Sočivo žuto (organski proizvod) 450 g Bio Špajz

Organski proizvod -25%

Sočivo žuto blago nauljeno, bogato proteinima i vlaknima.

552,00 RSD 414,00 RSD
-25%

Štedite

138,00 RSD

Za komad. PDV je uključen u cenu.
-
+
kom
Total:
414,00 RSD
Ušteda: 138,00 RSD

Besplatna dostava za narudžbine iznad 5.000 RSD!

Rok dostave unutar Srbije je kroz 1-3 radna dana.

Naruči telefonom

064 6412721

Šifra proizvoda: 4510006

Brend: Bio Špajz

Zemlja porekla: Turska

Pakovanje: 450.00 g

Svojstva

Žuto sočivo je lako svarljiva mahunarka. Visok sadržaj proteina čini je dobrom zamenom za belančevine životinjskog porekla u vegetarijanskom načinu ishrane. Bogato je proteinima koji daju osećaj sitosti i vlaknima koji regulišu metabolizam.

Sastojci

Žuto sočivo iz organskog uzgoja, klasa I ; suncokretovo ulje organsko 1.2%
Alergen info: mahunarka. Moguće prisustvo glutena u tragovima.

Napomena

Čuvati na suvom i hladnom mestu.

Način pripreme

Oprano sočivo kuvati 30 minuta bez prethodnog natapanja, uz dodatak povrća i začina. Idealan je dodatak za supe i variva.

Recept za zdrav i ukusan tofu od žutog sočiva:
Sastojci: 200 g žutog sočiva, 2 šolje vode, 3 kašike ulja, so, beli luk, origano, po želji kari i biber.
Način pripreme: potopiti preko noći sočivo, isprati, staviti u mikser sa 2 šolje vode i izmiksati do kaše. Kuvati 20 minuta uz stalno mešanje dok se ne zgusne kao za gušće palačinke. Dodati začine, pomešati i izliti u nauljenu posudu. Ostaviti da se ohladi, pa iseći na kockice i preliti soja sosom: tamari ili shoyu. Propržiti u malo ulja i servirati. Sjajnog ukusa i bogat biljnim proteinima. Prijatno!

Nutritivne vrednosti

na 100g

Energetska vrednost (kcal): 314

Masti: 2.2 g

Zasićene masti: 0.3 g

Ugljeni hidrati: 36.9 g

Ugljeni hidrati (šećeri): 4 g

Vlakna: 23.2 g

Proteini: 25.3 g

So: 0.05 g

Pogledajte još i...

Mitoku

Alge hidžiki 25 g Mitoku
681,00 RSD

Hidžiki (hijiki) su tanke smeđe igličaste alge. Glavni snabdevač japanske firme Mitoku hidžiki algama je porodica Nišikava, koja je svoje tradicionalno ribarsko zanimanje zamenila specijalizacijom za sakupljanje i pripremu ove vrste algi. Rano proleće, kada hidžiki dostiže vrhunac svog ukusa, je idealno vreme za berbu. Alge se nakon berbe obrađuju tradicionalnom metodom, zatim se suše na suncu i  pakuju. Njihove grube crne niti postaju vrlo nežne ako se pravilno kuvaju. Hidžiki u sebi zadržavaju jak ukus okeana pa su zbog tog gorkastog ukusa vrlo cenjene.

Marnys

Origano ulje (organski proizvod) 30 ml Marnys
2.357,00 RSD

Marnys ulje origana je čisto, standardizovano, etarsko ulje divljeg, mediteranskog origana (Origanum minutiflorum) sa 81.69% karvakrola. Ovo etarsko ulje divljeg origana sa aktivnim komponentama, monoterpenskim fenolima (karvakrol i timolol), zbog svog višestrukog dejstva, ima široku primenu, kako u narodnoj, tako i u naučnoj medicini.

Bio Špajz

Bulgur (organski proizvod) 450 g Bio Špajz
548,00 RSD

Bulgur tonificira bubrege, hrani srce, smiruje i fokusira um. Koristi se i kod menopauzne iritabilnosti. Posebno je dobar za decu i starije osobe.

Lučar

Ovseno brašno 500 g Lučar
121,00 RSD

Ovseno brašno sadrži supstance koje povoljno utiču na smanjenje lošeg LDL holesterola odgovornog za zakrečenje krvnih sudova i porast krvnog pritiska.

Soya food

Veganski namaz sa renom 150 g Soya food
181,00 RSD

Veganski namaz sa renom proizvodi se od tofua uz dodatak rena, biljnih proteina, morske soli i začina. Proizvod je pasterizovan i kao takav je spreman za upotrebu.

Sanaterra

Brašno kokosovo (organski proizvod) 100g Sanaterra
173,00 RSD

Bogat izvor proteina i vlakana.

Bio Špajz

Integralni pirinač kratko zrno (organski proizvod) Bio Špajz
1.030,00 RSD / kg

Integralni pirinač kratkog zrna je lak za varenje, greje organizam te se koristi više u zimskim mesecima.

Olitalia

Jestivo rafinisano ulje od koštice grožđa 1 l Olitalia
1.608,00 RSD

Ulje od koštica grožđa je potpuno prirodan proizvod. Ima blagotvorno dejstvo jer može da: snižava krvni pritisak, leči vene i arterije, sprečava oštećenje ćelija od zračenja i trovanja, leči hemoroide, reguliše nivo HDL i LDL holesterola.