• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Lekoviti dodaci
/
Ašvaganda u prahu (organski proizvod) 100 g Superhrana
Bio Spajz/
Ašvaganda u prahu (organski proizvod) 100 g Superhrana
  Šifra: 1423999

  Ašvaganda u prahu (organski proizvod) 100 g Superhrana

  722 RSDkom

  Robna marka: Superhrana Zemlja porekla: Indija Pakovanje: g

  nutritivne vrednosti

  na 100g
  energetska Vrednost Kcal
  245
  energetska Vrednost KJ
  900
  masti
  0.3g
  - mononezasićene masti
  --
  - polinezasićene masti
  --
  - zasićene masti
  0g
  ugljeni hidrati
  49.9g
  - šećeri
  --
  vlakna
  32.3g
  proteini
  3.9g

  o proizvodu

  100% organska ašvaganda u prahu. Poznata kao indijski Žen-šen. Pravi je rudnik minerala i biološki vrednih supstanci. Stimuliše rad mozga, pamćenje i koncentraciju. Jača imunitet i povećava otpornost organizma na infekcije.

  svojstva

  Ašvaganda (lat. Withania somnifera) je jedna od najcenjenijih biljaka u Ajurvedi. Njen prevod sa latinskog je "ona koja donosi san". Poznata je i kao "indijski žen šen" ili "zimska trešnja". Njen koren tokom dana daje energiju, a pred spavanje deluje umirujuće. U prošlosti Aleksandar Veliki i njegova vojska su pili vino od ašvagande da bi povećali svoju energiju i snagu i da bi se izlečili od mnogih bolesti.
  Hemijske analize su pokazale da je ašvaganda pravi rudnik minerala i biološki vrednih nutrijenata kao što su: kalcijum, magnezijum, gvožđe, cink, kobalt, bakar, vanadijum, vitalo-laktoni, fenolne komponente i tanini, flavonidi, proteini i slobodne aminokiseline, saponini, glikozidi, alkaloidi.
  Tradiocionalno se koristi za ubrzavanje oporavka nakon bolesti. Takođe je dobar za ljude koji se bave fizičkim radom pomažući telu da se prilagodi fizičkom stresu. Ona deluje kao snažan tonik za vitalnost i starost. Prehranjuje sva telesna tkiva, uključujući zglobove i živce. Povećava sva tri aspekta uma: shvaćanje, pamćenje i sećanje. Ne preporučuje se kod zatvora i u trudnoći.
  Veganski proizvod. Sertifikovani organski proizvod.

  sastojci

  100% organska ašvaganda u prahu.

  način primene

  Preporučeni dnevni unos je 1 kafena kašičica (3 g) u mleko ili sokove. Njeno dejstvo se povećava kada se koristi uz toplo mleko pred spavanje.