Humus od azuki pasulja sa korijanderom i limunom

Ako želite da spojite ukus i zdravlje, ovaj humus sa azuki pasuljem je prava stvar – bogat, kremast i pun topline.

Humus od azuki pasulja sa korijanderom i limunom

Sastojci:
240 g kuvanog azuki pasulja (oko 125 g nekuvanog)
60 g tahinija
60 ml maslinovog ulja
2 kašike limunovog soka
2 kašike vode
1 kašika sirćeta
2 čena belog luka
15 g listova svežeg korijandera/peršuna
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice mlevenog kima
1 kašičica mlevenog korijandera

 

Način pripreme:

1. Iseckajte grubo korijander, sitno iseckajte beli luk. 

2. Osim maslinovog ulja, dodajte sve sastojke u blender.

3. Blendajte oko minut na velikoj brzini.

4. Nastavite da mešate i postepeno dodajte maslinovo ulje.

5. Blendajte još 2 minuta na velikoj brzini dok vaš humus ne postane fin, mekan i kremast.

6. Servirajte u posudu i pospite mlevenim korijanderom. Prijatno!

 

Kako se čuva:

Čuvati u frižideru do 5 dana u hermetički zatvorenoj posudi. Takođe, može se zamrznuti i koristiti do 1 meseca.
 

Preporuka za posluživanje:

Poslužite uz sveže povrće, integralni hleb ili kao dodatak salatama i pečenim jelima.
 

Zašto je ovaj humus dobar za vas?

Azuki pasulj je bogat vlaknima, proteinima i antioksidansima, dok tahini doprinosi zdravim mastima i mineralima poput kalcijuma. Limunov sok i korijander dodaju osvežavajuću notu koja pomaže vašem organizmu da se osveži i regeneriše. Ovaj humus je hranljiv, ukusan i savršen za biljne ishrane.