Šafran I klasa 1 g Anjoman

 

1.050,00 RSD
Za komad. PDV je uključen u cenu.
-
+
kom
Total:
1.050,00 RSD

Besplatna dostava za narudžbine iznad 5.000 RSD!

Rok dostave unutar Srbije je kroz 1-3 radna dana.

Naruči telefonom

064 6412721

Šifra proizvoda: 3831001

Brend: Anjoman

Zemlja porekla: Iran

Pakovanje: 1.00 g

Svojstva

Šafran je najskuplji začin na svetu. Dobija se od cvetova krokusa koji cveta samo dve nedelje u godini. Da bi se dobio jedan gram začina, potrebno je nekoliko stotina cvetova, od kojih svaki cvet ima tri zlatno narandžasta žiga i samo se oni koriste kao začin. Šafran potiče iz Grčke, odnosno Male Azije, a kao začin uzgaja se od davnina. Bio je poznat još u Solomonovo vreme, 960 godina pre n.e. Feničani su ga posebno cenili. U prvom veku nove ere Arapi su ga preneli u Španiju, odakle se proširio u Englesku i ostale evropske zemlje. Danas se šafran uzgaja u većini mediteranskih zemalja, ali i u Kini. Mala količina šafrana daje svakom jelu divan ukus, boju i aromu, kao na primer, jelima od testenine i pirinča, supama, sosovima, piletini, mesu i ribi.
Šafran nema nikakvih aditiva i daje i kafi i čaju divan ukus. Čuvati na hladnom, tamnom i suvom mestu.

Sastojci

Šafran 100%, I klasa.

Pogledajte još i...

Violife

Namaz Viospread 200 g Violife
438,00 RSD

Na biljnoj bazi, bez mlečnih proizvoda, ovaj kremasti užitak pruža bogatstvo ukusa koje će vas osvojiti. 100 % Vegan. Sa kokosovim uljem i vitaminom B12.

Macrobiotic Prom

Genie soja kobasice 200 g Macrobiotic Prom
290,00 RSD

Samo biljke, začini i ljubav.

Origano
1.280,00 RSD / kg

 

Gazdinstvo Jakovljević

Paprika dimljena tucana ljuta 50 g Gazdinstvo Jakovljević
258,00 RSD

Dimljena na bukvi, ljuta tucana paprika. 100% prirodno.

Mestermacher

Proteinski hleb 250 g Mestemacher
296,00 RSD

Proteinski hleb. Specijalna vrsta hleba. Hleb produžene svežine.

Posebno ukusan kada je tostiran. Pasterizovan. 

Granum

Hladno presovano ulje semena grožđa 250 ml Granum
1.128,00 RSD

Hladno presovano, nerafinisano ulje, bogato je omega 6 masnim kiselinama.