• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Naša priča
  • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz/Recepti/Razna jela/ Kako skuvati naut (slanutak, leblebije)

Kako skuvati naut (slanutak, leblebije)

Sastojci:
250 g nauta/leblebija
1 komad kombu alge
voda
lovor i drugi začini po ukusu

Način pripreme:
250 g nauta isperite, a zatim prelijte vodom i ostavite preko noći da odstoje. Prospite vodu u kojoj je naut bubrio, prespite naut u ekspres lonac, prelijte vodom tako da je nivo vode oko 5 cm iznad mahunarki. Kuvajte 45 minuta. Skuvan naut ima vrlo blag, neutralan ukus ga možete posoliti a zatim jesti sam ili ih koristiti kao osnovu za razna druga jela, salate, umake...

Kako biste olakšali varenje nauta preporučujemo vam da ga kuvate sa komadom kombu alge, koju nakon kuvanja možete naseckati i pojesti ili odstraniti (kombu alga tokom kuvanja ispušta sastojke koji će olakšati varenje leblebija, dati ugodan ukus i obogatiti ovo jelo mineralima). U vodu za kuvanje možete dodati i lovor i druge začine.