Beli miso (organski proizvod) 250 g Mitoku

Organski proizvod

Miso je fermentisana pasta sojinih zrna, morske soli i gljivice kođi uz dodatak ječma ili pirinča. Ona se na Istoku proizvodi i koristi već 1300 godina. To je jedan od najzdravijih, najukusnijih i najprimenljivijih dodataka hrani. Marukura slatki beli miso je vrhunski proizvod iz biološkog uzgoja i najpopularniji je miso u Japanu. Zanatlijski ga proizvodi porodica Okada. Odlikuje ga lagan, slatkast, osvežavajuć ukus. Ovaj miso je naročito pogodan za korišćenje u sosovima, umacima, prelivima za salate.

1.219,00 RSD
Za komad. PDV je uključen u cenu.
-
+
kom
Total:
1.219,00 RSD

Besplatna dostava za narudžbine iznad 5.000 RSD!

Rok dostave unutar Srbije je kroz 1-3 radna dana.

Naruči telefonom

064 6412721

Šifra proizvoda: 1523001

Brend: Mitoku

Zemlja porekla: Japan

Pakovanje: 250.00 g

Svojstva

Miso se preporučuje:
- za pravilan metabolizam jer je bogat mineralima                                     
- za poboljšanje varenja jer sadrži žive enzime, koji direktno pomažu u procesu varenja hrane i podstiču lučenje sokova u želucu (proteini životinjskog porekla prouzrokuju truljenje i kiselost a miso neutrališe i eliminiše te posledice
- za izdržljivost jer sadrži velike količine glukoze koja nam daje energiju a zimi sprečava osećaj hladnoće
- za srčana oboljenja jer miso sadrži linolinsku kiselinu i lecitin koji rastvaraju holesterol u krvi; veoma je koristan u sprečavanju arterioskleroze i visokog krvnog pritiska
- za uspostavljanje hormonalne ravnoteže kod žena
- za sprečavanje osteoporoze   
- za sprečavanje alergija                                                           
- za sprečavanje pojave tuberkoloze
- pušačima se preporučuje za ublažavanje loših efekata pušenja
- za lepotu jer hrani kožu koja dobija gipkost i svežinu
- miso je sposoban da se ugradi u radioaktivne supstance i da ih eliminiše iz organizma putem stolice; miso štiti od raka

Miso sadrži enzime i latobacile nastale u procesu višegodišnje prirodne fermentacije, a koji omogućavaju bolje lučenje sokova u želucu, lakše varenje i veću iskorišćenost hranjivih materija. Miso sprečava truljenje, gasove, loše varenje hrane i na taj način sprečava razvoj kiselosti organizma.

Miso sadrži: 9,7mg proteina, kompleks B vitamina, obilje kalcijuma, fosfora, gvožđa, natrijuma, kalijuma, bioflavonida.

Sadrži lecitin i linolinsku kiselinu, koji rastvaraju holesterol, i sprečavaju pojavu ateroskleroze.
Jedan tanjir miso supe dnevno pojačava otpornost organizma na sve bolesti i preventivno deluje na pojavu raka.

Sastojci

Pirinač organik, celo zrno soje organik (24 %), voda, morska so, kodži (Asperiqillus oryzea).
Alergen info: sadrži soju. Moguće prisustvo glutena i susama u tragovima.

Za one koji bi da znaju više

"U Nagasakiju su se, smeštene na jednakom odstojanju od mesta nuklearne eksplozije, nalazile dve bolnice. U jednoj od njih svi su poginuli, u drugoj je 100 odsto osoblja i pacijenata je preživelo, izuzevši jednog zapadnjačkog sveštenika. Bila je to bolnica Sv. Franje, odeljenje za hronične bolesnike. Pošto je to bila katolička bolnica, Japanci su događaj nazvali "čudo Nagasakija". Direktor ove bolnice bio je čovek po imenu dr Akizuki, kome je sada oko 70 godina. On i njegov pomoćnik svima u bolnici servirali su ishranu na bazi dobro skuvanih žitarica i povrća. Posle eksplozije izneli su džakove sa smedjim pirinčem iz podruma, iako je radioaktivnih padavina još uvek bilo u vazduhu. U, na brzinu napravljenim skloništima, kuvali su pirinač sa morskom solju, miso supom i jako prženim bundevama nekoliko dana, sve dok spasilačke službe nisu doprle do njih. Kao i dr Akizuki, mnogi od ovih ljudi još i danas su živi."

Prema legendi miso su bogovi darovali čovečanstvu za sreću, poboljšanje zdravlja i dugovečnost.Miso je tamna, glatka fermentisana pasta od soje, ječma, pirinča i morske soli, koji su u burićima od kedrovog drveta zajedno stajali duže vreme (od jedne do nekoliko godina). Ukus, izgled i sastav misoa zavisi od sastojaka, dužine fermentacije, regije iz koje potiče, vrste burića u kojem miso fermentira...

Najpoznatije miso paste su:
- širomiso (shiromiso) beli miso,
- akamiso (akamiso) crveni miso,
- kuromiso (kuromiso) crni miso i
- hačomiso (hatchomiso).

Sastojci od kojih je napravljen miso predstavljaju nekoliko vrsta energije. Soja predstavlja energiju jeseni (proteinska struktura sojinih zrna pri fermentaciji se razgrađuje na 18 aminokiselina među kojima su i one koje se smatraju esencijalnim). So predstavlja energiju zime,a ječam predstavlja energiju proleća.Tako je stvoren jedan proizvod koji je u energetskom smislu izbalansiran i može se koristiti u svim godišnjim dobima i u svim delovima dana od doručka do ručka i večere. Jedna kašicica misa je dovoljna za pravljenje supe ili kao dodatak nekom jelu.

Način pripreme

Neka osnovna pravila ili predlozi za primenu slatkog, belog misoa nasuprot tamnom, slanom misou su:
- beli miso je odlična zamena za mlečne proizvode (umesto mleka ili putera možete ga staviti u  krem supe, pire krompir...; sa tofu sirom, limunom ili pirinčanim sirćetom dodajte ga umesto pavlake u premaze i umake).
- da biste istražili punu gamu ukusa belog misoa istražite mogućnosti njegove primene u pripremi sosova i preliva za salate; beli miso i pirinčano sirće, koje je prirodno fermentisalo, stvaraju ukusnu, osvežavajuću kiselu mešavinu (primena ove mešavine ima veoma dugu tradiciju u japanskoj kuhinji), a dodavanjem ulja, luka, mirođije, začina, pirinčanog, tofu sir, tahinija... dobićete odličan salatni preliv

recept: Brza miso supa
Od već skuvane supe od povrća odvojite 2,5 dcl i umešajte sa kašičicom miso paste. Dobijenu mešavinu razmutite sa ostatkom supe. Pošto je miso prirodno slan, on zamenjuje kocku za supu. Supa nikako ne sme ponovo da uzavri jer će miso na taj način izgubiti važan deo svoje hranljive vrednosti. 

Nutritivne vrednosti

na 100g

Energetska vrednost (kcal): 194

Masti: 4.2 g

Zasićene masti: 0.7 g

Ugljeni hidrati: 28.6 g

Ugljeni hidrati (šećeri): 26.2 g

Vlakna: 1.9 g

Proteini: 9.1 g

So: 4.9 g

Pogledajte još i...

-12% Organski proizvod

Bio Špajz

Jabukovo sirće (organski proizvod) 200 ml Bio Špajz
258,72 RSD 294,00 RSD

Jabukovo sirće koristi se u kuvanju, ali je njegova namena prvenstveno u lečenju zaista velikog broja tegoba i bolesti. Neretko, jabukovo sirće se preporučuje kao "lek za sve".

Pčelarska kuća Kovačević

Cvetno-livadski med 500 g Pčelarska kuća Kovačević
594,00 RSD

Prirodni pčelinji cvetno - livadski med sa ekološki čistih terena Homoljskih planina i Deliblatske peščare.

Pasterizovani oljušteni paradajz šljivar 400 g Victoria
231,00 RSD

Pelat od celih ploda sveže ubranog paradajza šljivara.

Artfood

Niskokalorični džem od drenjina light 300 g Artfood
402,00 RSD

Niskokalorični džem od drenjina. Proizveden od najfinijih plodova voća, zaslađen fruktozom. Pasterizovano. Bez dodatka konzervansa, boja ili aroma. Proizvod bez glutena i ne sadrži alergene.

Bio Špajz

Golica sirova (organski proizvod) 450 g Bio Špajz
871,00 RSD

Seme bundeve se najčešće preporučuje kao efikasno i neškodljivo sredstvo protiv dečjih glista i pantljičare. Takođe, olakšava tegobe obolelih od prostate.

Granum

Hladno ceđeno devičansko bundevino ulje 250 ml Granum
1.367,00 RSD

Ovo višestruko nagrađivano devičansko bundevino ulje dobija se hladnim presovanjem zrna bundeve i to na tradicionalan način, tehnologijom i mašinama starim preko sto godina. Ovakvim postupkom obrade zadržava se visok kvalitet ulja. U ovom ulju dominiraju esencijalne masne kiseline, koje naš organizam ne može sam sintetisati. Pored ulja seme sadrži i značajnu količinu proteina, vitamina A, B1, B2, B6, C, D, E,vitamin K, minerala (fosfor i cink), kao i mnoge druge aktivne sastojke. Ovo ulje spada u grupu najkvalitetnijih, a u nutritivnom pogledu najvrednijih ulja (odmah uz konopljino i laneno), a daleko ispred suncokretovog ulja.

Bombus

Raw Energy kakao i kakao zrna - desert na bazi sušene urme (sert. bez glutena) 50 g Bombus
180,00 RSD

Desert na bazi sušene urme, kakao zrna i kakao praha. Bez dodatog šećera, sa visokim sadržajem vlakana, proizveden bez termičke obrade.