Bulgur (organski proizvod) 200 g Bio Špajz

Organski proizvod

Bulgur tonificira bubrege, hrani srce, smiruje i fokusira um. Koristi se i kod menopauzne iritabilnosti. Posebno je dobar za decu i starije osobe.

286,00 RSD
Za komad. PDV je uključen u cenu.
-
+
kom
Total:
286,00 RSD

Besplatna dostava za narudžbine iznad 5.000 RSD!

Rok dostave unutar Srbije je kroz 1-3 radna dana.

Naruči telefonom

064 6412721

Šifra proizvoda: 4505002

Brend: Bio Špajz

Zemlja porekla: Francuska

Pakovanje: 200.00 g

Svojstva

Ima veću hranljivu vrednost od kus kusa i pirinča, pa se koristi i kao njihova zamena.
Što se tiče hranljivih vrednosti bogat je karbohidratima, koji su primaran izvor energije kod mnogih ljudi. Takođe ima najvišu proteinsku vrednost od svih žitarica, a pored toga sadrži vitamine B i cink i gvožđe, kao i vlakna.

 

Preporučuje se kod dijeta upravo zbog karbohidrata i dijetetskih vlakana koja pomažu kod borbe protiv raka, dijabetesa i bolesti srca. Kada ga uporedimo sa smeđim pirinčem, bulgur ima duplo manje kalorija i duplo više dijeteteskih vlakana.


Bulgur tonificira bubrege, hrani srce, smiruje i fokusira um. Koristi se i kod menopauzne iritabilnosti. Posebno je dobar za decu i starije osobe.
Bulgur je specifično obrađena pšenica, kako bi joj se skratilo vreme kuvanja i pripreme. Prvo se pšenici ukloni ljuska, delimično se skuva, zatim suši i na kraju usitini. Prema veličini usitnjenosti bulgur može biti fino mleveni, srednje mleveni, krupno mleveni i celo zrno. Od ovoga zavisi i njegova upotreba.

Napomena

Jednom otvoreno pakovanje bulgura čuvajte u dobro zatvorenoj posudi.

Način pripreme

Bulgur se koristi u grčkoj, turskoj, mediteranskoj, bliskoistočnoj i indijskoj kuhinji kao deo različitih pilava, jela sa povrćem i supa. Ovo su dva najjednostavnija recepta.


U 2 šolje kipuće vode dodajte 1 šolju bulgura i kuvajte na tihoj vatri 15 minuta. Možete dodati peršun i razno drugo povrće.

 

recept: Pečeni bulgur (za 4 osobe)
sastojci: 1 čaša bulgura, 2.5 čaše kipuće vode, 1/2 kašičice soli
priprema: Prepecite bulgur, sve dok ne zamiriše kao orašasti plodovi. Sipajte ga u posudu i sipajte preko njega kipuću vodu i so. Prekrijte posudu i ostavite da odstoji sat vremena.
U 2 šolje kipuće vode dodati 1 šolju bulgura i kuvati na tihoj vatri 15 min. Može se dodati peršun i drugo povrće.     

Nutritivne vrednosti

na 100g

Energetska vrednost (kcal): 350

Masti: 1.8 g

Zasićene masti: 0.2 g

Ugljeni hidrati: 60 g

Ugljeni hidrati (šećeri): 1.8 g

Vlakna: 10 g

Proteini: 12.3 g

So: 0.04 g

Pogledajte još i...

-15% Organski proizvod

Mitoku

Beli miso (organski proizvod) 250 g Mitoku
1.036,15 RSD 1.219,00 RSD

Miso je fermentisana pasta sojinih zrna, morske soli i gljivice kođi uz dodatak ječma ili pirinča. Ona se na Istoku proizvodi i koristi već 1300 godina. To je jedan od najzdravijih, najukusnijih i najprimenljivijih dodataka hrani. 

Bio Špajz

Kakao u prahu alkalizovan (organski proizvod) 60 g Bio Špajz
229,00 RSD

Organski kakao u prahu sa redukovanim sadržajem masti alkalizovan.

Roba na merenje

Đumbir kandirani
1.350,00 RSD / kg

Kandirani đumbir – spoj pikantnog i slatkog iz prirode.

Soya food

Niskokalorični majonez 150 g Soya food
181,00 RSD

Ako ste ljubitelj majoneza ovaj niskokalorični će osvojiti vaša čula. Proizvod je pasterizovan i kao takav je spreman za upotrebu.

Jezgro koštice kajsije
1.390,00 RSD / kg
Koštice kajsija, bogate vitaminom B 17. Ne preporučuju se deci, trudnicama i dojiljama.

Bio Špajz

Naut - leblebija (organski proizvod) 450 g Bio Špajz
483,00 RSD

Naut ili slanutak (Cicer arietinum) ili leblebija (kada su semenke nauta pržene ili pečene) je mahunasta belančevinasta biljka koja predstavlja visokovrednu namirnicu.

Bez dodatog šećera Organski proizvod

Nisha

Namaz od crne zove (organski proizvod) 200 g Nisha
482,00 RSD

Organski voćni namaz od crne zove. Proizvedeno od 60 g voća na 100 g proizvoda. Bez dodatog šećera. Sadrži prirodno prisutne šećere. 

Senza

Miks za hleb i peciva Senza (sert. bez glutena) 1 kg Senza
555,00 RSD

Senza brašno ne sadrži gluten, a redovnu kontrolu glutena u proizvodu vrši  Institut za prehrambene tehnologije u Novom Sadu, i to Elisa testom.