• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
  Šifra: 2008003

  Ulje tamjana 10 ml

  Proizvod nije u ponudikom

  Robna marka: Probotanic Zemlja porekla: Indija Pakovanje: 10 ml

  Slični proizvodi

   Vegan
  Florihana
  Florihana organsko etericno ulje Tamjan 5g
  1,890 RSD

  Premijum ulje tamjana (Boswellia serreta) - 100% čisto esencijalno ulje iz organske proizvodnje, bez dodataka je ili primesa.

  • svojstva:
  Ulje tamjana je esencijalno ulje koje se dobija vodenom destilacijom aromatične smole drveta Boswellia serrata. Tamjan je jedan od najstarijih mirisa. Ulje tamjana je poznato po svojoj umirujućoj i drvenastoj aromi.

  Regenerativno dejstvo na kožu, smanjuje bore i ožiljke od akni i boginja.
  Cenjeno u kozmetici zbog prirodnog lifting efekta i korekcije bora.
  Deluje izrazito sedativno, smanjuje anksioznost, depresiju, nervnu napetost, glavobolje, nesanicu.
  Ublažava upalne procese kod Kronove bolesti, ulceroznog kolitisa, artritisa.
  Jača imuni sistem stimulišući aktivnost leukocita.
  Pokazuje protivtumorsku aktivnost zahvaljujući bosveličnoj kiselini.
  Mukolitičko i ekspektorantno delovanje ga čini odličnim izborom za sve vrste respiratornih infekcija.
  Poseduje sladak, topao i dubok miris koji popravlja raspoloženje i opušta, idealan za meditaciju.
  Ublažava bolove, otok i crvenilo kod upaljenih zglobova.
  Regeneriše i zateže kožu.
  Pozitivno deluje na disajne puteve.

  Tamjan je smola drveta Bosvelia koje raste u Severnoj Africi, Bliskom istoku i delovima Azije. Ulje tamjana dobija se vodenom destilacijom suve smole. Mirisnu smolu tamjana oduvek su upotrebljavali mnogi narodi – za njena svojstva se zna već 5000 godina. Prvobitno se upotrebljavao za dimljenje u religioznim obredima starih naroda. Još Hipokrat je preporučivao žvakanje tamjana sa medom protiv kašlja i plućnih bolesti. Arapski lekari su ga koristili za zaustavljanje krvarenja i lečenje rana.  Nađeno je u grobnici kralja Tutankamona, a pominje se i u priči rođenja Hristovog, kao poklon jednog od mudraca koji su došli da vide novorođenog spasitelja. Jedna od tajni lepote egipatske kraljice Kleopatre bilo i ulje tamjana zahvaljujući kojem je njeno lice odavalo utisak večite mladosti i besmrtnosti. Kako ga nije moguće kultivisati i uzgajati jer raste samo na svom staništu,tamjan je i danas vrlo cenjen.Naučnici danjašnice sve više otkrivaju mnoge medicinskekoristi koje pruža ova supstanca. To objašnjava zašto je nekada vredeo koliko i zlato.

  Upotreba tamjana u savremenoj medicini
  Tajna lekovitog dejstva aromatične smole i ulja tamjana je bosvelična kiselina. Početna klinička istraživanja na ljudima pokazala su uverljiv rezultat potvrđujući korist tradicionalne upotrebe tamjana. Ekstrakti tamjana su bili delotvorni kod pacijenata koji su patili od reumatoidnog artritisa, Kronove bolesti, ulceroznog kolitisa i astme. Bosvelična kiselina, jedna od glavnih komponenti  tamjana, pokazuje i antitumorsku aktivnost. Deluje kroz nekoliko mehanizama koji sprečavaju proliferaciju ( širenje ) ćelija karcinoma. Kroz mnogobrojne oglede nisu zapažene neke značajnije nuspojave. Novija toksikološka i siguronosna istraživanja potvrdila su da ekstrakti tamjana  imaju širok siguronosni spektar, kako u spoljašnjoj, tako i u internoj primeni.

  • za one koji žele da znaju više:
  Tamjan je smola drveta Bosvellia koje raste u Severnoj Africi, Bliskom istoku i delovima Azije. Ulje tamjana dobija se vodenom destilacijom suve smole. Mirisnu smolu tamjana oduvek su upotrebljavali mnogi narodi – za njena svojstva se zna već 5000 godina. Prvobitno se upotrebljavao za dimljenje u religioznim obredima starih naroda. Još Hipokrat je preporučivao žvakanje tamjana sa medom protiv kašlja i plućnih bolesti. Arapski lekari su ga koristili za zaustavljanje krvarenja i lečenje rana.  Nađeno je u grobnici kralja Tutankamona, a pominje se i u priči rođenja Hristovog, kao poklon jednog od mudraca koji su došli da vide novorođenog spasitelja. Jedna od tajni lepote egipatske kraljice Kleopatre bilo i ulje tamjana zahvaljujući kojem je njeno lice odavalo utisak večite mladosti i besmrtnosti. Kako ga nije moguće kultivisati i uzgajati jer raste samo na svom staništu,tamjan je i danas vrlo cenjen. Naučnici današnjice sve više otkrivaju mnoge medicinske koristi koje pruža ova supstanca. To objašnjava zašto je nekada vredeo koliko i zlato.

  pakovanje od 10 m
  zemlja porekla: Indija