Čaj banča (organski proizvod) 50 g Mitoku

Organski proizvod

Banča je japanski zeleni čaj koji se sastoji od peteljki i od velikih zelenih listova donjih delova biljke čaj. Ima nizak nivo teina te je pogodan i za decu.
Ovo je čaj iz organskog uzgoja, koji se ručno bere i obrađuje s velikom pažnjom, tradicionalnim metodama, da bi se sačuvala divna aroma.

476,00 RSD
Za komad. PDV je uključen u cenu.
-
+
kom
Total:
476,00 RSD

Besplatna dostava za narudžbine iznad 5.000 RSD!

Rok dostave unutar Srbije je kroz 1-3 radna dana.

Naruči telefonom

064 6412721

Šifra proizvoda: 1524002

Brend: Mitoku

Zemlja porekla: Japan

Pakovanje: 50.00 g

Svojstva

Prženi listići zelenog čaja sadrže veliki procenat kalcijuma (tri puta više nego mleko), te je ovaj čaj posebno pogodan za žene u menopoauzi i osobe koje pate od osteoporoze.
Banča čaj sadrži i vitamine A, B1, B2, B3, C i gvožđe.

Sastojci

Organski zeleni čaj banča.

Za one koji bi da znaju više

Postoje dve velike vrste čajeva. To su:
- čaj, koji se dobija od biljke čaj (Camelia sinesis) i
- biljni čaj, koji se dobija od različitih lekovitih biljaka.
Namena i karakter ovih čajeva je različita. Pravi čaj ima u sebi kofeina i koristi se kao stimulativno, detoksikujuće ili umirujuće sredstvo dok se biljni čajevi u najvećoj meri koriste kao lekovita sredstva narodne medicine ili kao prijatni dnevni napici.
U srpskom jeziku rečju ,čaj’ najčešće se označava bilo koji napitak nastao prelivanjem kipuće vode preko neke, obično sušene, biljke. Ipak, preciznije posmatrano, čaj (Camellia sinesis) je biljka i tek prelivanjem vrućom vodom obrađenih listova, pupoljaka, peteljki upravo ove biljke i ostavljanjem da smeša nekoliko trenutaka odstoji dobija se napitak ,čaj’!
Obrada listova, pupoljaka i peteljki biljke čaj može podrazumevati oksidaciju, pečenje, sušenje ili dodavanje drugih cvetova, začina, voća, biljaka...
Četiri osnovne vrste čaja su zeleni, crni, ulong i beli čaj.
Biljka čaj, u divljini, naraste i do 10 m visine. Na plantažama se, radi lakšeg branja, orezuje na visinu od 1-2 m. U žarkim i vlažnim predelima, gde čajno drvo brzo raste, berba traje cele godine, svakih desetak dana. Listovi se, pošto se uberu, tretiraju na različite načine i trpe mnogobrojne promene i tako nastaje zeleni, beli, crni ili crveni čaj. Najvažniji od tih procesa je fermentacija, reakcija koja se odvija uz pomoć enzima sadržanih u svežim listovima biljke. Koriste se različiti delovi biljke čaj a najboljeg kvaliteta su pupoljak i prvi list ispod njega.
Osnovni sastojci zelenog čaja, čija harmonična kombinacija povoljno deluje na ljudski organizam, su: kofein, tanin, esencijalna ulja i vitamini. Kofein koji unosimo pijući zeleni čaj deluje na naš organizam nešto drugačije nego kofein koji unosimo pijući kafu.
U Japanu je ispijanje čaja važan deo kulturnog identiteta. Ceremonija čaja je iskustvo za sva čula, telo i duh i svaki detalj pripremanja zelenog čaja ovom ceremonijom je doveden do nivoa vrhunskog doživljaja. Najpoznatije vrste japanskog zelenog čaja su: gjokuro, mača, senča, genmaiča, banča, kukiča...

Procenat kofeina u kafi i različitim vrstama čaja:
kafa – 0.05%
crni čaj – 0.05%
gjokuro čaj – 0.02%
senča – 0.015%
genmaiča – 0.008%

Način pripreme

Prstohvat čaja preliti sa 2 dl vode temperature oko80 stepeni Celzijusa i ostaviti da odstoji poklopljeno 3-5 min.
Pripremanje čaja u Japanu je dostiglo nivo vrhunske umetnosti i svakako da je način pripreme veoma važan za ukus i kvalitet napitka.
Suviše vruća voda uništiće dragoceni deo lekovitih sastojaka čaja i učiniti ga gorkim, tako da je najbolje da koristite vodu do 80 stepeni Celzijusa.
Čaj je blagog ukusa, a možete ga pojačati ako listove čaja ostavite malo duže potopljene u vreloj vodi (nekoliko minuta).
Tradicionalno, japanskim zelenim čajevima ne dodaje se ni mleko ni šećer. 

Pogledajte još i...

Bio Špajz

Mekinje ovsene (organski proizvod) 200 g Bio Špajz
252,00 RSD

Ako postoji jedna mala stvar koja može doneti veliku promenu u vašoj ishrani, to su ovsene mekinje. Ove sitne, ali moćne pahuljice su prava riznica zdravlja, a kada ih jednom uvrstite u jelovnik, vaše telo će vam biti zahvalno.

Biotta

Sok od celera (organski proizvod) 500 ml Biotta
692,00 RSD

Organski. Prirodan izvor kalijuma.

Bio Špajz

Sirup limun & agava (organski proizvod) 200 ml Bio
281,00 RSD

Organski sirup od svežeg limuna i agava sirupa.

Bio Špajz

Ekstra devičansko maslinovo ulje (organski proizvod) 500 ml Bio Špajz
1.667,00 RSD

Almazara de Muela Olive Mill, ima jedinstven i ekskluzivan sistem koji ekstrahuje maslinovo ulje koristeći proces koji ne zahteva ni toplotu ni vodu. Tako se čuva svaka od osobina ulja. Zbog toga ova ekstra devičanska ulja imaju visoku koncentraciju tokoferola, fitosterola i polifenola, sve komponente sa velikom nutritivnom vrednošću.

Bio Špajz

Pirinač jasmin integralni (organski proizvod) Bio Špajz
920,00 RSD / kg

Jasmin integralni pirinač je aromatičan i lak za varenje.

We are one

Hlorela prah (organski proizvod) 100 g We are one
947,00 RSD

100 % sirovo. 100 g premium kvalitet. 100 % organsko. 100 % vegan. 100 % prirodno. Bez aditiva.

Bio Špajz

Integralni susam (organski proizvod) 450 g Bio Špa
667,00 RSD

Preporučena količina je 3 kašike dnevno.

Superhrana

Eritritol (organski proizvod) 200 g Superhrana
519,00 RSD

Eritritol je iz prirode izolovana zamena za šećer koja je po izgledu i ukusu vrlo slična šećeru (30 % manje sladak od šećera). Nema laksativnih efekata.