Bulgur (organski proizvod) 200 g Bio Špajz

Organski proizvod

Bulgur tonificira bubrege, hrani srce, smiruje i fokusira um. Koristi se i kod menopauzne iritabilnosti. Posebno je dobar za decu i starije osobe.

286,00 RSD
Za komad. PDV je uključen u cenu.
-
+
kom
Total:
286,00 RSD

Besplatna dostava za narudžbine iznad 5.000 RSD!

Rok dostave unutar Srbije je kroz 1-3 radna dana.

Naruči telefonom

064 6412721

Šifra proizvoda: 4505002

Brend: Bio Špajz

Zemlja porekla: Francuska

Pakovanje: 200.00 g

Svojstva

Ima veću hranljivu vrednost od kus kusa i pirinča, pa se koristi i kao njihova zamena.
Što se tiče hranljivih vrednosti bogat je karbohidratima, koji su primaran izvor energije kod mnogih ljudi. Takođe ima najvišu proteinsku vrednost od svih žitarica, a pored toga sadrži vitamine B i cink i gvožđe, kao i vlakna.

 

Preporučuje se kod dijeta upravo zbog karbohidrata i dijetetskih vlakana koja pomažu kod borbe protiv raka, dijabetesa i bolesti srca. Kada ga uporedimo sa smeđim pirinčem, bulgur ima duplo manje kalorija i duplo više dijeteteskih vlakana.


Bulgur tonificira bubrege, hrani srce, smiruje i fokusira um. Koristi se i kod menopauzne iritabilnosti. Posebno je dobar za decu i starije osobe.
Bulgur je specifično obrađena pšenica, kako bi joj se skratilo vreme kuvanja i pripreme. Prvo se pšenici ukloni ljuska, delimično se skuva, zatim suši i na kraju usitini. Prema veličini usitnjenosti bulgur može biti fino mleveni, srednje mleveni, krupno mleveni i celo zrno. Od ovoga zavisi i njegova upotreba.

Napomena

Jednom otvoreno pakovanje bulgura čuvajte u dobro zatvorenoj posudi.

Način pripreme

Bulgur se koristi u grčkoj, turskoj, mediteranskoj, bliskoistočnoj i indijskoj kuhinji kao deo različitih pilava, jela sa povrćem i supa. Ovo su dva najjednostavnija recepta.


U 2 šolje kipuće vode dodajte 1 šolju bulgura i kuvajte na tihoj vatri 15 minuta. Možete dodati peršun i razno drugo povrće.

 

recept: Pečeni bulgur (za 4 osobe)
sastojci: 1 čaša bulgura, 2.5 čaše kipuće vode, 1/2 kašičice soli
priprema: Prepecite bulgur, sve dok ne zamiriše kao orašasti plodovi. Sipajte ga u posudu i sipajte preko njega kipuću vodu i so. Prekrijte posudu i ostavite da odstoji sat vremena.
U 2 šolje kipuće vode dodati 1 šolju bulgura i kuvati na tihoj vatri 15 min. Može se dodati peršun i drugo povrće.     

Nutritivne vrednosti

na 100g

Energetska vrednost (kcal): 350

Masti: 1.8 g

Zasićene masti: 0.2 g

Ugljeni hidrati: 60 g

Ugljeni hidrati (šećeri): 1.8 g

Vlakna: 10 g

Proteini: 12.3 g

So: 0.04 g

Pogledajte još i...

Bio Špajz

Ovsene pahuljice (organski proizvod) 200 g Bio Špajz
203,00 RSD

Ovsene pahuljice su od davnina deo ljudske ishrane. Mogu se koristiti u kašama, supama, hlebovima, poslasticama.

Bez dodatog šećera Organski proizvod

The Bridge

Napitak od čistog badema (organski proizvod) 1 l The Bridge
535,00 RSD

Organska proizvodnja. Vegan. Bez šećera. 6% badema.

Slavuj

Pahuljice od sirove heljde 300 g Slavuj
362,00 RSD

Pahuljice od heljde vrhunskog kvaliteta, prirodni izvor ugljenih hidrata, celuloze, vitamina i mikroelemenata.

Oleum

Hladno presovano lešnikovo ulje 250 ml Oleum
940,00 RSD

100 % prirodno. Bogato monozasićenim mastima. Bogato vitaminom E.

Lučar

Brašno od prosa 500 g Lučar
134,00 RSD

Brašno od prosa. Potpuno prirodan proizvod dobijen mlevenjem zrna oljuštenog prosa.