Čaj banča (organski proizvod) 50 g Mitoku

Organski proizvod

Banča je japanski zeleni čaj koji se sastoji od peteljki i od velikih zelenih listova donjih delova biljke čaj. Ima nizak nivo teina te je pogodan i za decu.
Ovo je čaj iz organskog uzgoja, koji se ručno bere i obrađuje s velikom pažnjom, tradicionalnim metodama, da bi se sačuvala divna aroma.

476,00 RSD
Za komad. PDV je uključen u cenu.
-
+
kom
Total:
476,00 RSD

Besplatna dostava za narudžbine iznad 5.000 RSD!

Rok dostave unutar Srbije je kroz 1-3 radna dana.

Naruči telefonom

064 6412721

Šifra proizvoda: 1524002

Brend: Mitoku

Zemlja porekla: Japan

Pakovanje: 50.00 g

Svojstva

Prženi listići zelenog čaja sadrže veliki procenat kalcijuma (tri puta više nego mleko), te je ovaj čaj posebno pogodan za žene u menopoauzi i osobe koje pate od osteoporoze.
Banča čaj sadrži i vitamine A, B1, B2, B3, C i gvožđe.

Sastojci

Organski zeleni čaj banča.

Za one koji bi da znaju više

Postoje dve velike vrste čajeva. To su:
- čaj, koji se dobija od biljke čaj (Camelia sinesis) i
- biljni čaj, koji se dobija od različitih lekovitih biljaka.
Namena i karakter ovih čajeva je različita. Pravi čaj ima u sebi kofeina i koristi se kao stimulativno, detoksikujuće ili umirujuće sredstvo dok se biljni čajevi u najvećoj meri koriste kao lekovita sredstva narodne medicine ili kao prijatni dnevni napici.
U srpskom jeziku rečju ,čaj’ najčešće se označava bilo koji napitak nastao prelivanjem kipuće vode preko neke, obično sušene, biljke. Ipak, preciznije posmatrano, čaj (Camellia sinesis) je biljka i tek prelivanjem vrućom vodom obrađenih listova, pupoljaka, peteljki upravo ove biljke i ostavljanjem da smeša nekoliko trenutaka odstoji dobija se napitak ,čaj’!
Obrada listova, pupoljaka i peteljki biljke čaj može podrazumevati oksidaciju, pečenje, sušenje ili dodavanje drugih cvetova, začina, voća, biljaka...
Četiri osnovne vrste čaja su zeleni, crni, ulong i beli čaj.
Biljka čaj, u divljini, naraste i do 10 m visine. Na plantažama se, radi lakšeg branja, orezuje na visinu od 1-2 m. U žarkim i vlažnim predelima, gde čajno drvo brzo raste, berba traje cele godine, svakih desetak dana. Listovi se, pošto se uberu, tretiraju na različite načine i trpe mnogobrojne promene i tako nastaje zeleni, beli, crni ili crveni čaj. Najvažniji od tih procesa je fermentacija, reakcija koja se odvija uz pomoć enzima sadržanih u svežim listovima biljke. Koriste se različiti delovi biljke čaj a najboljeg kvaliteta su pupoljak i prvi list ispod njega.
Osnovni sastojci zelenog čaja, čija harmonična kombinacija povoljno deluje na ljudski organizam, su: kofein, tanin, esencijalna ulja i vitamini. Kofein koji unosimo pijući zeleni čaj deluje na naš organizam nešto drugačije nego kofein koji unosimo pijući kafu.
U Japanu je ispijanje čaja važan deo kulturnog identiteta. Ceremonija čaja je iskustvo za sva čula, telo i duh i svaki detalj pripremanja zelenog čaja ovom ceremonijom je doveden do nivoa vrhunskog doživljaja. Najpoznatije vrste japanskog zelenog čaja su: gjokuro, mača, senča, genmaiča, banča, kukiča...

Procenat kofeina u kafi i različitim vrstama čaja:
kafa – 0.05%
crni čaj – 0.05%
gjokuro čaj – 0.02%
senča – 0.015%
genmaiča – 0.008%

Način pripreme

Prstohvat čaja preliti sa 2 dl vode temperature oko80 stepeni Celzijusa i ostaviti da odstoji poklopljeno 3-5 min.
Pripremanje čaja u Japanu je dostiglo nivo vrhunske umetnosti i svakako da je način pripreme veoma važan za ukus i kvalitet napitka.
Suviše vruća voda uništiće dragoceni deo lekovitih sastojaka čaja i učiniti ga gorkim, tako da je najbolje da koristite vodu do 80 stepeni Celzijusa.
Čaj je blagog ukusa, a možete ga pojačati ako listove čaja ostavite malo duže potopljene u vreloj vodi (nekoliko minuta).
Tradicionalno, japanskim zelenim čajevima ne dodaje se ni mleko ni šećer. 

Pogledajte još i...

Bio Špajz

Pirinač integralni dugo zrno (organski proizvod) 200 g Bio Špajz
167,00 RSD

Integralni pirinač dugog zrna je lak za varenje. Preporučuje se više za  letnje, toplije mesece.

IPLB Dr Josif Pančić

Koren gaveza 80 g IPLB Dr Josif Pančić
388,00 RSD

Koristi se samo spolja za regeneraciju tkiva (otoka kod zapaljenja zglobova, preloma kostiju, artritisa, distorzija, hematoma, tromboflebita, čireva i slično).
Ne preporučuje se primena na mestima gde je povređena koža, otvorene rane. Primenu ograničiti na 4-6 nedelja.

Bez dodatog šećera Organski proizvod

Nisha

Namaz od crne zove (organski proizvod) 200 g Nisha
482,00 RSD

Organski voćni namaz od crne zove. Proizvedeno od 60 g voća na 100 g proizvoda. Bez dodatog šećera. Sadrži prirodno prisutne šećere. 

Bio Špajz

Kakao u prahu alkalizovan (organski proizvod) 60 g Bio Špajz
229,00 RSD

Organski kakao u prahu sa redukovanim sadržajem masti alkalizovan.

-20% Organski proizvod

Bio Špajz

Pahuljice od kinoe (organski proizvod) 100 g Bio Špajz
308,80 RSD 386,00 RSD

Prirodno bez glutena, organske pahuljice od kinoe su hranljiva osnova za doručak, kaše i grickalice. 

IPLB Dr Josif Pančić

Bosiljak čaj 80 g IPLB Dr Josif Pančić
340,00 RSD

Koristi se kao pomoć za ublažavanje tegoba u organima za varenje, protiv gasova i nadimanja, kao i za inhalaciju kod upale sinusa. Spolja kod zapaljenskih procesa na koži i sluzokoži.

Sanaterra

Dodatak jelima (organski proizvod) 350 g Sanaterra
451,00 RSD

Organski dodatak jelima predstavlja jedinstvenu kombinaciju himalajske soli, kurkume i šest vrsta 100% prirodnog sušenog povrća.

Superfood

Kokosov šećer (organski proizvod) 400 g Superfood
613,00 RSD

Kokosov šećer - od nektara kokosovog cveta.

Nisha

Namaz od šumske kupine (organski proizvod) 200 g Nisha
482,00 RSD
Organski voćni namaz od divlje kupine.