• Proizvodi
 • Saveti
 • Recepti
 • Prodavnice
 • Naša priča
 • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz
/Osnovne namirnice
/
Guščija mast 250 g BioTim
  Šifra: 1201004

  Guščija mast 250 g BioTim

  1,700 RSDkom

  Robna marka: BioTim Zemlja porekla: Srbija Pakovanje: g

  o proizvodu

   Guščija mast se može koristiti nanošenjem na kožu, kao obloga, ili u ishrani. 

  svojstva

  U medicini guščija mast se koristi za lečenje bolesti disajnih puteva i organa: Astme, upale pluća, bronhitisa i kašlja.
  Guščija mast se može koristiti na dva načina. Nanošenjem na kožu, kao obloga, ili u ishrani. Prilikom nanošenja na kožu, deo lekovitih materija se apsorbuje, a veliki udeo pri lečenju ima i toplota koja se pritom stvara. Ova mast razgrađuje nagomilani sekret i omogućava da vazduh prođe kroz bronhije bez smetnji.
  Guščija mast se naročito preporučuje deci, a posebno bebama. Njima se mast može mazati pomalo i u nozdrve, uz obloge na grudima.
  Guščija mast protiv hemoroida: Ljudima koji imaju poremećaj u digestivnom traktu, preporučuje se da uveče popiju malo rastopljene guščije masti i time spreče gorušicu, konstipaciju i hemoroide.

  Pelenski osip i ekcem: Ako se guščija mast primenjuje za lečenje dekubitisa, pelenskog osipa i mokrog ekcema, onda se koristi na sledeći način. Pomešaju se 2 kašike masti i 1 kašičica borovog ulja i ta mešavina se nanosi na obloge ili se utrljava na upaljena područja uz pomoć pamučnog tufera.

  Promrzline: Guščija mast može dosta pomoći i kod kože koja je oštećena promrzlinama. Čak je i Suvorov govorio da bi prelazak njegove vojske preko Alpa bio gotovo nemoguć bez guščije masti, jer samo vojnici koji su je koristili uspeli su da prežive i izdrže posledice zimske hladnoće.
  Zbog toga, ako idete na planinarenje, obavezno ponesite teglicu ovog magičnog sredstva. Takođe, nežniji pol može dodati guščiju mast u kreme i time mazati ruke i lice, kako bi zaštitio kožu od vetra i hladnoće.
  Opekotine: Kod opekotina, guščija mast može puno da pomogne i spreči pojavljivanje ožiljaka.

  Guščija mast i mamurluk: Pre nekog velikog slavlja, slavljenici bi uzimali kašičicu guščije masti i time bi osigurali da neće u krevet otići potpuno pijani, a ujedno i to da će se idućeg dana probuditi bez mamurluka.
  Ova neverovatna mast se oduvek koristila u različitim delovima sveta. Jedinstvena svojstva guščije masti opisali su još davno Hipokrit i Avicena. Kreme i obloge od guščije masti koristile su se u drevnom Egiptu, ali i u Aziji, gde se davala bolesnim i hendikepiranim ljudima. Uživala je veliku popularnost i u Koreji, Japanu i Kini. Naravno, orijentalna medicina je oduvek bila jedna od najboljih, i u njoj se verovalo da guščija mast može uklanjati toksine i otrove, prečišćavati žuč, ublažavati efekte stresa, dovoditi do balansa hormona i uspešno štititi od raka.

  U poslednjim decenijama naučnici su sprovodili istraživanja i ustanovili da guščija mast može imati pozitivan efekat na imuni sistem. Ako se pravilno koristi, može imati sledeće efekte:
  - tokom prolećne i jesenje melanholije i slabosti, guščija mast može podići raspoloženje i delovati kao antidepresant, aktivirati telesnu odbranu, pobediti hronični zamor, poboljšati san.
  - za starije, guščija mast može značiti kod senilnosti, slabosti, gubitka pamćenja; ateroskleroze, srčanih napada i moždanih udara.
  - specijalne karakteristike guščije masti ogledaju se u ubrzanom lečenju rana, opekotina i promrzlina, pa nije slučajno što je guščija mast deo mnogih kozmetičkih proizvoda: topikalna aplikacija pomaže u oslobađanju od akni.
  Pored ovoga, guščija mast je dobra i za omekšavanje napukle kože i zaštitu kože od hladnoće, ali i pomaže joj da se regeneriše i štiti je od spoljnih uticaja.

  sastojci

  Guščija mast.
  Slobodne masne kiseline 0.49 %, voda 0.09 %, peroksidni broj 0.37 %, nerastvorljive nečistoće 0.10 %.

  način primene

  Recepti u medicini za nekoliko načina lečenja uz guščiju mast:

  Guščija mast može dosta pomoći kod zapaljenja pluća kod odraslih, ali i kod dece. U gušćem sloju mast naneti na predeo grudi i mirovati utopljen u ležećem položaju oko sat vremena. Ovu radnju ponovite bar dva puta u toku dana, a pred spavanje, ponovite treći put i ostavite mast da deluje tokom cele noći.
  Guščija mast i med mogu pomoći dosta kod izbacivanja šlajma i sekreta, a rezultati su vidljivi već sutradan. Ovaj recept mogu primenjivati kako odrasli, tako i deca, a preporuka je unositi do 3 supene kašike dnevno.
  Guščija mast i mleko. U šolju toplog mleka rastopite kašiku guščije masti za odrasle, odnosno kašičicu ako pripremate napitak za decu.
  Za potpuni efekat, pijte napitak 2 – 3 puta dnevno sa razmakom 4 – 5 sati, sve dok simptomi traju.

  Guščija mast i beli luk za ublažavanje simptoma astme:
  Sitno iseckajte ili izgnječite čen belog luka, pa dodajte kašičicu meda i kašičicu guščije masti.
  Sve lepo umutite i pijte 3 kašičice u toku dana.
  Smeša se koristi sve dok je potrebno ublažavati simptome astme, odnosno dok se kašalj ne smiri.

  Guščija mast i jaje za ublažavanje simptoma astme, bronhitisa i kašlja:
  Ovo je veoma star recept za ublažavanje simptoma astme, bronhitisa i kašlja.
  Jednu kašiku smeđeg šećera otopite, pa nalijte šoljom mleka dok ne počne da vri. U drugoj, dubljoj šolji umutite jaje, kašičicu smeđeg šećera i kašičicu guščije masti, pa prelijte vrelim mlekom.
  Napitak se pije što topliji, a kako je slatkog ukusa i deca će ga rado konzumirati.

  Mast se čuva u frižideru, zatvorena. Pre upotrebe, treba je malo otopiti na sobnoj temperaturi.

  napomena

  Ograničenja u upotrebi guščije masti:
  Obloge od guščije masti ne treba da koristite kada imate povišenu temperaturu. Naime, loj tada otvara pore i zagreva organizam, što će izazvati kontraefekat od onog koji želite da postignete.
  Birajte tkaninu od prirodnih materijala za obloge i obavezno pokrijte grudi. Krpa može biti pamučna ili lanena, a ukoliko koristite bilo kakav vid hartije, naš savet je da ne koristite novine zbog olova koji se koristi u štamparijama.