Čaj banča (organski proizvod) 50 g Mitoku

Organski proizvod

Banča je japanski zeleni čaj koji se sastoji od peteljki i od velikih zelenih listova donjih delova biljke čaj. Ima nizak nivo teina te je pogodan i za decu.
Ovo je čaj iz organskog uzgoja, koji se ručno bere i obrađuje s velikom pažnjom, tradicionalnim metodama, da bi se sačuvala divna aroma.

476,00 RSD
Za komad. PDV je uključen u cenu.
-
+
kom
Total:
476,00 RSD

Besplatna dostava za narudžbine iznad 5.000 RSD!

Rok dostave unutar Srbije je kroz 1-3 radna dana.

Naruči telefonom

064 6412721

Šifra proizvoda: 1524002

Brend: Mitoku

Zemlja porekla: Japan

Pakovanje: 50.00 g

Svojstva

Prženi listići zelenog čaja sadrže veliki procenat kalcijuma (tri puta više nego mleko), te je ovaj čaj posebno pogodan za žene u menopoauzi i osobe koje pate od osteoporoze.
Banča čaj sadrži i vitamine A, B1, B2, B3, C i gvožđe.

Sastojci

Organski zeleni čaj banča.

Za one koji bi da znaju više

Postoje dve velike vrste čajeva. To su:
- čaj, koji se dobija od biljke čaj (Camelia sinesis) i
- biljni čaj, koji se dobija od različitih lekovitih biljaka.
Namena i karakter ovih čajeva je različita. Pravi čaj ima u sebi kofeina i koristi se kao stimulativno, detoksikujuće ili umirujuće sredstvo dok se biljni čajevi u najvećoj meri koriste kao lekovita sredstva narodne medicine ili kao prijatni dnevni napici.
U srpskom jeziku rečju ,čaj’ najčešće se označava bilo koji napitak nastao prelivanjem kipuće vode preko neke, obično sušene, biljke. Ipak, preciznije posmatrano, čaj (Camellia sinesis) je biljka i tek prelivanjem vrućom vodom obrađenih listova, pupoljaka, peteljki upravo ove biljke i ostavljanjem da smeša nekoliko trenutaka odstoji dobija se napitak ,čaj’!
Obrada listova, pupoljaka i peteljki biljke čaj može podrazumevati oksidaciju, pečenje, sušenje ili dodavanje drugih cvetova, začina, voća, biljaka...
Četiri osnovne vrste čaja su zeleni, crni, ulong i beli čaj.
Biljka čaj, u divljini, naraste i do 10 m visine. Na plantažama se, radi lakšeg branja, orezuje na visinu od 1-2 m. U žarkim i vlažnim predelima, gde čajno drvo brzo raste, berba traje cele godine, svakih desetak dana. Listovi se, pošto se uberu, tretiraju na različite načine i trpe mnogobrojne promene i tako nastaje zeleni, beli, crni ili crveni čaj. Najvažniji od tih procesa je fermentacija, reakcija koja se odvija uz pomoć enzima sadržanih u svežim listovima biljke. Koriste se različiti delovi biljke čaj a najboljeg kvaliteta su pupoljak i prvi list ispod njega.
Osnovni sastojci zelenog čaja, čija harmonična kombinacija povoljno deluje na ljudski organizam, su: kofein, tanin, esencijalna ulja i vitamini. Kofein koji unosimo pijući zeleni čaj deluje na naš organizam nešto drugačije nego kofein koji unosimo pijući kafu.
U Japanu je ispijanje čaja važan deo kulturnog identiteta. Ceremonija čaja je iskustvo za sva čula, telo i duh i svaki detalj pripremanja zelenog čaja ovom ceremonijom je doveden do nivoa vrhunskog doživljaja. Najpoznatije vrste japanskog zelenog čaja su: gjokuro, mača, senča, genmaiča, banča, kukiča...

Procenat kofeina u kafi i različitim vrstama čaja:
kafa – 0.05%
crni čaj – 0.05%
gjokuro čaj – 0.02%
senča – 0.015%
genmaiča – 0.008%

Način pripreme

Prstohvat čaja preliti sa 2 dl vode temperature oko80 stepeni Celzijusa i ostaviti da odstoji poklopljeno 3-5 min.
Pripremanje čaja u Japanu je dostiglo nivo vrhunske umetnosti i svakako da je način pripreme veoma važan za ukus i kvalitet napitka.
Suviše vruća voda uništiće dragoceni deo lekovitih sastojaka čaja i učiniti ga gorkim, tako da je najbolje da koristite vodu do 80 stepeni Celzijusa.
Čaj je blagog ukusa, a možete ga pojačati ako listove čaja ostavite malo duže potopljene u vreloj vodi (nekoliko minuta).
Tradicionalno, japanskim zelenim čajevima ne dodaje se ni mleko ni šećer. 

Pogledajte još i...

Superhrana

Eritritol (organski proizvod) 200 g Superhrana
519,00 RSD

Eritritol je iz prirode izolovana zamena za šećer koja je po izgledu i ukusu vrlo slična šećeru (30 % manje sladak od šećera). Nema laksativnih efekata.

Bio Špajz

Crni susam (organski proizvod) 200 g Bio Špajz
429,00 RSD

Semenke crnog susama. Odličan izvor kalcijuma i magnezijuma, bakra i cinka.

Bio Špajz

Speltine pahuljice (organski proizvod) Bio Špajz
1.100,00 RSD / kg

Speltine pahuljice – hrskava doza zdravlja i energije!
Ako tražite ukusan i hranljiv način da započnete dan, speltine pahuljice su pravi izbor! Ova drevna žitarica se koristi vekovima, a sada se ponovo vraća na trpeze zbog svojih neverovatnih blagodeti.

Artfood

Smoothie sok mango i ananas 250 ml Artfood
208,00 RSD

Kašasti voćni sok od grožđa, jabuke, manga, ananasa, banane i pomorandže: blednirano najfinije sveže voće i sokovi. Proizvod je bez dodatog šečera, konzervansa, boja i aroma, pasterizovan na 85C. Proizvod je bogat prirodnim vlaknima i vitaminima prisutnim u voću.

Franck

Divka - bela kafa 250 g Franck
322,00 RSD

Mešavina za belu kafu sa prirodno visokim sadržajem inulina.

Beyond

Tofu dimljeni (organski proizvod) 200 g Beyond
433,00 RSD

Dimljeni tofu, sertifikovano organski proizvod.

IPLB Dr Josif Pančić

Čaj od žalfije 50 g IPLB Dr Josif Pančić
315,00 RSD

Koristi se kao blago sredstvo kod poremećaja u varenju i prekomernog znojenja. Spolja za ispiranje ili premazivanje sluzokože usne duplje i grla kod različitih zapaljenskih procesa. Ne upotrebljavati duže od 2 nedelje u kontinuitetu. 

Bio Špajz

Proso (organski proizvod) Bio Špajz
790,00 RSD / kg

Proso iz biološkog uzgoja je visokokvalitetna žitarica sitnog semena. Jača bubrege, slezinu i pankreas. Najbolja je žitarica protiv kandidijaze.