Umeboši pasta 100 g Mitoku

Pasta od fermentisanih slanih umeboši šljiva: čisti masnu jetru i otrove iz organizma, povećava imunitet i izdržljivost na stres, reguliše varenje i rad želuca, snažan antioksidans, usporava starenje.

771,00 RSD
Za komad. PDV je uključen u cenu.
-
+
kom
Total:
771,00 RSD

Besplatna dostava za narudžbine iznad 5.000 RSD!

Rok dostave unutar Srbije je kroz 1-3 radna dana.

Naruči telefonom

064 6412721

Šifra proizvoda: 1512100

Brend: Mitoku

Zemlja porekla: Japan

Pakovanje: 100.00 g

Svojstva

Veoma je bogata kalcijumom (24mg), gvožđem (1,7mg), fosforom (22mg), kalijumom (250mg), vitaminima B1, B2, nijacinom. Sadrži veliku količinu limunske kiseline, koja je mnogo boljeg kvaliteta i većeg sadržaja vitamina C od onog u limunu. Sem toga limunska kiselina čisti masnu jetru , pomaže njen rad i na taj način vrši detoksikaciju organizma.

Korišćenje umeboši proizvoda će prijati i trudnicama, jer im je potreban kalcijum, a vitamin C (snažan antioksidans) iz limunske kiseline poboljšava apsorbciju kalcijuma. Prirodni enzimi regulišu varenje i rad želuca. Katenin ubrzava rad creva, svarljivost proteina i ima antiseptičko dejstvo, što dovodi do otklanjanja umora i povećanja izdržljivosti. Pri tome, katenin prebacuje teške metale iz pojedinih organa do bubrega i probavnog trakta i vrši njihovu eliminaciju. Fermentisani umeboši proizvodi menjaju Ph vrednost krvi iz kisele u baznu i stvaraju veću otpornost organizma na grip i prehlade a deluju veoma lekovito i kod stomačnih tegoba i mučnine na putovanju.

Umeboši pasta dobija se mlevenjem umeboši šljiva, koje nemaju oblik i veličinu dovoljno dobru za fermentaciju u celom obliku, uz dodatak šizo (shiso) lišća. Namena im je ista kao i namena umeboši šljiva. Možda se upravo u ovom dodatku namirnicama krije tajna dugovečnosti Japanaca. Koristi se kao slani začin u jelima od žitarica, mahunarki, za pripremu umaka ili za pravljenje lekovitih napitaka. U prodaji se može naći i u obliku paste sa dodatkom šizo lišća.

Nutritivne vrednosti

na 100g

Energetska vrednost (kcal): 35

Masti: 0 g

Zasićene masti: 0 g

Ugljeni hidrati: 5.8 g

Ugljeni hidrati (šećeri): 0 g

Proteini: 0.8 g

So: 23.3 g

Pogledajte još i...

Bez dodatog šećera Organski proizvod

Bio Špajz

Cejlonski cimet (organski proizvod) 150 g Bio Špajz
562,00 RSD

Organski cejlonski cimet u prahu bez kumarina.

Bez glutena
Novo

Testenina špagete (sert. bez glutena) 400 g Riscossa
449,00 RSD

Uživaj u testenini koja je lagana za varenje, a istovremeno puna ukusa – bez glutena, ali sa punim zadovoljstvom.

Rick's technology

Ashwagandha čaj 25 filter kesica 65 g Rick's technology
399,00 RSD

Čaj od korena indijskog žen-šena - Ashwagandha. Čaj I klase.

Florihana

Florihana organsko eterično ulje Divlji Origano 5 g
1.250,00 RSD

Organsko esencijalno ulje divljeg origana (Origanum compactum) je sertifikovano organsko, 100% čisto i prirodno. Dobija se parnom destilacijom cvetnih vrhova. Ova divlja ubrana biljka dolazi iz Maroka.

Testenina tricolori Margherita (sert. bez glutena) (organski proizvod) 250 g Pasta Natura
500,00 RSD

Organska testenina od kinoe, spanaća, cvekle i kukuruza, prirodno bez glutena, donosi iznenađujuće bogat ukus koji će obradovati celu porodicu. Ova šarena testenina je pogodna za osobe koje pate od celijakije, a kako je bez sastojaka životinjskog porekla, preporučujemo je za pripremu veganskih recepata.

Goodcare Pharma

Kapsule Trifala 60 kom Goodcare Pharma
1.490,00 RSD

Trifala kapsule je dodatak ishrani na bazi sprašenih plodova Emblica officinalis, Terminalia chebula i Terminalia belerica. Aktivni sastojci proizvoda doprinose očuvanju zdravlja digestivnog trakta, odnosno digestivne funkcije.

Lomax

Dobra ovsena kaša malina i vanila 60 g Lomax
77,00 RSD

Dobra ovsena kaša predstavlja idealan izbor ukoliko želite da započnete dan zdravim obrokom. Veoma je bogata vlaknima i beta glukanom zbog čega je dobro da se uvrsti u redovnu ishranu.

Moć planine

Ajvar blagi 580 g Moć planine
875,00 RSD

Domaći ajvar od 100% pečene paprike.
16 sočnih pečenih paprika sa područa Južne Srbije u svakoj tegli. Ručno pečenih i oljuštenih, kuvanih u tučanim šerpama po recepturi staroj preko 100 godina.