Čaj banča (organski proizvod) 50 g Mitoku

Organski proizvod

Banča je japanski zeleni čaj koji se sastoji od peteljki i od velikih zelenih listova donjih delova biljke čaj. Ima nizak nivo teina te je pogodan i za decu.
Ovo je čaj iz organskog uzgoja, koji se ručno bere i obrađuje s velikom pažnjom, tradicionalnim metodama, da bi se sačuvala divna aroma.

476,00 RSD
Za komad. PDV je uključen u cenu.
-
+
kom
Total:
476,00 RSD

Besplatna dostava za narudžbine iznad 5.000 RSD!

Rok dostave unutar Srbije je kroz 1-3 radna dana.

Naruči telefonom

064 6412721

Šifra proizvoda: 1524002

Brend: Mitoku

Zemlja porekla: Japan

Pakovanje: 50.00 g

Svojstva

Prženi listići zelenog čaja sadrže veliki procenat kalcijuma (tri puta više nego mleko), te je ovaj čaj posebno pogodan za žene u menopoauzi i osobe koje pate od osteoporoze.
Banča čaj sadrži i vitamine A, B1, B2, B3, C i gvožđe.

Sastojci

Organski zeleni čaj banča.

Za one koji bi da znaju više

Postoje dve velike vrste čajeva. To su:
- čaj, koji se dobija od biljke čaj (Camelia sinesis) i
- biljni čaj, koji se dobija od različitih lekovitih biljaka.
Namena i karakter ovih čajeva je različita. Pravi čaj ima u sebi kofeina i koristi se kao stimulativno, detoksikujuće ili umirujuće sredstvo dok se biljni čajevi u najvećoj meri koriste kao lekovita sredstva narodne medicine ili kao prijatni dnevni napici.
U srpskom jeziku rečju ,čaj’ najčešće se označava bilo koji napitak nastao prelivanjem kipuće vode preko neke, obično sušene, biljke. Ipak, preciznije posmatrano, čaj (Camellia sinesis) je biljka i tek prelivanjem vrućom vodom obrađenih listova, pupoljaka, peteljki upravo ove biljke i ostavljanjem da smeša nekoliko trenutaka odstoji dobija se napitak ,čaj’!
Obrada listova, pupoljaka i peteljki biljke čaj može podrazumevati oksidaciju, pečenje, sušenje ili dodavanje drugih cvetova, začina, voća, biljaka...
Četiri osnovne vrste čaja su zeleni, crni, ulong i beli čaj.
Biljka čaj, u divljini, naraste i do 10 m visine. Na plantažama se, radi lakšeg branja, orezuje na visinu od 1-2 m. U žarkim i vlažnim predelima, gde čajno drvo brzo raste, berba traje cele godine, svakih desetak dana. Listovi se, pošto se uberu, tretiraju na različite načine i trpe mnogobrojne promene i tako nastaje zeleni, beli, crni ili crveni čaj. Najvažniji od tih procesa je fermentacija, reakcija koja se odvija uz pomoć enzima sadržanih u svežim listovima biljke. Koriste se različiti delovi biljke čaj a najboljeg kvaliteta su pupoljak i prvi list ispod njega.
Osnovni sastojci zelenog čaja, čija harmonična kombinacija povoljno deluje na ljudski organizam, su: kofein, tanin, esencijalna ulja i vitamini. Kofein koji unosimo pijući zeleni čaj deluje na naš organizam nešto drugačije nego kofein koji unosimo pijući kafu.
U Japanu je ispijanje čaja važan deo kulturnog identiteta. Ceremonija čaja je iskustvo za sva čula, telo i duh i svaki detalj pripremanja zelenog čaja ovom ceremonijom je doveden do nivoa vrhunskog doživljaja. Najpoznatije vrste japanskog zelenog čaja su: gjokuro, mača, senča, genmaiča, banča, kukiča...

Procenat kofeina u kafi i različitim vrstama čaja:
kafa – 0.05%
crni čaj – 0.05%
gjokuro čaj – 0.02%
senča – 0.015%
genmaiča – 0.008%

Način pripreme

Prstohvat čaja preliti sa 2 dl vode temperature oko80 stepeni Celzijusa i ostaviti da odstoji poklopljeno 3-5 min.
Pripremanje čaja u Japanu je dostiglo nivo vrhunske umetnosti i svakako da je način pripreme veoma važan za ukus i kvalitet napitka.
Suviše vruća voda uništiće dragoceni deo lekovitih sastojaka čaja i učiniti ga gorkim, tako da je najbolje da koristite vodu do 80 stepeni Celzijusa.
Čaj je blagog ukusa, a možete ga pojačati ako listove čaja ostavite malo duže potopljene u vreloj vodi (nekoliko minuta).
Tradicionalno, japanskim zelenim čajevima ne dodaje se ni mleko ni šećer. 

Pogledajte još i...

IPLB Dr Josif Pančić

Čaj od lista maslačka 80 g IPLB Dr Josif Pančić
352,00 RSD

Čaj od lista maslačka. Koristi se kao gorko sredstvo za podsticanje apetita i lučenja žuči. Podstiče izlučivanje mokraće, olakšava pražnjenje creva.  Koristi se kod upale žučne kese, kamena u žuči, poremećaja varenja, mišićnog reumatizma i kao sastojak u preparatima za lečenje virusnog hepatitisa.

Bio Špajz

Heljda (organski proizvod) 200 g Bio Špajz
257,00 RSD

Heljda je žitarica velike hranljive vrednosti i korisno ju je uvrstiti u ishranu. Ona je jedna od najstarijih žitarica. Lako se priprema i kao prilog možete je poslužiti uz razna jela od povrća, mahunarki...

Superhrana

Ašvaganda u prahu (organski proizvod) 100 g Superhrana
722,00 RSD

100% organska ašvaganda u prahu. Poznata kao indijski Žen-šen. Pravi je rudnik minerala i biološki vrednih supstanci. Stimuliše rad mozga, pamćenje i koncentraciju. Jača imunitet i povećava otpornost organizma na infekcije.

Sanaterra

Dodatak jelima mlin Mix kurkuma (organski proizvod) 80 g Sanaterra
285,00 RSD

Sušeno povrće, himalajska roze so, kurkuma.

Sanaterra

Kurkuma (organski proizvod) 50 g Sanaterra
217,00 RSD

Sanaterra organska kurkuma u prahu (Curcuma longa) je korenasta biljka iz porodice đumbira. Jedan od najmoćnijih prirodnih lekova čiji je aktivni sastojak kurkumin "sveti prah" kako ga u Indiji zovu, zbog čudesnog učinka na celi organizam. U Sanaterra organskoj kurkumi ima 5% kurkumina. Po svojim nutritivnim vrednostima, kurkuma je bogat izvor minerala, vitamina B6 i smatra se jednim od najačih prirodnih antibiotika.

-20% Organski proizvod

Bio Špajz

Aru prah (organski proizvod) 200 g Bio Špajz
393,60 RSD 492,00 RSD

Organski aru prah, 100% sirov, 100% veganski, bez aditiva. Ne razgrađuje se sa kiselim sastojcima. Čistoća u svakoj kašičici.

Bio Špajz

Mekinje ovsene (organski proizvod) 200 g Bio Špajz
252,00 RSD

Ako postoji jedna mala stvar koja može doneti veliku promenu u vašoj ishrani, to su ovsene mekinje. Ove sitne, ali moćne pahuljice su prava riznica zdravlja, a kada ih jednom uvrstite u jelovnik, vaše telo će vam biti zahvalno.

Bio Špajz

Hladno ceđeno nerafinisano kokosovo ulje (organski proizvod) 550 g Bio Špajz
1.300,00 RSD

Nerafinisano, hladno ceđeno organsko kokosovo ulje - i miris i ukus srca kokosa. Bio Špajz organsko ekstra devičansko hladno ceđeno kokosovo ulje se pravi od svežih kokosa (Cocos nucifera) koji su oljušteni, iseckani, hladno presovani i filtrirani. Kokosovo ulje je bogato visokovrednom laurinskom masnom kiselinom.