Bulgur (organski proizvod) 450 g Bio Špajz

Bulgur tonificira bubrege, hrani srce, smiruje i fokusira um. Koristi se i kod menopauzne iritabilnosti. Posebno je dobar za decu i starije osobe.

548,00 RSD
Za komad. PDV je uključen u cenu.
-
+
kom
Total:
548,00 RSD

Besplatna dostava za narudžbine iznad 5.000 RSD!

Rok dostave unutar Srbije je kroz 1-3 radna dana.

Naruči telefonom

064 6412721

Šifra proizvoda: 4509024

Brend: Bio Špajz

Pakovanje: 450.00 g

Svojstva

Ima veću hranljivu vrednost od kus kusa i pirinča, pa se koristi i kao njihova zamena.
Što se tiče hranljivih vrednosti bogat je karbohidratima, koji su primaran izvor energije kod mnogih ljudi. Takođe ima najvišu proteinsku vrednost od svih žitarica, a pored toga sadrži vitamine B i cink i gvožđe, kao i vlakna.

 

Preporučuje se kod dijeta upravo zbog karbohidrata i dijetetskih vlakana koja pomažu kod borbe protiv raka, dijabetesa i bolesti srca. Kada ga uporedimo sa smeđim pirinčem, bulgur ima duplo manje kalorija i duplo više dijeteteskih vlakana.


Bulgur tonificira bubrege, hrani srce, smiruje i fokusira um. Koristi se i kod menopauzne iritabilnosti. Posebno je dobar za decu i starije osobe.
Bulgur je specifično obrađena pšenica, kako bi joj se skratilo vreme kuvanja i pripreme. Prvo se pšenici ukloni ljuska, delimično se skuva, zatim suši i na kraju usitini. Prema veličini usitnjenosti bulgur može biti fino mleveni, srednje mleveni, krupno mleveni i celo zrno. Od ovoga zavisi i njegova upotreba.

Napomena

Jednom otvoreno pakovanje bulgura čuvajte u dobro zatvorenoj posudi.

Način pripreme

Bulgur se koristi u grčkoj, turskoj, mediteranskoj, bliskoistočnoj i indijskoj kuhinji kao deo različitih pilava, jela sa povrćem i supa.
U 2 šolje kipuće vode dodajte 1 šolju bulgura i kuvajte na tihoj vatri 15 minuta. Možete dodati peršun i razno drugo povrće.

 

Recept: Pečeni bulgur (za 4 osobe)
sastojci: 1 čaša bulgura, 2.5 čaše kipuće vode, 1/2 kašičice soli
priprema: Prepecite bulgur, sve dok ne zamiriše kao orašasti plodovi. Sipajte ga u posudu i sipajte preko njega kipuću vodu i so. Prekrijte posudu i ostavite da odstoji sat vremena.

Nutritivne vrednosti

na 100g

Energetska vrednost (kcal): 1490

Masti: 1.8 g

Zasićene masti: 0.2 g

Ugljeni hidrati: 60 g

Ugljeni hidrati (šećeri): 1.8 g

Vlakna: 10 g

Proteini: 12.3 g

Pogledajte još i...

Just Superior

Kakao prah Dominikana (organski proizvod) 150 g Just Superior
500,00 RSD

Dnevna doza kakao praha ima prirodno visok sadržaj bakra i hroma i izvor je kalijuma, magnezijuma, mangana, molidbena i cinka. Pored organskih sertifikata, poseduje i setifikat za ’fer poslovanje’ (fair trade).

Bez dodatog šećera Bez glutena

Bombus

Raw energy marakuja i kokos - desert na bazi sušene urme (sert. bez glutena) 50 g Bombus
180,00 RSD

Bombus Raw Energy maracuja & coconut - desert na bazi sušene urme, kokosa i marakuje, bez dodatog šećera, sa visokim sadržajem vlakana, proizveden bez termičke obrade. Sadrži šećere prirodno prisutne u namirnicama koje se koriste u proizvodnji.

Schar

Keks Petit (sert. bez glutena) 165 g Schar
452,00 RSD

 Keks bez glutena i pšenice.

Bez dodatog šećera Organski proizvod

Nisha

Sirup od zove (organski proizvod) 500 ml Nisha
861,00 RSD

Organski sirup. Osvežavajuže bezalkoholno piće od cveta zove.

Bombus

Raw Energy orange & cocoa beans - desert na bazi sušene urme (sert. bez glutena) 50 g Bombus
180,00 RSD

Dezert na bazi sušene urme i kakao zrna, sa ukusom pomorandže, bez dodatog šećera, sa visokim sadržajem vlakana, proizveden bez termičke obrade.

Bio Špajz

Crvena kinoa (organski proizvod) 200 g Bio Špajz
547,00 RSD

Kinoa je jedna od najstarijih žitarica, i zato je često zovu i "majka žitarica". Raste u Andima i hiljade godina bila je osnova ishrane starih Inka. U prodavnicama ćete najčešće naići na belu, crvenu i crnu kinou. Kinoa je izuzetno hranljiva sadrži više kalcijuma od mleka, a za ishranu ima bolji sastav aminokiselina od bilo koje druge žitarice. Odličan je izvor gvožđa, fosfora, vitamina B i E. Jača organizam. Koristi se kao pirinač: ili kao glavno jelo, kao kaša ili kao prilog uz povrće, pasulj, u salatama i supama.