Bulgur (organski proizvod) Bio Špajz

Organski proizvod

Bulgur tonificira bubrege, hrani srce, smiruje i fokusira um. Koristi se i kod menopauzne iritabilnosti. Posebno je dobar za decu i starije osobe.

1.060,00 RSD / kg
Za kilogram. PDV je uključen u cenu.
-
+
Kg
Total:
106,00 RSD

Besplatna dostava za narudžbine iznad 5.000 RSD!

Rok dostave unutar Srbije je kroz 1-3 radna dana.

Naruči telefonom

064 6412721

Šifra proizvoda: 4505001

Brend: Bio Špajz

Zemlja porekla: Francuska

Svojstva

Ima veću hranljivu vrednost od kus kusa i pirinča, pa se koristi i kao njihova zamena.
Što se tiče hranljivih vrednosti bogat je karbohidratima, koji su primaran izvor energije kod mnogih ljudi. Takođe ima najvišu proteinsku vrednost od svih žitarica, a pored toga sadrži vitamine B i cink i gvožđe, kao i vlakna. Preporučuje se kod dijeta upravo zbog karbohidrata i dijetetskih vlakana koja pomažu kod borbe protiv raka, dijabetesa i bolesti srca. Kada ga uporedimo sa smeđim pirinčem, bulgur ima duplo manje kalorija i duplo više dijeteteskih vlakana.
Bulgur tonificira bubrege, hrani srce, smiruje i fokusira um. Koristi se i kod menopauzne iritabilnosti. Posebno je dobar za decu i srarije osobe.

Za one koji bi da znaju više

Bulgur je specifično obrađena pšenica, kako bi joj se skratilo vreme kuvanja i pripreme. Prvo se pšenici ukloni ljuska, delimično se skuva, zatim suši i na kraju usitini. Prema veličini usitnjenosti bulgur može biti fino mleveni, srednje mleveni, krupno mleveni i celo zrno. Od ovoga zavisi i njegova upotreba.

Način pripreme

Bulgur se koristi u grčkoj, turskoj, mediteranskoj, bliskoistočnoj i indijskoj kuhinji kao deo različitih pilava, jela sa povrćem i supa. Ovo su dva najjednostavnija recepta. Jednom otvoreno pakovanje bulgura čuvajte u dobro zatvorenoj posudi.

Pečeni bulgur (za 4 osobe)
sastojci: 1 čaša bulgura, 2.5 čaše kipuće vode, 1/2 kašičice soli
priprema: Prepecite bulgur, sve dok ne zamiriše kao orašasti plodovi. Sipajte ga u posudu i sipajte preko njega kipuću vodu i so. Prekrijte posudu i ostavite da odstoji sat vremena.

Kuvani bulgur
U 2 šolje kipuće vode dodajte 1 šolju bulgura i kuvajte na tihoj vatri 15 minuta. Možete dodati peršun i razno drugo povrće.

Nutritivne vrednosti

na 100g

Energetska vrednost (kcal): 360

Masti: 1.75 g

Zasićene masti: 0.2 g

Ugljeni hidrati: 69 g

Ugljeni hidrati (šećeri): 0.8 g

Vlakna: 8 g

Proteini: 12.5 g

Kalijum: 410 mg

Pogledajte još i...

Rummo Spa

Integralna testenina špageti (organski proizvod) 500 g Rummo Spa
353,00 RSD

Sušena testenina od organske durum pšenice.

Pčelarska kuća Kovačević

Polen mleveni 100 g Pčelarska kuća Kovačević
357,00 RSD

Prirodni pčelinji proizvod.

Benlian food

Basmati pirinač 500 g Benlian food
230,00 RSD

Basmati pirinač - aromatični, glazirani pirinač dugog zrna.

Mitoku

Umeboši šljive 100 g Mitoku
836,00 RSD

Ukiseljene japanske umeboši šljive. Koriste se više od 2000 godina kao dodatak jelu, veoma popularan u Japanu. Fermentišu u zemljama ćupovima i do pet godina uz dodatak shiso lišća i morske soli. Koriste se kao slani začin u jelima od žitarica i mahunarki i za pripremu umaka i variva.

Bio Špajz

Pirinač crveni (organski proizvod) 450 g Bio Špajz
496,00 RSD

Jača srce i tanko crevo, povećava vitalnu energiju i dovodi organizam u balans. Crveni pirinač sadrži lovastatin koji utiče na smanjenje nivoa holestrola (LDL) u krvi.
 

Hyperic

Kikiriki puter 170 g Hyperic
276,00 RSD

Bogat vlaknima, biljnim proteinima, omega 3 i omega 6 nezasićenim masnim kiselinama. Bez veštačkih dodataka i aroma.

Bio Špajz

Laneno seme (organski proizvod) 450 g Bio Špajz
559,00 RSD

Laneno seme iz organskog uzgoja.

Herbella

Timijan 10 g Herbella
44,00 RSD

Mleveni, osušeni list začinske biljke timijan (Thymus vulgaris) - začinska i lekovita biljka.

Bio Špajz

Cejlonski cimet (organski proizvod) 60 g Bio Špajz
281,00 RSD

Organski cejlonski cimet u prahu bez kumarina.

Tintor

Celerova so 180 g Tintor
373,00 RSD

Celerova so je 100% prirodan dodatak jelima. Preporučljiva za zdravu ishranu kao i za dijabetičare. Ne sadrži natrijum-glutaminat.