• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Naša priča
  • Kontakt
0
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz/Recepti/Jesenji recepti/ Četiri pasulja sa ječmom

Četiri pasulja sa ječmom

Sastojci: 1 kašika maslinovog ulja 1 crni luk krupno iseckan 3 čena iseckanog belog luka 1 stabljika celera iseckana 1 šargarepa iseckana 3 grančice timijana 105 g bisernog ječma 500 ml povrtnog temeljca ili vode sa suvim začinima i solju 2 x 400 g konzerve mešavine od četiri zrna pasulja, proceđene 400 g seckanog paradajza, svežeg ili iz konzerve 1/2 šolje sitno isečenog lišća peršuna sa ravnim listovima Način pripreme: U dubokoj šerpi zagrejte ulje na laganoj vatri. Dodajte luk, beli luk, celer, šargarepu i timijan i kuvajte, mešajući, 8-10 minuta dok luk ne omekša. Dodajte ječam i promešajte. Zatim dodajte temeljac od povrća i 1 litar vode, pa prokuvajte. Smanjite toplotu na srednje nisku i kuvajte 20 minuta ili dok ječam malo omekša. Dodajte pasulj i paradajz, pa promešajte da se sjedini. Vratite da proključa i kuvajte još 15 minuta ili dok ječam dovoljno ne omekša. Poslužite u činijama posutim peršunom.

Online kupovina

Ostale stranice

    Bio Špajz - sva prava zadržana © 2022