Bio Špajz
Sočivo žuto (organski proizvod) 200 g Bio Špajz
VEGAN POSNO

Sočivo žuto (organski proizvod) 200 g Bio Špajz

Bio Špajz
295 RSD

200 g · PDV uključen

1
kom
Dostupno (6 komada) · Isporuka 1-3 radna dana

⚠️ Samo još 6 komada na stanju

Besplatna dostava za narudžbine preko 5.000 RSD
Mogućnost plaćanja pouzećem
Besplatan povrat proizvoda

Naručite telefonom

064 6412721

Šifra: 4510005

Zemlja porekla: Turska

Nutritivne vrednosti

Energija 314kcal
16%
Masti 2.2g
Nisko 3%
Zas. masti 0.3g
Nisko 2%
Šećeri 4g
Nisko 4%
So <0.1g
Nisko 1%
Proteini: 25.3g (51%)
Ugljeni hidrati: 36.9g (14%)
Vlakna: 23.2g (93%)

* Referentni unos prosečne odrasle osobe (8400kJ / 2000kcal). Vrednosti na 100g.

Opis


Sočivo žuto blago nauljeno, bogato proteinima i vlaknima.


Svojstva


Žuto sočivo je lako svarljiva mahunarka. Visok sadržaj proteina čini je dobrom zamenom za belančevine životinjskog porekla u vegetarijanskom načinu ishrane. Bogato je proteinima koji daju osećaj sitosti i vlaknima koji regulišu metabolizam.


Način pripreme


Oprano sočivo kuvati 30 minuta bez prethodnog natapanja, uz dodatak povrća i začina. Idealan je dodatak za supe i variva.



Recept za zdrav i ukusan tofu od žutog sočiva:

Sastojci: 200 g žutog sočiva, 2 šolje vode, 3 kašike ulja, so, beli luk, origano, po želji kari i biber.

Način pripreme: potopiti preko noći sočivo, isprati, staviti u mikser sa 2 šolje vode i izmiksati do kaše. Kuvati 20 minuta uz stalno mešanje dok se ne zgusne kao za gušće palačinke. Dodati začine, pomešati i izliti u nauljenu posudu. Ostaviti da se ohladi, pa iseći na kockice i preliti soja sosom: tamari ili shoyu. Propržiti u malo ulja i servirati. Sjajnog ukusa i bogat biljnim proteinima. Prijatno!


Sastojci


Žuto sočivo iz organskog uzgoja, klasa I ; suncokretovo ulje organsko 1.2%

Alergen info: mahunarka. Moguće prisustvo glutena u tragovima.


Napomena


Čuvati na suvom i hladnom mestu.