Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Svojstva
Ima više minerala od ostalih vrsta i dobar je za hladnije dane jer uspeva da zadrži toplotu u unutrašnjosti tela. Jača bubrege i bešiku.
Za one koji bi da znaju više
Crni pirinač potiče iz Azije ali se u zadnje vreme poprilično koristi i u drugim kuhinjama širom sveta, kao i u Americi gde se čak proizvodi takozvani "Kineski hleb od crnog pirinča". Ova vrsta pirinča tokom kuvanja dobija tamno ljubičastu boju zbog visokog nivoa anticijanina. Takođe sadrži veliki broj minerala, pogotovo gvožđa, a kao i svi pirinči sadrži i nekoliko aminokiselina. Prepuručuju ga kod spremanja pudinga i torti.
Način pripreme
Iskusite egzotičan ukus crnog pirinča, savršenog za jedinstvena jela. Isperite 1 šolju, kuvajte u 2 šolje ključale vode sa soli na tihoj vatri 30-35 minuta, pa ostavite poklopljeno 5 minuta.
Nutritivne vrednosti
Energetska vrednost (kj): 1500
Energetska vrednost (kcal): 357
Masti: 3.6 g
Zasićene masti: 0.7 g
Ugljeni hidrati: 72.8 g
Ugljeni hidrati (šećeri): 0 g
Vlakna: 1.4 g
Proteini: 9.9 g
Koristimo kurirsku službu BeX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 Din.
paket od 1kg do 5kg 340 Din.
paket od 5kg do 20kg 540 Din.
paket od 20kg do 50kg 900 Din.