Beli miso (organski proizvod) 250 g Mitoku

Organski proizvod

Miso je fermentisana pasta sojinih zrna, morske soli i gljivice kođi uz dodatak ječma ili pirinča. Ona se na Istoku proizvodi i koristi već 1300 godina. To je jedan od najzdravijih, najukusnijih i najprimenljivijih dodataka hrani. Marukura slatki beli miso je vrhunski proizvod iz biološkog uzgoja i najpopularniji je miso u Japanu. Zanatlijski ga proizvodi porodica Okada. Odlikuje ga lagan, slatkast, osvežavajuć ukus. Ovaj miso je naročito pogodan za korišćenje u sosovima, umacima, prelivima za salate.

1.219,00 RSD
Za komad. PDV je uključen u cenu.
-
+
kom
Total:
1.219,00 RSD

Besplatna dostava za narudžbine iznad 5.000 RSD!

Rok dostave unutar Srbije je kroz 1-3 radna dana.

Naruči telefonom

064 6412721

Šifra proizvoda: 1523001

Brend: Mitoku

Zemlja porekla: Japan

Pakovanje: 250.00 g

Svojstva

Miso se preporučuje:
- za pravilan metabolizam jer je bogat mineralima                                     
- za poboljšanje varenja jer sadrži žive enzime, koji direktno pomažu u procesu varenja hrane i podstiču lučenje sokova u želucu (proteini životinjskog porekla prouzrokuju truljenje i kiselost a miso neutrališe i eliminiše te posledice
- za izdržljivost jer sadrži velike količine glukoze koja nam daje energiju a zimi sprečava osećaj hladnoće
- za srčana oboljenja jer miso sadrži linolinsku kiselinu i lecitin koji rastvaraju holesterol u krvi; veoma je koristan u sprečavanju arterioskleroze i visokog krvnog pritiska
- za uspostavljanje hormonalne ravnoteže kod žena
- za sprečavanje osteoporoze   
- za sprečavanje alergija                                                           
- za sprečavanje pojave tuberkoloze
- pušačima se preporučuje za ublažavanje loših efekata pušenja
- za lepotu jer hrani kožu koja dobija gipkost i svežinu
- miso je sposoban da se ugradi u radioaktivne supstance i da ih eliminiše iz organizma putem stolice; miso štiti od raka

Miso sadrži enzime i latobacile nastale u procesu višegodišnje prirodne fermentacije, a koji omogućavaju bolje lučenje sokova u želucu, lakše varenje i veću iskorišćenost hranjivih materija. Miso sprečava truljenje, gasove, loše varenje hrane i na taj način sprečava razvoj kiselosti organizma.

Miso sadrži: 9,7mg proteina, kompleks B vitamina, obilje kalcijuma, fosfora, gvožđa, natrijuma, kalijuma, bioflavonida.

Sadrži lecitin i linolinsku kiselinu, koji rastvaraju holesterol, i sprečavaju pojavu ateroskleroze.
Jedan tanjir miso supe dnevno pojačava otpornost organizma na sve bolesti i preventivno deluje na pojavu raka.

Sastojci

Pirinač organik, celo zrno soje organik (24 %), voda, morska so, kodži (Asperiqillus oryzea).
Alergen info: sadrži soju. Moguće prisustvo glutena i susama u tragovima.

Za one koji bi da znaju više

"U Nagasakiju su se, smeštene na jednakom odstojanju od mesta nuklearne eksplozije, nalazile dve bolnice. U jednoj od njih svi su poginuli, u drugoj je 100 odsto osoblja i pacijenata je preživelo, izuzevši jednog zapadnjačkog sveštenika. Bila je to bolnica Sv. Franje, odeljenje za hronične bolesnike. Pošto je to bila katolička bolnica, Japanci su događaj nazvali "čudo Nagasakija". Direktor ove bolnice bio je čovek po imenu dr Akizuki, kome je sada oko 70 godina. On i njegov pomoćnik svima u bolnici servirali su ishranu na bazi dobro skuvanih žitarica i povrća. Posle eksplozije izneli su džakove sa smedjim pirinčem iz podruma, iako je radioaktivnih padavina još uvek bilo u vazduhu. U, na brzinu napravljenim skloništima, kuvali su pirinač sa morskom solju, miso supom i jako prženim bundevama nekoliko dana, sve dok spasilačke službe nisu doprle do njih. Kao i dr Akizuki, mnogi od ovih ljudi još i danas su živi."

Prema legendi miso su bogovi darovali čovečanstvu za sreću, poboljšanje zdravlja i dugovečnost.Miso je tamna, glatka fermentisana pasta od soje, ječma, pirinča i morske soli, koji su u burićima od kedrovog drveta zajedno stajali duže vreme (od jedne do nekoliko godina). Ukus, izgled i sastav misoa zavisi od sastojaka, dužine fermentacije, regije iz koje potiče, vrste burića u kojem miso fermentira...

Najpoznatije miso paste su:
- širomiso (shiromiso) beli miso,
- akamiso (akamiso) crveni miso,
- kuromiso (kuromiso) crni miso i
- hačomiso (hatchomiso).

Sastojci od kojih je napravljen miso predstavljaju nekoliko vrsta energije. Soja predstavlja energiju jeseni (proteinska struktura sojinih zrna pri fermentaciji se razgrađuje na 18 aminokiselina među kojima su i one koje se smatraju esencijalnim). So predstavlja energiju zime,a ječam predstavlja energiju proleća.Tako je stvoren jedan proizvod koji je u energetskom smislu izbalansiran i može se koristiti u svim godišnjim dobima i u svim delovima dana od doručka do ručka i večere. Jedna kašicica misa je dovoljna za pravljenje supe ili kao dodatak nekom jelu.

Način pripreme

Neka osnovna pravila ili predlozi za primenu slatkog, belog misoa nasuprot tamnom, slanom misou su:
- beli miso je odlična zamena za mlečne proizvode (umesto mleka ili putera možete ga staviti u  krem supe, pire krompir...; sa tofu sirom, limunom ili pirinčanim sirćetom dodajte ga umesto pavlake u premaze i umake).
- da biste istražili punu gamu ukusa belog misoa istražite mogućnosti njegove primene u pripremi sosova i preliva za salate; beli miso i pirinčano sirće, koje je prirodno fermentisalo, stvaraju ukusnu, osvežavajuću kiselu mešavinu (primena ove mešavine ima veoma dugu tradiciju u japanskoj kuhinji), a dodavanjem ulja, luka, mirođije, začina, pirinčanog, tofu sir, tahinija... dobićete odličan salatni preliv

recept: Brza miso supa
Od već skuvane supe od povrća odvojite 2,5 dcl i umešajte sa kašičicom miso paste. Dobijenu mešavinu razmutite sa ostatkom supe. Pošto je miso prirodno slan, on zamenjuje kocku za supu. Supa nikako ne sme ponovo da uzavri jer će miso na taj način izgubiti važan deo svoje hranljive vrednosti. 

Nutritivne vrednosti

na 100g

Energetska vrednost (kcal): 194

Masti: 4.2 g

Zasićene masti: 0.7 g

Ugljeni hidrati: 28.6 g

Ugljeni hidrati (šećeri): 26.2 g

Vlakna: 1.9 g

Proteini: 9.1 g

So: 4.9 g

Pogledajte još i...

Sanaterra

Kokosovo mleko u prahu (organski proizvod) 150 g Sanaterra
595,00 RSD

Odlična je alternativa tečnom kokosovom mleku i može se koristiti za deserte, smutije, kafu, soseve...

Oleum

Hladno presovano bademovo ulje 250 ml Oleum
940,00 RSD

100 % prirodno. Bogato monozasićenim mastima. Bogato vitaminom E.

The Bridge

Pirinčani krem za kuvanje (organski proizvod) 200 ml The Bridge
200,00 RSD

Izvorska voda iz Prirodnog rezervata Lesini planina, severna Italija, sa 450 metara nadmorske visine. Bez glutena, bez laktoze, bez dodatog šećera. 

Tref

Nugat kuglice 120 g Tref
222,00 RSD

Posne. Ručno rađene.

Macrobiotic Prom

Maslac od soje 250 g Macrobiotic Prom
313,00 RSD

Maslac dobijen iz sojinog ulja. Fine, lagane teksture, lako se maže. Koristi se kao zamena za maslac od mleka ili suncokretov margarin. Pogodan za pripremu torti, kolača i svih vrsta peciva. Posni proizvod. Ne sadrži trans-masti.

The best of nature

Guar guma 400 g The best of nature
431,00 RSD
Prirodni biljni zgušnjivač. Sredstvo za želiranje. Stabilizator hrane.

Bio Špajz

Alge Arame 25 g Bio Špajz
485,00 RSD

Tanke, končaste alge blagog slatkastog ukusa koje se u jelima odlično kombinuju s korenastim povrćem, tofuom ili semenkama. Kako nemaju jednako intenzivan ukus kao druge alge, svojim prijatnim, blagim ukusom kao stvorene su za sve Vas koji želite da prvi put probate morsko povrće.

The Bridge

Napitak od pirinča sa kokosom (organski proizvod) 1 l The Bridge
395,00 RSD

Organski pirinčani napitak sa kokosom je alternativa mlečnom ili sojinom napitku. Može se koristiti i za pripremu umaka ( bešamel i tsl. ), kolača i poslastica, ili hladno kao piće. Odličan je za kapućino, sa kafom, i za doručak - za musli.

-9.99%

Vivaseed

Bundevin protein 500 g Vivaseed
658,00 RSD 731,00 RSD

100% prirodno i posno, 52% proteina, 18% vlakan, obiluje vitaminima i mineralima.