Jednostavna fritata od nauta/leblebija

116 g brašna od nauta ¾ kašičice kala namaka (crne soli) ¼ kašičice praška za pecivo 180 ml vode 1 srednji paradajz, sitno iseckan ½ tikvice, narendane 70 g smrznutog zelenog graška malo svežeg bosiljka, seckanog 1 kašika maslinovog ulja ½ avokada 120 ml sojinog jogurta ili bilo kog biljnog jogurta Po želji ukrasite čilijem i svežim bosiljkom

Jednostavna fritata od nauta/leblebija

Sastojci:
116 g brašna od nauta/leblebija
¾ kašičice kala namaka (crne soli)
¼ kašičice praška za pecivo
180 ml vode
1 srednji paradajz, sitno iseckan
½ tikvice, narendane
70 g smrznutog zelenog graška
malo svežeg bosiljka, seckanog
1 kašika maslinovog ulja
½ avokada
120 ml sojinog jogurta ili bilo kog biljnog jogurta
Po želji ukrasite čilijem i svežim bosiljkom

Način pripreme:
U veliku posudu dodajte brašno od nauta, kala namak (crnu so), prašak za pecivo i vodu, pa umutite dok ne postane glatko. Zatim dodajte paradajz, tikvice, grašak, bosiljak. Dobro promešajte. 
Zagrejte ulje u srednjem tiganju sa neprijanjajućim slojem na srednjoj vatri, pa sipajte mešavinu fritate. Pržite, potpuno pokriveno, 8-10 minuta ili dok dno ne postane zlatno. Okrenite fritatu i pržite poklopljeno još 5-8 minuta, dok ne porumeni. Poslužite ga sa narezanim avokadom i jogurtom. Prijatno!

Napomena:
Kala namak, takođe poznata kao himalajska crna so, jedinjenja je sumpora  koji daju soli miris i ukus nalik na jaja, pa se zato preporučuje za ovaj recept.


PROIZVOD JE DODAT U KORPU
Image of product added to cart