• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Veleprodaja
  • Naša priča
  • Kontakt
0
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz/Recepti/Razna jela/ Verine posne sarme (bez glutena)

Verine posne sarme (bez glutena)

Oho-ho! Ala se ovde dobro jede, a uz to i zdravo! Nema ništa bolje od posne sarme, krčkane dugo, kako tradicija nalaže. Iskoristite kiseli kupus i pripremite ovo za porodični ručak, Badnji dan ili neku drugu svečanu priliku u toku zime.

•način pripreme:
Potopite 350 g integralnog pirinča u vodu i ostavite ga da stoji oko 24 sata. Sutradan, na 2 kašike maslinovog ili hladno ceđenog suncokretovog ulja ispržite sitno seckane 3 velike glavice luka ili 5 praziluka (po izboru), tako da luk porumeni. Dodajte oceđeni pirinač, posolite tamarijem ili morskom nerafinisanom solju, pa dinstajte 2-3 minuta. Dodajte pola kašičice mlevenog lovora, kašičicu aleve paprike i po želji malo čilija. U blenderu sameljite 100 g oraha, ali ne previše sitno. Dodajte krupno mlevene orahe u pirinač i izmešajte.
Operite od soli 12-15 lepih listova kiselog kupusa, stavite na njih nadev i uvijte sarme. Poređajte sarme u šerpu, pa ih prelijte vodom razmućenom sa 2 kašike maslinovog ili suncokretovog hladno ceđenog ulja. Kada prokuvaju, sarme staviti da se krčkaju na tihoj vatri (postavite difuzor plamena, ako ga imate), oko 2.5 sata.

Online kupovina

Ostale stranice

    Bio Špajz - sva prava zadržana © 2021