Umeboši pasta 100 g Mitoku

Pasta od fermentisanih slanih umeboši šljiva: čisti masnu jetru i otrove iz organizma, povećava imunitet i izdržljivost na stres, reguliše varenje i rad želuca, snažan antioksidans, usporava starenje.

771,00 RSD
Za komad. PDV je uključen u cenu.
-
+
kom
Total:
771,00 RSD

Besplatna dostava za narudžbine iznad 5.000 RSD!

Rok dostave unutar Srbije je kroz 1-3 radna dana.

Naruči telefonom

064 6412721

Šifra proizvoda: 1512100

Brend: Mitoku

Zemlja porekla: Japan

Pakovanje: 100.00 g

Svojstva

Veoma je bogata kalcijumom (24mg), gvožđem (1,7mg), fosforom (22mg), kalijumom (250mg), vitaminima B1, B2, nijacinom. Sadrži veliku količinu limunske kiseline, koja je mnogo boljeg kvaliteta i većeg sadržaja vitamina C od onog u limunu. Sem toga limunska kiselina čisti masnu jetru , pomaže njen rad i na taj način vrši detoksikaciju organizma.

Korišćenje umeboši proizvoda će prijati i trudnicama, jer im je potreban kalcijum, a vitamin C (snažan antioksidans) iz limunske kiseline poboljšava apsorbciju kalcijuma. Prirodni enzimi regulišu varenje i rad želuca. Katenin ubrzava rad creva, svarljivost proteina i ima antiseptičko dejstvo, što dovodi do otklanjanja umora i povećanja izdržljivosti. Pri tome, katenin prebacuje teške metale iz pojedinih organa do bubrega i probavnog trakta i vrši njihovu eliminaciju. Fermentisani umeboši proizvodi menjaju Ph vrednost krvi iz kisele u baznu i stvaraju veću otpornost organizma na grip i prehlade a deluju veoma lekovito i kod stomačnih tegoba i mučnine na putovanju.

Umeboši pasta dobija se mlevenjem umeboši šljiva, koje nemaju oblik i veličinu dovoljno dobru za fermentaciju u celom obliku, uz dodatak šizo (shiso) lišća. Namena im je ista kao i namena umeboši šljiva. Možda se upravo u ovom dodatku namirnicama krije tajna dugovečnosti Japanaca. Koristi se kao slani začin u jelima od žitarica, mahunarki, za pripremu umaka ili za pravljenje lekovitih napitaka. U prodaji se može naći i u obliku paste sa dodatkom šizo lišća.

Nutritivne vrednosti

na 100g

Energetska vrednost (kcal): 35

Masti: 0 g

Zasićene masti: 0 g

Ugljeni hidrati: 5.8 g

Ugljeni hidrati (šećeri): 0 g

Proteini: 0.8 g

So: 23.3 g

Pogledajte još i...

Bio Špajz

Ječmene pahuljice (organski proizvod) Bio Špajz
840,00 RSD / kg

Organske ječmene pahuljice.

Bio Špajz

Crni susam (organski proizvod) 450 g Bio Špajz
853,00 RSD

Semenke crnog susama. Odličan izvor kalcijuma i magnezijuma, bakra i cinka.

Oleum

Hladno presovano laneno ulje 250 ml Oleum
357,00 RSD

100 % prirodno. Bogato polinezasićenim mastima. Bogato Omega-3 masnim kiselinama.

Bio Špajz

Šećer od trske svetli (organski proizvod) 250 g Bio Špajz
214,00 RSD

Prirodna slatkoća iz srca biljke trske – nežno prerađen i očuvan u svom punom, zlatnom sjaju.

Bio Špajz

Heljda (organski proizvod) 200 g Bio Špajz
257,00 RSD

Heljda je žitarica velike hranljive vrednosti i korisno ju je uvrstiti u ishranu. Ona je jedna od najstarijih žitarica. Lako se priprema i kao prilog možete je poslužiti uz razna jela od povrća, mahunarki...

Bio Špajz

Naut - leblebija (organski proizvod) 450 g Bio Špajz
483,00 RSD

Naut ili slanutak (Cicer arietinum) ili leblebija (kada su semenke nauta pržene ili pečene) je mahunasta belančevinasta biljka koja predstavlja visokovrednu namirnicu.

Mitoku

Alge kombu 25 g Mitoku
392,00 RSD

Kombu alge imaju široke debele listove poput celera, a beru se u hladnim morima južnog dela ostrva Hokaidoa. Crno smeđe su boje i specifičnog su ukusa. Kombu alge su glavni sastojak dašija (dashi) - tradicionalne japanske osnove za razne supe, pa su zbog toga i osnova japanske kuhinje. Pripremaju se kao prilog uz kuvane žitarice, mahunarke ili korenasto povrće jer olakšavaju njihovu probavu. Mogu se staviti u čajeve, kisela jela, začine, jela za grickanje i bombone.