Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Način primene
Dobro oprati pirinač, u posudu staviti jednu šolju pirinča i 1 šolju hladne vode. Staviti da se kuva, poklopiti i kuvati 15 minuta na srednjoj vatri dok pirinač ne upije vodu skloniti sa vatre i ostaviti da stoji 10 minuta.
Sastojci
Pirinač za pripremu sušija - okruglo zrno, oljušten, glaziran.
Način pripreme
Recept za suši: Uzeti list nori alge i na njega, u sloju od oko centimetar debljine, naneti pirinač, ostavivši oko pet centimetara alge nepokriveno. Na jednom kraju, kao za rolat, složiti povrće (šargarepa, praziluk, peršun, prethodno kratko blanširano i isečeno na štapiće). Dodati turšiju isečenu na štapiće ili umeboši pastu. Uviti kao rolat, prethodno pokvasivši nepokriveni kraj vodom, da se zalepi. Tako umotanu algu seći na komade od po pet centimetara debljine.
Nutritivne vrednosti
Energetska vrednost (kcal): 345
Masti: 0.9 g
Zasićene masti: 0.2 g
Ugljeni hidrati: 77 g
Ugljeni hidrati (šećeri): 0.5 g
Proteini: 6.3 g
So: 0.01 g
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.