Umeboši pasta 100 g Mitoku

Pasta od fermentisanih slanih umeboši šljiva: čisti masnu jetru i otrove iz organizma, povećava imunitet i izdržljivost na stres, reguliše varenje i rad želuca, snažan antioksidans, usporava starenje.

771,00 RSD
Za komad. PDV je uključen u cenu.
-
+
kom
Total:
771,00 RSD

Besplatna dostava za narudžbine iznad 5.000 RSD!

Rok dostave unutar Srbije je kroz 1-3 radna dana.

Naruči telefonom

064 6412721

Šifra proizvoda: 1512100

Brend: Mitoku

Zemlja porekla: Japan

Pakovanje: 100.00 g

Svojstva

Veoma je bogata kalcijumom (24mg), gvožđem (1,7mg), fosforom (22mg), kalijumom (250mg), vitaminima B1, B2, nijacinom. Sadrži veliku količinu limunske kiseline, koja je mnogo boljeg kvaliteta i većeg sadržaja vitamina C od onog u limunu. Sem toga limunska kiselina čisti masnu jetru , pomaže njen rad i na taj način vrši detoksikaciju organizma.

Korišćenje umeboši proizvoda će prijati i trudnicama, jer im je potreban kalcijum, a vitamin C (snažan antioksidans) iz limunske kiseline poboljšava apsorbciju kalcijuma. Prirodni enzimi regulišu varenje i rad želuca. Katenin ubrzava rad creva, svarljivost proteina i ima antiseptičko dejstvo, što dovodi do otklanjanja umora i povećanja izdržljivosti. Pri tome, katenin prebacuje teške metale iz pojedinih organa do bubrega i probavnog trakta i vrši njihovu eliminaciju. Fermentisani umeboši proizvodi menjaju Ph vrednost krvi iz kisele u baznu i stvaraju veću otpornost organizma na grip i prehlade a deluju veoma lekovito i kod stomačnih tegoba i mučnine na putovanju.

Umeboši pasta dobija se mlevenjem umeboši šljiva, koje nemaju oblik i veličinu dovoljno dobru za fermentaciju u celom obliku, uz dodatak šizo (shiso) lišća. Namena im je ista kao i namena umeboši šljiva. Možda se upravo u ovom dodatku namirnicama krije tajna dugovečnosti Japanaca. Koristi se kao slani začin u jelima od žitarica, mahunarki, za pripremu umaka ili za pravljenje lekovitih napitaka. U prodaji se može naći i u obliku paste sa dodatkom šizo lišća.

Nutritivne vrednosti

na 100g

Energetska vrednost (kcal): 35

Masti: 0 g

Zasićene masti: 0 g

Ugljeni hidrati: 5.8 g

Ugljeni hidrati (šećeri): 0 g

Proteini: 0.8 g

So: 23.3 g

Pogledajte još i...

Roba na merenje

Pasulj Gradištanac
420,00 RSD / kg

Pasulj gradištanac – domaća sorta sitnijeg belog zrna, slična Tetovcu. Idealna za pripremu čorbastog pasulja punog ukusa i tradicije.

Ulje avokada 250ml Pelzmann
1.040,00 RSD

Ulje avokada je hranljivo i višenamensko, bogato nezasićenim mastima i vitaminom E, idealno za kuvanje i prirodnu negu kože i kose.

Just Superior

Spirulina u prahu (organski proizvod) 100 g Just Superior
1.620,00 RSD

Kontrolisano gajena u izvorskoj vodi ekološki čiste oblasti na jugu Tajvana. Održava nivo šećera i holesterola normalnim. Jača imunitet antivirusnim svojstvima. Poboljšava fizičke performanse kod sportista. Antioksidativna i antiinflamatorna svojstva. Jedan od najmoćnijih detoksikatora organizma. Pomaže u kontroli telesne težine.

Florihana

Florihana organsko etarsko ulje Eukaliptus Globulu
850,00 RSD

Iz porodice mirta, Eucaliptus Globulus se tradicionalno koristi za bolesti donjih disajnih puteva.

Mitoku

Alge kombu 25 g Mitoku
392,00 RSD

Kombu alge imaju široke debele listove poput celera, a beru se u hladnim morima južnog dela ostrva Hokaidoa. Crno smeđe su boje i specifičnog su ukusa. Kombu alge su glavni sastojak dašija (dashi) - tradicionalne japanske osnove za razne supe, pa su zbog toga i osnova japanske kuhinje. Pripremaju se kao prilog uz kuvane žitarice, mahunarke ili korenasto povrće jer olakšavaju njihovu probavu. Mogu se staviti u čajeve, kisela jela, začine, jela za grickanje i bombone.

For Natura

Kokosov šećer (organski poizvod) 4 g For Natura
8,00 RSD

Ukusan i zdrav! Kokosov šećer  je sličan smeđem šećeru i ima prirodnu slast smeđeg šećera sa osećajem ukusa karamela i meke kremaste teksture koja se topi u ustima. Istovremeno, ima dovoljnu slatkost da zameni postojeće rafinisane šećere u odnosu 1:1.

Bio Špajz

Ovsene pahuljice (organski proizvod) Bio Špajz
760,00 RSD / kg

Ovsene pahuljice su od davnina deo ljudske ishrane. Mogu se koristiti u kašama, supama, hlebovima, poslasticama.