• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Veleprodaja
  • Naša priča
  • Kontakt
0
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz/Recepti/Supe i čorbe/ Miso supa

Miso supa

•sastav:
1 šolja tanko iseckanog crnog luka, 4 šolje vode, 1.25 - 1.5 supena kašika misa, vakame alga (7.5 cm), naseckani peršun, đumbir, potočarka (za ukras).

•način pripreme:
Natopite vakame algu u hladnu vodu, 3 do 5 minuta, a zatim je iseckajte na komadiće od 1.5 cm. Stavite vakame algu i luk u lonac i ulijte vodu. Zagrejte dok ne provri, smanjite vatru i kuvajte 10 - 20 minuta, ili dok sastojci ne omekšaju. Smanjite potpuno vatru, tako da ne vri.
Stavite miso u činiju ili suribači, sipajte četvrtinu šolje supe i mešajte dok se miso kompletno ne razmuti u tečnosti. Dodajte razmućeni miso u supu i kuvajte 3-5 minuta. Ukrasite mladim lukom, peršunom, đumbirom ili  potočarkom i  poslužite.

U miso supu možete dodati i dajkon (japansku repu) i tofu sir, skuvan integralni pirinač, mladi luk, proso, celer, susam, brokoli... U bilo koju supu, koju niste prethodno solili, možete dodati malo misoa.

Online kupovina

Ostale stranice

    Bio Špajz - sva prava zadržana © 2021