Crni pirinač (organski proizvod) 200 g Bio Špajz

Organski proizvod

Ima više minerala od ostalih vrsta i dobar je za hladnije dane jer uspeva da zadrži toplotu u unutrašnjosti tela.

295,00 RSD
Za komad. PDV je uključen u cenu.
-
+
kom
Total:
295,00 RSD

Besplatna dostava za narudžbine iznad 5.000 RSD!

Rok dostave unutar Srbije je kroz 1-3 radna dana.

Naruči telefonom

064 6412721

Šifra proizvoda: 4504010

Brend: Bio Špajz

Zemlja porekla: Holandija

Pakovanje: 200.00 g

Svojstva

Crni pirinač ima više minerala od ostalih vrsta pirinča i dobar je za hladnije dane zato što uspeva da zadrži toplotu u unutrašnjosti tela. Ima diuretička svojstva i dobar je za bubrege i bešiku.

 

Ima više minerala od ostalih vrsta i dobar je za hladnije dane jer uspeva da zadrži toplotu u unutrašnjosti tela. Jača bubrege i bešiku.

Za one koji bi da znaju više

Crni pirinač potiče iz Azije ali se u zadnje vreme poprilično koristi i u drugim kuhinjama širom sveta, kao i u Americi gde se čak proizvodi takozvani "Kineski hleb od crnog pirinča".

Ova vrsta pirinča tokom kuvanja dobija tamno ljubičastu boju zbog visokog nivoa anticijanina. Takođe sadrži veliki broj minerala, pogotovo gvožđa, a kao i svi pirinči sadrži i nekoliko aminokiselina. Preporučuju ga kod spremanja pudinga i torti.

Način pripreme

1 šolju pirinča sa 2 šolje vode kuvati 45 min. Posuti susamom.


Puding od crnog pirinča
Ako su vam dosadili razni pudinzi koje možete kupiti i instant napraviti za 10-ak minuta, onda je ovo idealan recept za vas.


Sastojci: 1 šolja crnog pirinča, 1 šolje šećera , 1 konzerva kokosovog mleka.
Staviti pirinač, 3 šolje vode i  pola kašičice soli da provri u loncu, a zatim smanjiti temperaturu, poklopiti i ostaviti 45 minuta. Dodati tome šećer, pola kašičice soli i  1 šoljicu kokosovog mleka i ostaviti na najjačoj temperaturi dok ne provri, a zatim smanjiti ringlu na slabu vatru, držati nepoklopljeno, mešati povremeno dok smesa ne postane gusta, a pirinač mek (oko 30 minuta ). Zatim to skloniti sa ringle dok se ne ohladi na sobnu temperaturu, povremeno mešajući, najmanje 30 minuta. Pred posluživanje promešati puding i podeliti ga u 8 činija, a zatim preko svake dodati preostalo kokosovo mleko. 

Nutritivne vrednosti

na 100g

Energetska vrednost (kcal): 357

Masti: 1.6 g

Zasićene masti: 0.5 g

Ugljeni hidrati: 72.8 g

Ugljeni hidrati (šećeri): 0.7 g

Vlakna: 1.4 g

Proteini: 9.9 g

So: 0 g

Pogledajte još i...

Jezgro koštice kajsije
1.390,00 RSD / kg
Koštice kajsija, bogate vitaminom B 17. Ne preporučuju se deci, trudnicama i dojiljama.

Testenina špagete (sert. bez glutena) 400 g Riscossa
449,00 RSD

Uživaj u testenini koja je lagana za varenje, a istovremeno puna ukusa – bez glutena, ali sa punim zadovoljstvom.

Bio Špajz

Ekstra devičansko maslinovo ulje (organski proizvod) 500 ml Bio Špajz
1.667,00 RSD

Almazara de Muela Olive Mill, ima jedinstven i ekskluzivan sistem koji ekstrahuje maslinovo ulje koristeći proces koji ne zahteva ni toplotu ni vodu. Tako se čuva svaka od osobina ulja. Zbog toga ova ekstra devičanska ulja imaju visoku koncentraciju tokoferola, fitosterola i polifenola, sve komponente sa velikom nutritivnom vrednošću.

Sanaterra

Crni biber u prahu (organski proizvod) 50 g Sanaterra
228,00 RSD

Crni biber je začin karakteristične arome, pikantnog ukusa koji upotpunjuje mnoga jela i spada u osnovne začine pa se tako i često služi u paru sa solju.

Artfood

Niskokalorični džem od malina light 300 g Artfood
467,00 RSD

Niskokalorični džem od maline. Proizveden od najfinijih plodova voća, zaslađen fruktozom. Pasterizovano. Bez dodatka konzervansa, boja ili aroma. Proizvod bez glutena i ne sadrži alergene.

Biotta

Mutni voćni sok od nara (organski proizvod) 500 ml Biotta
770,00 RSD

Sok nara ima zaštitnu ulogu kod ateroskleroze i hipertenzije i antikancerogeno dejstvo. Ovi crveni plodovi su se kultivisali čak i u drevnim vremenima i smatrane su simbolima lepote i plodnosti. Biotta proizvodnja ima partnere u Turskoj koji su stručnjaci u oblasti organskog uzgoja nara i znaju sve što je potrebno da se zna o branju ove voćke vrhunskog kvaliteta.