Bulgur (organski proizvod) 200 g Bio Špajz

Organski proizvod

Bulgur tonificira bubrege, hrani srce, smiruje i fokusira um. Koristi se i kod menopauzne iritabilnosti. Posebno je dobar za decu i starije osobe.

286,00 RSD
Za komad. PDV je uključen u cenu.
-
+
kom
Total:
286,00 RSD

Besplatna dostava za narudžbine iznad 5.000 RSD!

Rok dostave unutar Srbije je kroz 1-3 radna dana.

Naruči telefonom

064 6412721

Šifra proizvoda: 4505002

Brend: Bio Špajz

Zemlja porekla: Francuska

Pakovanje: 200.00 g

Svojstva

Ima veću hranljivu vrednost od kus kusa i pirinča, pa se koristi i kao njihova zamena.
Što se tiče hranljivih vrednosti bogat je karbohidratima, koji su primaran izvor energije kod mnogih ljudi. Takođe ima najvišu proteinsku vrednost od svih žitarica, a pored toga sadrži vitamine B i cink i gvožđe, kao i vlakna.

 

Preporučuje se kod dijeta upravo zbog karbohidrata i dijetetskih vlakana koja pomažu kod borbe protiv raka, dijabetesa i bolesti srca. Kada ga uporedimo sa smeđim pirinčem, bulgur ima duplo manje kalorija i duplo više dijeteteskih vlakana.


Bulgur tonificira bubrege, hrani srce, smiruje i fokusira um. Koristi se i kod menopauzne iritabilnosti. Posebno je dobar za decu i starije osobe.
Bulgur je specifično obrađena pšenica, kako bi joj se skratilo vreme kuvanja i pripreme. Prvo se pšenici ukloni ljuska, delimično se skuva, zatim suši i na kraju usitini. Prema veličini usitnjenosti bulgur može biti fino mleveni, srednje mleveni, krupno mleveni i celo zrno. Od ovoga zavisi i njegova upotreba.

Napomena

Jednom otvoreno pakovanje bulgura čuvajte u dobro zatvorenoj posudi.

Način pripreme

Bulgur se koristi u grčkoj, turskoj, mediteranskoj, bliskoistočnoj i indijskoj kuhinji kao deo različitih pilava, jela sa povrćem i supa. Ovo su dva najjednostavnija recepta.


U 2 šolje kipuće vode dodajte 1 šolju bulgura i kuvajte na tihoj vatri 15 minuta. Možete dodati peršun i razno drugo povrće.

 

recept: Pečeni bulgur (za 4 osobe)
sastojci: 1 čaša bulgura, 2.5 čaše kipuće vode, 1/2 kašičice soli
priprema: Prepecite bulgur, sve dok ne zamiriše kao orašasti plodovi. Sipajte ga u posudu i sipajte preko njega kipuću vodu i so. Prekrijte posudu i ostavite da odstoji sat vremena.
U 2 šolje kipuće vode dodati 1 šolju bulgura i kuvati na tihoj vatri 15 min. Može se dodati peršun i drugo povrće.     

Nutritivne vrednosti

na 100g

Energetska vrednost (kcal): 350

Masti: 1.8 g

Zasićene masti: 0.2 g

Ugljeni hidrati: 60 g

Ugljeni hidrati (šećeri): 1.8 g

Vlakna: 10 g

Proteini: 12.3 g

So: 0.04 g

Pogledajte još i...

Granum

Energetska štanglica - bar sa bundevinim semenom 30 g Granum
72,00 RSD

Bar sa semenom bundeve.
Veganski proizvod, bez glutena i veštačkih dodataka.

Olga

Pečena golica u crnoj čokoladi 100 g Olga
232,00 RSD

Semenke bundevine golice, obložene sa 50 % crne čokolade. Draže bombone.

Huxol

Tečni zaslađivač 200 ml Huxol
299,00 RSD

Tečni zaslađivač bez energetske vrednosti. Može se koristiti za zaslađivanje i hladnih i toplih napitaka. Pogodan za dijabetičare.

Schar

Testenina - anellini (sert. bez glutena) 250 g Schar
382,00 RSD

Bezglutenska testenina od prosa je ukusan dodatak supama i čorbama.

Beyond

Sirovi sejtan 200 g Beyond
303,00 RSD

Posno, bez holesterola i aditiva! Tzv. “pšenično meso” - sejtan je visokoproteinski proizvod nastao izdvajanjem proteina pšenice iz pšeničnog brašna. Spada u grupu dijetalnih namirnica jer sadrži veoma malo masti i ugljenih hidrata.

Hyperic

Kikiriki puter 270 g Hyperic
370,00 RSD

Bogat vlaknima, biljnim proteinima, omega 3 i omega 6 nezasićenim masnim kiselinama. Bez veštačkih dodataka i aroma.

Kristal so

Himalajska krupna jodirana so 350 g Kristal so
124,00 RSD

Himalajska kamena kuhinjska so, krupna jodirana.

Strela

Leskovački mleveni ajvar 700 g Strela
1.299,00 RSD

Leskovački mleveni ajvar. Domaći bez konzervansa.

Agro Zlatar

Heljdino brašno (organski proizvod) 1 kg Agro Zlatar
372,00 RSD
Heljdino brašno sa planine Zlatar. Heljda je žitarica velike hranljive vrednosti i korisno ju je uvrstiti u ishranu. Ona je jedna od najstarijih žitarica. Lako se priprema i kao prilog možete je poslužiti uz razna jela od povrća, mahunarki...