Suve šljive bez koštica 200 g

Šifra: 3412002

 

110,00 RSD

Proizvod nije dostupan

Za dostupnost proizvoda i više informacija možete nas kontaktirati putem e-mail adrese internetprodavnica@biospajz.rs
Robna marka: Plemić komerc doo
Zemlja porekla: Srbija
Pakovanje: 200 g

•sastojci:
Suva šljiva bez koštice. Tehnološki obrađena za neposrednu upotrebu. Konzervans: Kalijumsorbat (E202). Vlaga do 35 %.
Tehnološki obrađena za neposrednu upotrebu.


•energetske i nutritivne vrednosti (100 g):
Energetske vrednosti 1251.54kJ/299.41kcal
Proteini 2.52 g, ugljeni hidrati 66.94 g, masti 0.00 g, ukupni šećeri 30.54 g.


•svojstva:
Istraživanja fenolnih supstanci, neohlorogenske i hlorogenske kiseline, koje sadrži suva šljiva, pokazuju da ovi antioksidansi efikasno neutrališu slobodne radikale, a posebno sprečavaju oštećenja masti. Pošto su naše ćelijske membrane, ćelije mozga i molekuli kao što je holesteroluglavnom sastavljene od masti, sprečavanje slobodnih radikala da oštete ove masti predstavlja veliku korist po zdravlje.


Suve šljive sadrže i moćni antioksidans beta karoten. Četvrtina šolje suvih šljiva obezbedjuje 17% preporučenih dnevnih doza Vitamina A (u formi beta karotena). Beta karoten čuva kardiovaskularni sistem, ali i sprečava i mutaciju ćelija. Bloriranjem slobodnih radikala preventivno se deluje na pojavu oboljenja kao što su ateroskleroza, bolesti srca izazvane dijabetesom, rak debelog creva, astma, artritisi …


Suve šljive su izvor Kalijuma (četvrtina šolje obezbedjuje 9% preporučenih dnevnih doza). Kalijum štiti kardiovaskularni sistem. Zato nije loše da suve šljive dodate u žitarice koje jedete za doručak, da biste sprečili pojavu viskokog pritiska i ateroskleroze.


Spečavanje opstipacije (zatvora) je najpoznatija uloga suvih šljiva. Na ovaj način se smanjuje rizik raka debelog creva i pojave hemoroida.
Napomena: Koštica se iz šljive odstranjuje mašinski, tako da su mogući ostaci od koštice.


pakovanje od 200 g
zemlja porekla: Srbija

*Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka. Informacije o proizvodima nisu namenjene dijagnozi i lečenju. Za ozbiljnije poremećaje zdravlja i nelagode javite se svom lekaru, terapeutu, homeopati.