• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Naša priča
  • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz/Recepti/Razna jela/ Sarmice od raštana - dalmatinskog kupusa (bez glutena)

Sarmice od raštana - dalmatinskog kupusa (bez glutena)

Sastojci:
Listovi raštana, crni luk, mala čaša integralnog pirinča, šaka oraha, so, biber, a za poseban užitak dodajte i jednu sitno naseckanu tvrdu krušku ili malo naseckanih suvih šljiva.

Način pripreme:
Listove raštana očistite od peteljki, jer su one dosta tvrde. Peteljke ne bacate već ih samo naseckate sitno (njih ćete staviti u smesu sa pirinčem, za punjenje).

Na malo vode staviti naseckani crni luk da se dinsta. Dodati jednu malu čašu integralnog pirinča (raštan se duže kuva tako da je dobro i da izaberete vrstu pirinča koja se duže kuva, da pirinač ne bi bio raskuvan). U ovu smesu dodajte naseckane peteljke raštana. Sitno naseckajte i šaku oraha, i to dodajte. Za poseban užitak dodajte i jednu sitno naseckanu tvrdu krušku ili malo naseckanih suvih šljiva. Dodajte malo soli i bibera.

Stavite vodu da zavri. Kada voda vri u nju spustiti listove raštana, na par minuta. Skloniti sa vatre, ostaviti u vodi.

Listove raštana punite i zavijajte, kao i svake druge sarme. Ređajte u posudu i prekrijte jednim otvorenim listom raštana.U prostor između sarmica dodajte i kašiku, dve punjenje od pirinča ako vam je preostalo (na ovaj način ćete moći da pratite i da li se pirinač skuvao). Prelijte vodom u kojoj ste kuvali listove raštana. Ostavite da se kuva na srednjoj vatri.

Kada je skuvano dodajte kašiku dobrog maslinovog ulja.