Beli miso (organski proizvod) 250 g Mitoku

Organski proizvod -15%

Miso je fermentisana pasta sojinih zrna, morske soli i gljivice kođi uz dodatak ječma ili pirinča. Ona se na Istoku proizvodi i koristi već 1300 godina. To je jedan od najzdravijih, najukusnijih i najprimenljivijih dodataka hrani. 

1.219,00 RSD 1.036,15 RSD
-15%

Štedite

182,85 RSD

Za komad. PDV je uključen u cenu.
-
+
kom
Total:
1.036,15 RSD
Ušteda: 182,85 RSD

Besplatna dostava za narudžbine iznad 5.000 RSD!

Rok dostave unutar Srbije je kroz 1-3 radna dana.

Naruči telefonom

064 6412721

Šifra proizvoda: 1523001

Brend: Mitoku

Zemlja porekla: Japan

Pakovanje: 250.00 g

Svojstva

Marukura slatki beli miso je vrhunski proizvod iz biološkog uzgoja i najpopularniji je miso u Japanu. Zanatlijski ga proizvodi porodica Okada. Odlikuje ga lagan, slatkast, osvežavajuć ukus. Ovaj miso je naročito pogodan za korišćenje u sosovima, umacima, prelivima za salate.

 

Miso se preporučuje:
- za pravilan metabolizam jer je bogat mineralima                                     
- za poboljšanje varenja jer sadrži žive enzime, koji direktno pomažu u procesu varenja hrane i podstiču lučenje sokova u želucu (proteini životinjskog porekla prouzrokuju truljenje i kiselost a miso neutrališe i eliminiše te posledice
- za izdržljivost jer sadrži velike količine glukoze koja nam daje energiju a zimi sprečava osećaj hladnoće
- za srčana oboljenja jer miso sadrži linolinsku kiselinu i lecitin koji rastvaraju holesterol u krvi; veoma je koristan u sprečavanju arterioskleroze i visokog krvnog pritiska
- za uspostavljanje hormonalne ravnoteže kod žena
- za sprečavanje osteoporoze   
- za sprečavanje alergija                                                           
- za sprečavanje pojave tuberkoloze
- pušačima se preporučuje za ublažavanje loših efekata pušenja
- za lepotu jer hrani kožu koja dobija gipkost i svežinu
- miso je sposoban da se ugradi u radioaktivne supstance i da ih eliminiše iz organizma putem stolice; miso štiti od raka

 

Miso sadrži enzime i latobacile nastale u procesu višegodišnje prirodne fermentacije, a koji omogućavaju bolje lučenje sokova u želucu, lakše varenje i veću iskorišćenost hranjivih materija. Miso sprečava truljenje, gasove, loše varenje hrane i na taj način sprečava razvoj kiselosti organizma.

Miso sadrži: 9,7mg proteina, kompleks B vitamina, obilje kalcijuma, fosfora, gvožđa, natrijuma, kalijuma, bioflavonida.

Sadrži lecitin i linolinsku kiselinu, koji rastvaraju holesterol, i sprečavaju pojavu ateroskleroze.
Jedan tanjir miso supe dnevno pojačava otpornost organizma na sve bolesti i preventivno deluje na pojavu raka.

Sastojci

Pirinač organik, celo zrno soje organik (24 %), voda, morska so, kodži (Asperiqillus oryzea).
Alergen info: sadrži soju. Moguće prisustvo glutena i susama u tragovima.

Za one koji bi da znaju više

"U Nagasakiju su se, smeštene na jednakom odstojanju od mesta nuklearne eksplozije, nalazile dve bolnice. U jednoj od njih svi su poginuli, u drugoj je 100 odsto osoblja i pacijenata je preživelo, izuzevši jednog zapadnjačkog sveštenika. Bila je to bolnica Sv. Franje, odeljenje za hronične bolesnike. Pošto je to bila katolička bolnica, Japanci su događaj nazvali "čudo Nagasakija". Direktor ove bolnice bio je čovek po imenu dr Akizuki, kome je sada oko 70 godina. On i njegov pomoćnik svima u bolnici servirali su ishranu na bazi dobro skuvanih žitarica i povrća. Posle eksplozije izneli su džakove sa smedjim pirinčem iz podruma, iako je radioaktivnih padavina još uvek bilo u vazduhu. U, na brzinu napravljenim skloništima, kuvali su pirinač sa morskom solju, miso supom i jako prženim bundevama nekoliko dana, sve dok spasilačke službe nisu doprle do njih. Kao i dr Akizuki, mnogi od ovih ljudi još i danas su živi."

 

Prema legendi miso su bogovi darovali čovečanstvu za sreću, poboljšanje zdravlja i dugovečnost.Miso je tamna, glatka fermentisana pasta od soje, ječma, pirinča i morske soli, koji su u burićima od kedrovog drveta zajedno stajali duže vreme (od jedne do nekoliko godina). Ukus, izgled i sastav misoa zavisi od sastojaka, dužine fermentacije, regije iz koje potiče, vrste burića u kojem miso fermentira...

 

Najpoznatije miso paste su:
- širomiso (shiromiso) beli miso,
- akamiso (akamiso) crveni miso,
- kuromiso (kuromiso) crni miso i
- hačomiso (hatchomiso).

 

Sastojci od kojih je napravljen miso predstavljaju nekoliko vrsta energije. Soja predstavlja energiju jeseni (proteinska struktura sojinih zrna pri fermentaciji se razgrađuje na 18 aminokiselina među kojima su i one koje se smatraju esencijalnim). So predstavlja energiju zime,a ječam predstavlja energiju proleća.Tako je stvoren jedan proizvod koji je u energetskom smislu izbalansiran i može se koristiti u svim godišnjim dobima i u svim delovima dana od doručka do ručka i večere. Jedna kašicica misa je dovoljna za pravljenje supe ili kao dodatak nekom jelu.

Način pripreme

Neka osnovna pravila ili predlozi za primenu slatkog, belog misoa nasuprot tamnom, slanom misou su:
- beli miso je odlična zamena za mlečne proizvode (umesto mleka ili putera možete ga staviti u  krem supe, pire krompir...; sa tofu sirom, limunom ili pirinčanim sirćetom dodajte ga umesto pavlake u premaze i umake).
- da biste istražili punu gamu ukusa belog misoa istražite mogućnosti njegove primene u pripremi sosova i preliva za salate; beli miso i pirinčano sirće, koje je prirodno fermentisalo, stvaraju ukusnu, osvežavajuću kiselu mešavinu (primena ove mešavine ima veoma dugu tradiciju u japanskoj kuhinji), a dodavanjem ulja, luka, mirođije, začina, pirinčanog, tofu sir, tahinija... dobićete odličan salatni preliv

 

Recept: Brza miso supa
Od već skuvane supe od povrća odvojite 2,5 dcl i umešajte sa kašičicom miso paste. Dobijenu mešavinu razmutite sa ostatkom supe. Pošto je miso prirodno slan, on zamenjuje kocku za supu. Supa nikako ne sme ponovo da uzavri jer će miso na taj način izgubiti važan deo svoje hranljive vrednosti. 

Nutritivne vrednosti

na 100g

Energetska vrednost (kcal): 194

Masti: 4.2 g

Zasićene masti: 0.7 g

Ugljeni hidrati: 28.6 g

Ugljeni hidrati (šećeri): 26.2 g

Vlakna: 1.9 g

Proteini: 9.1 g

So: 4.9 g

Pogledajte još i...

Volim

Testenina heljda makarona (organski proizvod) 250 g Volim
248,00 RSD

Organska testenina sa heljdom - makarona. Posno. Bez E brojeva.

Schar

Korn fleks (sert. bez glutena) Schar 250 g Schar
432,00 RSD

Dijetetski proizvod za osobe intolerantne na gluten. Ne sadrži laktozu. 

Sanaterra

Dodatak jelima mlin Mix kurkuma (organski proizvod) 80 g Sanaterra
285,00 RSD

Sušeno povrće, himalajska roze so, kurkuma.

Čika Perini hlebovi

Speltin beskvasni hleb 300 g Čika Perini hlebovi
190,00 RSD

Speltin integralni beskvasni hleb produžene svežine, pakovan u zaštitnoj atmosferi.

Inventa Vita

Kupina prah 75 g Inventa Vita
1.238,00 RSD

Za 75 g, vakuumskom dehidratacijom dobijenog praha, upotrebljeno je oko 900 grama odabranih svežih plodova najvišeg kvaliteta.

Bio Špajz

Ovsene pahuljice sitne (organski proizvod) Bio Špajz
760,00 RSD / kg

Ovsene pahuljice su od davnina deo ljudske ishrane. Mogu se koristiti u kašama, supama, hlebovima, poslasticama.

Bez dodatog šećera

Bio Špajz

Musli - cimet 400 g Bio Špajz
371,00 RSD

Musli za dijabetičare sadrži najkvalitetnije integralne žitarice i orašaste plodove, kao i izbor semenki koji blagotvorno deluju na zdravlje obolelih od dijabetesa. Samo prirodni sastojci, bez dodatog šećera i konzervansa. Bez sušenog voća.

Granum

Slatki kreker sa urmom 80 g Granum
192,00 RSD

Idealna užina sa preko 10% proteina. Prirodno bez glutena. Bogat vlaknima.

Schar

Bon Matin hlepčići (sert. bez glutena) 200 g Schar
486,00 RSD

Slatki i mekani hlepčići bez glutena i bez laktoze.