Speltino belo brašno TIP 630 (organski proizvog) 500 g Naše dobro

Organski proizvod

Organsko speltino brašno je prirodni izvor vlakana i proteina, idealno za pripremu zdravih pekarskih proizvoda.

324,00 RSD
Za komad. PDV je uključen u cenu.
Proizvod je nedostupan.
Total:
324,00 RSD

Besplatna dostava za narudžbine iznad 5.000 RSD!

Rok dostave unutar Srbije je kroz 1-3 radna dana.

Naruči telefonom

064 6412721

Šifra proizvoda: 417012

Brend: Naše dobro

Zemlja porekla: Srbija

Pakovanje: 500.00 g

Svojstva

Spelta je drevna žitarica široko poznata po svojim zdravstevnim i lekovitim svojstvima.

Spelta ima široku primenu, između ostalog jer mnogi ljudi koji su alergični na pšenicu nisu alergični na speltu. Spelta sadrži u idealnom odnosu belančevine, ugljene hidrate, masti, mineralne materije, vitamine i celulozu. U sebi sadrži vitamine uz grupe B, magnezijum, cink, gvožđe, mangan, bakar i selen.

Dijetetska vlakna spelte su lako rastvorljiva u vodi, što omogućava dobru resorpciju hranljivih materija u organizmu te predstavlja odličan izbor za one sa lošim varenjem, a takođe je visok izvor proteina, pa pomaže izgradnji mišića i oporavak ćelija.

Spelta sadrži gluten u malim količinama koji je topljiv u vodi i kada se zagreje postaje lakše probavljiv za razliku od glutena iz pšenice. Ona ima više vitamina B kompleksa od pšenice, više K vitamina, bogatija je proteinima i ima veliku količinu jednostavnih i složenih ugljenih hidrata, koji su važan činilac za stimulisanje imunološkog sistema.

Sastojci

Sadržaj/količina vode: do 15 %
Sadržaj/količina pepela: do 0.63 %
Stepen/stupanj kiselosti do 3.5
Alergen info: Sadrži gluten.

Način pripreme

Kuglof od spelte

Sastojci: 

  • 15 kašika belog brašna od spelte ( za peciva i kolače ) – tip 630
  • 10 kašika šećera od trske
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • malo muskatnog oraha
  • 1 organski limun ( kora )
  • 3 jaja
  • 160 ml mleka
  • 160 ml ulja ( za pečenje )
  • 3 kašike kakaa


Način pripreme:
U prvom sudu pomešamo 15 kašika brašna od spelte, 10 kašika šećera od trske, 1 prašak za pecivo, 1 vanilin šećer, prstohvat soli, malo muskatnog oraha i narendanu koru jednog organskog limuna.

U drugom sudu penasto umutimo 3 jaja, dodamo 160 ml mleka i 160 ml ulja.

Pomešamo sadržinu prvog i drugog suda, pa pola te smese izlijemo u kalup za kuglof, a u drugu polovinu umešamo 3 kašike kakaa i sipamo preko prvog sloja smese za kuglof. Špatulom lagano promešamo kako bismo stvorili mermernu šaru. Pečemo na 190 stepeni C, 35-40 min.

Nutritivne vrednosti

na 100g

Energetska vrednost (kj): 1453

Energetska vrednost (kcal): 344

Masti: 0.9 g

Zasićene masti: 0.18 g

Ugljeni hidrati: 72 g

Ugljeni hidrati (šećeri): 1.1 g

Proteini: 11 g

Pogledajte još i...

Roba na merenje

Karanfilić zrno
4.460,00 RSD / kg

Karanfilić je aromatičan začin koji unosi bogatstvo ukusa i mirisa u svako jelo i napitak, sa svojim jedinstvenim pikantnim notama.

Hyperic

Kikiriki puter 170 g Hyperic
276,00 RSD

Bogat vlaknima, biljnim proteinima, omega 3 i omega 6 nezasićenim masnim kiselinama. Bez veštačkih dodataka i aroma.

Bio Špajz

Jasmin pirinač (organski proizvod) 200 g Bio Špajz
264,00 RSD

Jasmin pirinač je aromatičan i veoma ukusan, lakše se vari od ostalih pirinača.

Bio Špajz

Crna kinoa (organski proizvod) Bio Špajz
2.020,00 RSD / kg

Crna kinoa se jednako dobro i lako kuva kao i bela, ali je nešto hrskavija i ima orašastiji ukus. Odličan je izvor gvožđa, fosfora, vitamina B i E. Jača organizam.

Pčelarska kuća Kovačević

Medljikovac 980 g Pčelarska kuća Kovačević
1.500,00 RSD

Prirodni pčelinji šumski vrcani med - medljikovac, sa ekološki čistih terena Homoljskih planina.

Schar

Špagete (sert. bez glutena) 250 g Schar
298,00 RSD

Testenina bez glutena. Za osobe intolerantne na gluten.

Bio Špajz

Napitak zova & chia sa agavom (organski proizvod) 200 ml Bio Špajz
193,00 RSD

Organski napitak od svežeg cveta zove i čija semena sa agava sirupom.

Schar

Rezani beli hleb Pan Blanco (sert. bez glutena) 250 g Schar
330,00 RSD

Dijetetski proizvod. Hleb za osobe intolerantne na gluten.