• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Veleprodaja
  • Naša priča
  • Kontakt
0
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz/Recepti/ Kako skuvati naut (slanutak, leblebije)

Kako skuvati naut (slanutak, leblebije)

Četvrt kilograma nauta isperite, a zatim prelijte vodom i ostavite preko noći da odstoje. Prospite vodu u kojoj je naut bubrio, prespite naut u ekspres lonac, prelijte vodom tako da je nivo vode oko 5 cm iznad mahunarki. Kuvajte tri četvrt sata. Skuvan naut ima vrlo blag, neutralan ukus ga možete posoliti a zatim jesti sam ili ih koristiti kao osnovu za razna druga jela, salate, umake... Kako biste olakšali varenje nauta preporučujemo vam da ga kuvate sa komadom kombu alge, koju nakon kuvanja možete naseckati i pojesti ili odstraniti (kombu alga tokom kuvanja ispušta sastojke koji će olakšati varenje leblebija, dati ugodan ukus i obogatiti ovo jelo mineralima). U vodu za kuvanje možete dodati i lovor i druge začine Potrebne sastojke možete kupiti i u našoj internet prodavnici: Alge kombu 25 gr Naut (leblebija) BIO

Online kupovina

Ostale stranice

    Bio Špajz - sva prava zadržana © 2021