• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Naša priča
  • Kontakt
0
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz/Recepti/Razna jela/ Domaći mediteranski hleb sa maslinama

Domaći mediteranski hleb sa maslinama

Sastojci: 340 g brašna 1 kašičica aktivnog suvog kvasca 1½ kašike maslinovog ulja 1 kašičica soli 180 ml mlake vode 130 g krupno iseckanih crnih maslina bez koštica Način pripreme: U mikser ili veliku posudu dodajte mlaku vodu i pospite kvasac, ostavite da odstoji 5-10 minuta, a zatim promešajte da se sjedini. Dodajte brašno, so i maslinovo ulje. Mesite na brzini #1 dok se samo ne sjedini, dodajte seckane masline i mesite na brzini #2 5-6 minuta, dok testo ne postane kompaktno i ne odvoji se od ivica posude. Testo treba da bude malo lepljivo, ali da se ne lepi za ruke, po potrebi dodajte još sasvim malo brašna. Stavite testo na pobrašnjenu površinu i premesite nekoliko puta da dobijete kuglu, stavite u malo nauljenu činiju, okrenite testo da se prekrije uljem, pokrijte činiju i ostavite da se diže na toplom mestu bez promaje oko 2 sata ili dok se ne udvostruči. Stavite testo na lagano pobrašnjenu površinu i premesite nekoliko puta, napravite željeni oblik, pospite brašnom. Pokrijte testo i ostavite da se diže 30-60 minuta na toplom mestu bez promaje. Prethodno zagrejte rernu na 220°C. Ako koristite kamen za picu ili pleh okrenut nadole, stavite ih u hladnu rernu. Stavite praznu šerpicu na dno rerne. Zasecite testo po dužini, stavite na pleh ili kamen za picu, dodajte šolju ključale vode u praznu šerpicu na dnu rerne i pecite 30 minuta.

Online kupovina

Ostale stranice

    Bio Špajz - sva prava zadržana © 2022