Pasulj crveni (organski proizvod) 200 g Bio Špajz

Organski proizvod -12%

Crveni pasulj jača srce i tanko crevo i utiče na smanjenje masnih naslaga u organizmu.

295,00 RSD 259,60 RSD
-12%

Štedite

35,40 RSD

Za komad. PDV je uključen u cenu.
-
+
kom
Total:
259,60 RSD
Ušteda: 35,40 RSD

Besplatna dostava za narudžbine iznad 5.000 RSD!

Rok dostave unutar Srbije je kroz 1-3 radna dana.

Naruči telefonom

064 6412721

Šifra proizvoda: 4509008

Brend: Bio Špajz

Zemlja porekla: Holandija

Pakovanje: 200.00 g

Svojstva

Crveni pasulj je veoma hranljiv. Odličan je izvor proteina, a siromašan je kalorijama, mastima i natrijumom. Dok se klijanjem poveđava količina vitamina u pasulju, pogotovo vitamina E i C, sušenjem pasulj ne gubi svoje hranljive sastojke.
Pasulj ne sadrži gluten tako da ga mogu koristiti oboleli od celijakalije.
Stručnjaci iz područja nutricionizma i medicine preporučuju što više dijetetskih vlakana u ishrani, pri čemu je pasulj odličan izbor. Vlakna podstiču i održavaju pravilnu probavu i sprečavaju opstipaciju (zatvor), pa su pomoć i prevencija kod lečenja hemoroida, divertikuloze, sindroma iritabilnog kolona, raka debelog creve, kao što i održava zdravu crevnu mikrofloru, koja je preduslov za snažan imunitet. Pored pozitivnog uticaja na crevni sistem, pasulj smanjuje nivo holesterola u krvi i psrečava razvoj bolesti kardiovaskularnog sistema (prema jednoj studiji rizik opada i za 82%).
Takođe u sebi sadrži glukohinin (jedinjenje slično insulinu), pa tako smanjuje nivo šećera u krvi.
Pasulj ima povoljno delovanje i na mentalni zdravlje preko vitamina tiamina koji učestvuje u proizvodnji energija i sintezi acetilholina, čiji nedostatak utiče na pojavu mentalnih bolesti koje se javljaju starenjem, poput senilnosti i Alchajmerove bolesti.

Način pripreme

Potopiti osam sati, kuvati sa morskim algama i soliti na kraju.

Topla salata
200 g crvenog pasulja (skuvanog ili iz konzerve), 300 g šampinjona, 150 g crvenog luka, po ukusu so, biber i začini, malo ulja, 1 čen belog luka.
Staviti crveni pasulj na nekoliko sati u hladnu vodu, a zatim ga skuvati i ohladiti. Luk i šampinjone sitno iseckati, pa zatim pržiti luk do zlatne boje, dodati šampinjone i pržiti dok ne izađe sav sok. Sjediniti pasulj, luk, šampinjone, začine i beli luk. Servirati sa peršunom. Prijatno!

Nutritivne vrednosti

na 100g

Energetska vrednost (kcal): 317

Masti: 1.5 g

Zasićene masti: 0.2 g

Ugljeni hidrati: 40 g

Ugljeni hidrati (šećeri): 1.2 g

Vlakna: 23.4 g

Proteini: 24.2 g

So: 0 g

Pogledajte još i...

Bio Špajz

Integralni susam (organski proizvod) 200 g Bio Špa
429,00 RSD

Susam se koristi u velikom broju slatkih i slanih jela. Jedan od načina je da susam potopiti u toku noći, a sutradan ga tostirati.

Čika Perini hlebovi

Čokoladni hleb 300 g Čika Perini hlebovi
236,00 RSD

Specijalni pšenični integralni hleb sa posnom čokoladom, sušenim kandiranim voćem, produžene svežine, pakovan u zaštitnoj atmosferi.

The Bridge

Napitak od ovsa natural (organski proizvod) 1 l The Bridge
339,00 RSD

Sertifikovani organski proizvod. Bez laktoze, bez dodatog šećera. Izvorska voda iz Prirodnog rezervata Lesini planina, severna Italija sa 450 metara nadmorske visine.

SPM Stamenković

Vanila štapić 3 g SPM Stamenković
545,00 RSD

Vanila je najvažniji začin slatkih jela, kolača, kremova, biskvita, keksa pudinga, kompota, slatkiša, čokolada i sladoleda. Daje bogatu aromu i ukus kuvanom slatku i napicima.

Kukuruzna palenta
120,00 RSD / kg

Kukuruzna palenta.

Gazdinstvo Jakovljević

Paprika dimljena mlevena slatka 50 g Gazdinstvo Jakovljević
258,00 RSD

Dimljena na bukvi, slatka mlevena paprika. 100% prirodno.

Bio Špajz

Proso (organski proizvod) Bio Špajz
790,00 RSD / kg

Proso iz biološkog uzgoja je visokokvalitetna žitarica sitnog semena. Jača bubrege, slezinu i pankreas. Najbolja je žitarica protiv kandidijaze.

Bio Špajz

Speltine pahuljice (organski proizvod) 200 g Bio Špajz
239,00 RSD

Speltine pahuljice – hrskava doza zdravlja i energije!
Ako tražite ukusan i hranljiv način da započnete dan, speltine pahuljice su pravi izbor! Ova drevna žitarica se koristi vekovima, a sada se ponovo vraća na trpeze zbog svojih neverovatnih blagodeti.