• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Osnovne namirnice
/
Brusnica suva meka
  Šifra: 3411003

  Brusnica suva meka

  1,150 RSDkg

  +
  Robna marka: Zemlja porekla: Sjedinjene Američke Države Pakovanje:

  o proizvodu

  Brusnica suva kandirana.

  svojstva

  Severnoamerička brusnica (Vaccinium macrocarpon) - jedina delotvorna brusnica - bogata je vitaminima, pre svega A i C, bioflavonoidima, antocijanima i proantocijanima.
  Pomaže pravilnom funkcionisanju urinarnog trakta i korisna je kod upala i infekcija mokraćnih kanala, bešike i bubrega.
  Najvažnija stanja kod kojih se preporučuje svakodnevna upotreba tih izuzetnih plodova jeste upala mokraćnih puteva, budući da flavonoidi iz brusnica imaju posebno antibakterijsko delovanje baš u tom delu tela, zahvaljujući posebnim receptorima kojima se tu vežu. Istraživanja su pokazala da sastojci iz brusnica uništavaju  i Helicobacter pylori, koji je u najvećem postotku uzročnik čira na želucu. Osim toga, brusnice uništavaju i bakterije koje su naseljene u ustima i koje vremenom dovode do raznih bolesti zubi i desni.
  Zbog svojih antioksidativnih sastojaka, brusnica pozitivno utiče na kompletno stanje organizma, a najčešće se primenjuje kod uroloških tegoba.
  Čaj od brusnice povoljno deluje kod osoba koje pate od gihta i reume.
  Hipurična kiselina, koja se takodje nalazi u brusnicama, predstavlja prirodni antibiotik, tako da se brusnicama pridodaju ne samo antibakterijska, vec i antifungalna (protiv gljivica) svojstva. Antocianini i proantocianidi iz  brusnica, osim antikancerogenog delovanja, pomažu i pri obnovi ćelija koje su odgovorne za vid. Brusnice uz sve to, deluju i na snižavanje glukoze u krvi, što je jako korisno za dijabetičare.
  Brusnica je tvrda i crvena bobica koja, zahvaljujući većoj količini vitamina C u svom sastavu ima kiselkasti ukus. Ovaj se dragoceni plod može koristiti u svežem obliku,  može se čuvati smrzavanjem ili sušenjem, a sa njim  se mogu pripremati i različiti sosovi i ukusna jela. Brusnica je plod bogat različitim zaštitnim materijama, uz vitamine i minerale i druge hranjljive sastojke (vitamin A, vitamin C, kalijum i biljna vlakna). U njima su okriveni brojni bioflavonoidi, koji imaju snažno antioksidativno delovanje, čime smanjuju rizik oboljevanja od različitih karcinoma.
  Brusnica je još drevnim stanovnicima severnoameričkog kontinenta bila poznata po svojim lekovitim svojstvima, kao i neiscrpan izvor zdravlja, osveženja i užitka. Danas i mnoga naučna istraživanja potvrđuju delotvornost brusnice, a njena primena proširila se na čitavu planetu. 

  sastojci

  Brusnica, šećer, suncokretovo ulje.

  za one koje žele da znaju više

  U laboratorijskim eksperimentima na životinjama, brusnice su svojim bioflavonoidima ne samo sprečavale rast ćelija raka, već i njihovo metastaziranje. Antioksidansi osim toga pomažu i pri prevenciji određenih faktora koji podstiču nastanak kardiovaskularne bolesti.
  Brusnice spadaju u bobičasto voće koje, kao i borovnice, potiču iz Severne Amerike.