Kamu kamu prah (organski proizvod) 100 g Superhrana

Organski proizvod

Organski kamu kamu prah sa 8 % vitamina C

1.701,00 RSD
Za komad. PDV je uključen u cenu.
-
+
kom
Total:
1.701,00 RSD

Besplatna dostava za narudžbine iznad 5.000 RSD!

Rok dostave unutar Srbije je kroz 1-3 radna dana.

Naruči telefonom

064 6412721

Šifra proizvoda: 1424008

Brend: Superhrana

Zemlja porekla: Peru

Pakovanje: 100.00 g

Svojstva

Lekovita dejstva kamu kamu.

Vitamin C je najpoznatiji i možda najvažniji od svih vitamina. Ne može se proizvoditi od strane tela i mora se unositi putem hrane. Dr Szent-Giorgi je 1937. dobio Nobelovu nagradu za medicinu za izolaciju vitamina C i prepoznavanje njegove važne uloge za zdravlje ljudi. U svojim studijama pokazao je mnoge koristi od konzumiranja vitamina C u prorodnom obliku, iako je bio naučnik koji je izolovao askorbinsku kiselinu, insistirao je da su daleko veće prednosti vitamina C kada se konzumira iz prirodne hrane. Prirodni izvori vitamina C sadrže i druge kofaktore koji povećavaju efikasnost i iskoristivost vitamina C u organizmu. Sadržaj prirodnog vitamina C u kamu kamu je poboljšan punim profilom prirodnih minerala i amino kiselina.

Kamu kamu je vrsta superhrane, i mnogi istraživači se slažu da je kamu kamu prirodni podizač energije i sjajan za zdravlje očiju i usne duplje.

Ovo egzotično voće do kojeg je teško doći sadrži 60 puta više vitamina C od narandže, a samo jedna kašičica praha napravljenog od ove voćke ima i do 600 puta više vitamina C od narandže. Naš organski kamu kamu prah sadrži čak 8 % vitamina C, što je za sada najviše moguće.

Dobar je izvor beta karotena, gvožđa, kalcijuma, fosfora, riboflavina i tiamina. Kamu kamu sadrži i aminokiseline valin i serin. Valin je od velike važnosti za centralninervni sistem, kognitivne funkcije i pucanje mišića, dok serin potpomaže zdravu probavu.

Interesantno je da na 100 grama voća kamu kamu dolazi čak 7.1 miligrama kalijuma, koji je važan za pravilan rad bubrega i srca.

Kamu kamu sadrži i galsku i elaginsku kiselinu, za koje je poznato da imaju antivirusna i antigljivična svojstva, te deluju kao antioksidanti. Mnoga istraživanja su pokazala da elaginska kiselina ima antikancerogeni efekat, a veruje se i da pomaže dijabetičarima da pod kontrolom drže svoju bolest.

Kamu kamu prah se dobija od bobičastog Amazonskog voća (lat. Myrciaria dubia) koje raste u poplavljenim tropskim šumama uz reku Amazon. Ova žbunasta biljka uspeva na području Perua, Brazila, Kolumbije i Venecuele. Plod je veličine trešnje, a boja mu varira od crveno-zelenkaste do tamno ljubičaste tokom sazrevanja. Specifičan je način branja, pošto mu je teško prići, domoroci ih skupljaju sa svojih čamaca i vekovima ih koriste u svojoj tradicionalnoj medicini. Veruje se da kamu kamu ima veoma snažna antioksidantska svojstva, jača čak i od akai bobica.

Iako izgledom podseća na veliku bobicu ili šljivu, a ukusom na hibiskus i borovnice, gotovo nikada se ne konzumira sveže, jer je izrazito kiselo. U svežem obliku koristi ga samo lokalno stanovništvo Perua i Brazila, a inače se suši i melje u prah, kakvo dolazi i na naše tržište.

Način primene

Mogu ga koristiti svi, čak i deca i trudnice, jer nisu zabeležene nikakve neželjene posledice uzimanja ovog voća.

Postoje neka saznanja da kamu kamu može da utiče na rad lekova hemoterapije, pa je potrebno posavetovati se sa lekarom u vezi konzumiranja ove biljke i hemoterapije.

Sastojci

100 % organski kamu kamu prah

Način pripreme

1 kafena kašičica u sokove, frapee, sladolede, zobenu kašu. Zbog visokog sadržaja vitamina C kamu kamu prah ima jak kiseo i blago gorak ukus. Po želji možete zasladiti nekim prirodnim zaslađivačem: kokosovim šećerom, agava sirupom.

Nutritivne vrednosti

na 100g

Energetska vrednost (kcal): 333

Masti: 0.13 g

Zasićene masti: 0 g

Ugljeni hidrati: 81.2 g

Ugljeni hidrati (šećeri): 19.15 g

Vlakna: 0.55 g

Proteini: 1.55 g

Vitamin C: 8000 mg

Pogledajte još i...

Bio Špajz

Heljda (organski proizvod) 450 g Bio Špajz
457,00 RSD

Heljda je žitarica velike hranljive vrednosti i korisno ju je uvrstiti u ishranu. Ona je jedna od najstarijih žitarica. Lako se priprema i kao prilog možete je poslužiti uz razna jela od povrća, mahunarki...

Bio Špajz

Crna kinoa (organski proizvod) Bio Špajz
2.020,00 RSD / kg

Crna kinoa se jednako dobro i lako kuva kao i bela, ali je nešto hrskavija i ima orašastiji ukus. Odličan je izvor gvožđa, fosfora, vitamina B i E. Jača organizam.

Beyond

Tofsi posni namaz od dimljenog tofua (organski proizvod) 150 g Beyond
287,00 RSD

Tofsi, namaz od dimljenog tofua, proizvedenog od nemodifikovane, organski gajene soje! Bez konzervansa.

Biotta

Mutni voćni nektar od šumskih borovnica (organski proizvod) 500 ml Biotta
1.422,00 RSD

Borovnice sadrže prirodnu taninsku kiselinu, fruktozu, mirtilin, vitamine i mnoge druge vrdne hranljive materije. Borovnicu cene i zbog njenog blagotvornog dejstva na krvne sudove. Ovaj sok proizveden je od divljih ručno prikupljanih borovnica kojima je dodat ekstrakt limunske trave (melise) koji soku daje svežinu, a i bogat je izvor antioksidanasa (melisa je čak 600 puta jači antioksidans od vitamina A i E).  Bez aditiva.

Bio Špajz

Kus kus (organski proizvod) 450 g Bio Špajz
489,00 RSD

Proizvod od griza durum pšenice. Vrlo je ukusan, lako se priprema i dobro kombinuje sa drugim namirnicama.

Just Superior

Moringa prah (organski proizvod) 150 g Just superior
925,00 RSD
Organska Superior Moringa oleifera iz Indije. Vegan. Prirodno bez glutena.

Testenina tricolori Margherita (sert. bez glutena) (organski proizvod) 250 g Pasta Natura
500,00 RSD

Organska testenina od kinoe, spanaća, cvekle i kukuruza, prirodno bez glutena, donosi iznenađujuće bogat ukus koji će obradovati celu porodicu. Ova šarena testenina je pogodna za osobe koje pate od celijakije, a kako je bez sastojaka životinjskog porekla, preporučujemo je za pripremu veganskih recepata.