kiselina, od čega najviše ima esencijalnih omega-3 i omega-6 masnih kiselina (EFA). Ono što je ključno je da u konoplji odnos količina omega-3/omega-6 se kreće od 2:1 do 3:1, a to se smatra idealnim odnosom za ljudsko zdravlje. Pored toga sadrži i redak oblik  Gama-linolne kiseline , kao i Stearidonsku kiselinu . Ovih masnih kiselina svakako ima više u hladno ceđenom ulju konoplje ili celom semenu, ali ima ih u našem proteinskom prahu konoplje u dovoljnoj da imaju uticaj na zdravlje. One su poznate po svojim pozitivnim efektima na kardiovaskularni sistem i nivo holesterola u krvi.

Koje koristi vi možete imati od pažljivo odabranog konopljinog proteina?
Samo 2 do 3 kašike Superior konopljinog proteina predstavljaju idealno izbalansiran obrok, bez ikakvih aditiva, ostataka pesticida i drugih štetnih hemikalija. Kombinacija lako svarljivog proteina, bogatsva dijetetskih vlakana, bogatog sadržaj esencijalnih omega-6 (LA) i omega-3 (ALA) masnih kiselina (koje se u konoplji nalaze u idealnom odnosu 3:1) i izuzetno bogatog sadržaja minerala (uključujući gvožđe), čini ovu namirnicu savršenom za vegane, vegeterijance, sportiste ali i bilo koga ko želi da nutritivno obogati svoju ishranu! Pored toga ne sadrži gluten, laktozu a ni druge antinutrijente koje drugi biljni izvori proteina često prirodno sadrže. Lako se dodaje u bilo koje jelo, salatu, smuti, sok, jogurt, i ima fin orašasti ukus. Može da se koristi i za pripremu zdravih užina i poslastica.

Zdravstvene izjave
Nutritivni sastav Just Superior proteinskog praha konoplje je proveren u akreditovanoj laboratoriji, tako da možete biti sigurni da vam jedna porcija (2 supene kašike) pruža:

32% čistog biljnog proteina sa svih 8 esencijalnih aminokiselina u značajnoj količini, koji se efikasnije apsorbuje i vari od većine drugih biljnih proteina. Proteini doprinose održavanju i povećanju mišićne mase.
Visok sadžaj omega-3 masnih kiselina koje doprinose održavanju normalnog nivoa holesterola u krvi.
Visok sadržaj gvožđa, koje doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnoj funkciji imunog sistema, normalnom stvaranju crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina, normalnom transportu kiseonika u telu i normalnoj kognitivnoj funkciji.
Visok sadržaj magnezijuma, koji doprinosi normalnom funkcionisanju nervnog sitema, održavanju normalnih kostiju i zuba, normalnoj psihološkoj funkciji, sintezi proteina i normalnom energetskom metabolizmu.
Izvor cinka koji doprinosi normalnoj plodnosti i reprodukciji, održavanju normalnog nivoa testosterona u krvi, zaštiti ćelija od oksidativnog stresa, normalnom kiselinsko-baznom metabolizmu, normalnom metabolizmu makronutrijenata i vitamina A i održavanju normalne kože, kose, noktiju.
Izvor kalcijuma, koji je potreban za održavanje normalnih kostiju i  zuba,  doprinosi normalnoj neurotransmisiji (prenos nervnih impulsa), normalnoj funkciji enzima za varenje i normalnom zgrušavanju krvi.
Izuzetno bogat sadržaj vlakana koji pomažu d nivo šećera u krvi bude stabilan i povoljno utiču na probavu.

Zašto je ovo važno?

Ovo su zdrvastvene izjave koje su naučno potvrđene i odobrene od strane EU i naše zemlje. Zdravstvene izjave se često daju na 100g proizvoda na deklaraciji, čak i kada je potpuno nerealno da se ta količina namirnice unese za dan, što daje pogrešnu sliku potrošaču šta može da očekuje od proizvoda. Na deklaracijama naših proizvoda ističemo isključivo relevantne zdravstvene izjave date za dozu date namirnice koju lako možete uneti svakodnevno.

Zato što je današnja ishrana dovela do toga da mnogim ljudima fale neki minerali, u smislu da ih imaju dovoljno da se ne ispolji kliničko stanje zbog njihovog nedostatka, ali ih nemaju dovoljno da organizam optimalno funkcioniše. Nedovoljan unos nekog minerala može dovesti do problema sa bilo kojom funkcijom u organizmu navedenom iznad.

Superior proteinski prah konoplje
Naša konoplja je jedina sertifkovano organska konoplja u Srbiji, sa srpskim i evropskim sertifikatom. Gaje je ljudi koji se decenijama posvećeno bave uzgojem ove biljke i koji su registrovani u Ministarstvu poljoprivrede Srbije kao uzgajivači industrijske konoplje, što znači da je prošla sve neophodne kontrole.

Sastojci

100 % organski proteinski prah konopljinog semena.

Način pripreme

Konopljin protein se može dodati u smuti, mleko, jogurt ili vašu omiljenu kašu, a može se koristiti i kao dodatak u pripremi slatkih i slanih kolača. Preporučena porcija konopljinog praha sadrži 30 g (2 supene kaše).

Nutritivne vrednosti

na 100g

Energetska vrednost (kcal): 406

Masti: 8.2 g

Zasićene masti: 0.82 g

Ugljeni hidrati: 18.3 g

Ugljeni hidrati (šećeri): 4.6 g

Vlakna: 26 g

Proteini: 32 g

So: 0.03 g

Pogledajte još i...

Schar

Suvi kvasac (sert. bez glutena) 2x10 g Schar
158,00 RSD

Hrana za osobe intolerantne na gluten. Bez glutena. Dijetetski proizvod.

Rummo Spa

Testenina od kukuruznog i pirinčanog brašna penne rigate (sert. bez glutena) 400 g Rummo Spa
392,00 RSD

Sušena testenina bez glutena od kukuruznog i pirinčanog brašna.

Schar

Korn fleks (sert. bez glutena) Schar 250 g Schar
432,00 RSD

Dijetetski proizvod. Hrana za osobe intolerantne na gluten. Ne sadrži laktozu. 

Macrobiotic Prom

Genie prženi tempeh 200 g Macrobiotic Prom
360,00 RSD

Samo biljke, začini i ljubav.

Schar

Keks piškota Savoiardi (sert. bez glutena) 200g Schar
721,00 RSD

Dijetetski proizvod. Hrana za osobe intolerantne na gluten. Bez laktoze, bez palminog ulja, bez konzervansa.

Mitoku

Alge kombu 25 g Mitoku
392,00 RSD

Kombu alge imaju široke debele listove poput celera, a beru se u hladnim morima južnog dela ostrva Hokaidoa. Crno smeđe su boje i specifičnog su ukusa. Kombu alge su glavni sastojak dašija (dashi) - tradicionalne japanske osnove za razne supe, pa su zbog toga i osnova japanske kuhinje. Pripremaju se kao prilog uz kuvane žitarice, mahunarke ili korenasto povrće jer olakšavaju njihovu probavu. Mogu se staviti u čajeve, kisela jela, začine, jela za grickanje i bombone.

Beyond

Tofu dimljeni (organski proizvod) 200 g Beyond
401,00 RSD

Dimljeni tofu, sertifikovano organski proizvod.

Mitoku

Beli miso (organski proizvod) 250 g Mitoku
1.192,00 RSD
Miso je fermentisana pasta sojinih zrna, morske soli i gljivice kođi uz dodatak ječma ili pirinča. Ona se na Istoku proizvodi i koristi već 1300 godina. To je jedan od najzdravijih, najukusnijih i najprimenljivijih dodataka hrani. Marukura slatki beli miso je vrhunski proizvod iz biološkog uzgoja i najpopularniji je miso u Japanu. Zanatlijski ga proizvodi porodica Okada. Odlikuje ga lagan, slatkast, osvežavajuć ukus. Ovaj miso je naročito pogodan za korišćenje u sosovima, umacima, prelivima za salate.

PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart