Bulgur (organski proizvod) 200 g Bio Špajz

Organski proizvod

Bulgur tonificira bubrege, hrani srce, smiruje i fokusira um. Koristi se i kod menopauzne iritabilnosti. Posebno je dobar za decu i starije osobe.

286,00 RSD
Za komad. PDV je uključen u cenu.
-
+
kom
Total:
286,00 RSD

Besplatna dostava za narudžbine iznad 5.000 RSD!

Rok dostave unutar Srbije je kroz 1-3 radna dana.

Naruči telefonom

064 6412721

Šifra proizvoda: 4505002

Brend: Bio Špajz

Zemlja porekla: Francuska

Pakovanje: 200.00 g

Svojstva

Ima veću hranljivu vrednost od kus kusa i pirinča, pa se koristi i kao njihova zamena.
Što se tiče hranljivih vrednosti bogat je karbohidratima, koji su primaran izvor energije kod mnogih ljudi. Takođe ima najvišu proteinsku vrednost od svih žitarica, a pored toga sadrži vitamine B i cink i gvožđe, kao i vlakna.

 

Preporučuje se kod dijeta upravo zbog karbohidrata i dijetetskih vlakana koja pomažu kod borbe protiv raka, dijabetesa i bolesti srca. Kada ga uporedimo sa smeđim pirinčem, bulgur ima duplo manje kalorija i duplo više dijeteteskih vlakana.


Bulgur tonificira bubrege, hrani srce, smiruje i fokusira um. Koristi se i kod menopauzne iritabilnosti. Posebno je dobar za decu i starije osobe.
Bulgur je specifično obrađena pšenica, kako bi joj se skratilo vreme kuvanja i pripreme. Prvo se pšenici ukloni ljuska, delimično se skuva, zatim suši i na kraju usitini. Prema veličini usitnjenosti bulgur može biti fino mleveni, srednje mleveni, krupno mleveni i celo zrno. Od ovoga zavisi i njegova upotreba.

Napomena

Jednom otvoreno pakovanje bulgura čuvajte u dobro zatvorenoj posudi.

Način pripreme

Bulgur se koristi u grčkoj, turskoj, mediteranskoj, bliskoistočnoj i indijskoj kuhinji kao deo različitih pilava, jela sa povrćem i supa. Ovo su dva najjednostavnija recepta.


U 2 šolje kipuće vode dodajte 1 šolju bulgura i kuvajte na tihoj vatri 15 minuta. Možete dodati peršun i razno drugo povrće.

 

recept: Pečeni bulgur (za 4 osobe)
sastojci: 1 čaša bulgura, 2.5 čaše kipuće vode, 1/2 kašičice soli
priprema: Prepecite bulgur, sve dok ne zamiriše kao orašasti plodovi. Sipajte ga u posudu i sipajte preko njega kipuću vodu i so. Prekrijte posudu i ostavite da odstoji sat vremena.
U 2 šolje kipuće vode dodati 1 šolju bulgura i kuvati na tihoj vatri 15 min. Može se dodati peršun i drugo povrće.     

Nutritivne vrednosti

na 100g

Energetska vrednost (kcal): 350

Masti: 1.8 g

Zasićene masti: 0.2 g

Ugljeni hidrati: 60 g

Ugljeni hidrati (šećeri): 1.8 g

Vlakna: 10 g

Proteini: 12.3 g

So: 0.04 g

Pogledajte još i...

Novo

Roba na merenje

Crni pasulj
390,00 RSD / kg

Crni pasulj je sitan, ali moćan saveznik tvoje ishrane.

Bio Špajz

Mekinje ovsene (organski proizvod) 200 g Bio Špajz
252,00 RSD

Ako postoji jedna mala stvar koja može doneti veliku promenu u vašoj ishrani, to su ovsene mekinje. Ove sitne, ali moćne pahuljice su prava riznica zdravlja, a kada ih jednom uvrstite u jelovnik, vaše telo će vam biti zahvalno.

Fortin

Ovsene mekinje 500 g Fortin
350,00 RSD

Ovsene mekinje vrhunskog kvaliteta.  A kvalitet 100 % ovas.

Sumak crveni
3.520,00 RSD / kg

Mešavina začina crveni Sumak.

Kajenska paprika u prahu
1.750,00 RSD / kg

Crvena, ljuta paprika poznata kao kajenska ili aleva paprika.