Heljda (organski proizvod) 450 g Bio Špajz

-10%

Heljda je žitarica velike hranljive vrednosti i korisno ju je uvrstiti u ishranu. Ona je jedna od najstarijih žitarica. Lako se priprema i kao prilog možete je poslužiti uz razna jela od povrća, mahunarki...

457,00 RSD 411,30 RSD
-10%

Štedite

45,70 RSD

Za komad. PDV je uključen u cenu.
-
+
kom
Total:
411,30 RSD
Ušteda: 45,70 RSD

Besplatna dostava za narudžbine iznad 5.000 RSD!

Rok dostave unutar Srbije je kroz 1-3 radna dana.

Naruči telefonom

064 6412721

Šifra proizvoda: 4516079

Brend: Bio Špajz

Pakovanje: 450.00 g

Svojstva

Ako je tostirana, heljda se često koristi kao kaša i tada ona postaje jedna od retkih alkalnih žitarica. Tostirana haljda je tamna, crvenkasto-smeđe boje. Prirodna, netostirana heljda je skoro bele boje. Mlado zrnevlje heljde može se ostaviti i da klija (jaka, teško svarljiva crna ljuska tada spada) i ono je izuzetan izvor hlorofila, vitamina i enzima.

Isceljuje sluzokožu tankog creva, poboljšava cirkulaciju i stanje kapilara i krvnih sudova.
Vrlo efikasna za lečenje dijareje i hronične dizenterije. Rutin, bioflavonoid koji nalazimo u heljdi ojačava kapilare i krvne sudove, sprečava pojavu hemoroida, smanjuje krvni pritisak i pojačava cirkulaciju u rukama i nogama. Rutin je lekovit i nakon izloženosti X zračenju ili drugim formama radijacije.
Heljda se koristi spolja, za kožu koja je u nekoj vrsti zapaljenja ili u slučaju opekotina. Napraviti oblogu od tostiranog brašna heljde pomešanog sa sirćetom.

Heljda sadrži i mikroelemente kao što su jod, cink, brom i druge, organske kiseline i rutin (iz grupe vitamina P), koji predstavlja izvanredno lekovito sredstvo za bolesti kao što su hipertenzija (povišeni pritisak), reumatizam, glaukom, dijabetes i bolesti koje nastaju zbog povećane radijacije. Heljda je bogata svim vitaminima grupe B.
 

Napomena

Opomena – nije preporučljiva za one koji pokazuju znake toplote a to su: povišena temperatura, crveno lice, tamno crveni jezik, visoki pritisak, ili one koji imaju poremećaj elementa vetra a to su dezorijentacija, nervoza, vrtoglavica, grčevi i emocionalna nestabilnost.

Za one koji bi da znaju više

Insekti ne napadaju heljdu kao ni žen-šen. Heljda će uvenuti kada se tretira hemikalijama.

Način pripreme

Isperite 1 šolju heljdei dodajte u 2 šolje ključale vode sa prstohvatom soli. Kuvajte na tihoj vatri 15-20 minuta dok voda ne bude apsorbovana, a zatim ostavite poklopljeno 5 minuta. Prijatno!

Nutritivne vrednosti

na 100g

Energetska vrednost (kj): 1440

Energetska vrednost (kcal): 343

Masti: 3.4 g

Zasićene masti: 0.7 g

Ugljeni hidrati: 71.5 g

Ugljeni hidrati (šećeri): 2 g

Vlakna: 10 g

Proteini: 13.3 g

Pogledajte još i...

Volim

Testenina heljda makarona (organski proizvod) 250 g Volim
248,00 RSD

Organska testenina sa heljdom - makarona. Posno. Bez E brojeva.

Macrobiotic Prom

Genie tofu prženi 170 g Macrobiotic Prom
239,00 RSD

Samo biljke, začini i ljubav.

Aleksandrija

Dvopek od prosa (sert. bez glutena) 110 g Aleksand
165,00 RSD

Dvopek od prosa – prirodno bez glutena.

Roba na merenje

Blanširani badem listići
1.660,00 RSD / kg

Blanširani i tanko sečeni badem listići dodaju hrskavost i bogat ukus slatkim i slanim jelima.

Bez dodatog šećera

Momentous

Urmolada namaz nougat 220 g Momentous
632,00 RSD
Namaz od urmi, lešnika, šargarepe i najfinijeg organskog kakao praha.

Bio Špajz

Bezglutensko pirinčano brašno integralno (organski
350,00 RSD

Integralno pirinčano brašno bez glutena. Mlinski proizvod od pirinča, po proizvođačkoj specifikaciji.

Libero Roast

Grčki mix Libero Roast
810,00 RSD / kg

Slana grickalica

Pčelarska kuća Kovačević

Apimix forte 450 g Pčelarska kuća Kovačević
1.005,00 RSD

Apimix forte preparat na bazi mešavine meda i pčelinjeg proizvoda - matičnog mleča. Proizvedeno po proizvođačkoj specifikaciji od sirovina sa sopstvenog pčelinjaka.