Osnovne namirnice
Organski proizvodi
Zdravi napici
Posebna ishrana
Lekoviti dodaci
Kozmetika i higijena
Kuhinja i dom
Brz, osvežavajuć i kremast desert od potpuno prirodnih sastojaka.
Ako tražiš osvežavajući, lagan i zdrav dezert za celu porodicu vrele dane, ovaj veganski sladoled od banane i kokosa je definitivno pravi izbor.
Napravljen je od potpuno prirodnih sastojaka, ne sadrži gluten, mlečne proizvode ni rafinisani šećer. Priprema traje svega nekoliko minuta, a rezultat je kremasti domaći sladoled koji prija i telu i duši.
Veganski sladoled od banane i kokosa za celu porodicu
Ovaj veganski sladoled idealan je za sve koji vode računa o ishrani, izbegavaju mlečne proizvode, rafinisani šećer ili su u potrazi za brzim, veganskim receptom.
Zahvaljujući banani i kokosovom mleku, dobijamo kremastu strukturu bez potrebe za mlekom ili pavlakom. Savršen je i za decu, kao zdravija alternativa industrijskim sladoledima.
Potrebni sastojci
3 zrele banane (isečene na kolutove i prethodno zamrznute)
200 ml kokosovog mleka (ili drugog biljnog mleka po izboru)
2 kašike agavinog sirupa (ili 1.5 kašika brezinog šećera)
1 kašičica ekstrakta vanile
Prstohvat soli
Po želji: 2 kašike kakao praha, bobičasto voće ili seckani orašasti plodovi
Zdrave stvari ne moraju uvek da budu skuplje ili komplikovanije za pravljenje. Sve što vam treba je malo vremena i nekoliko sastojaka, kako biste napravili ovu ukusnu poslasticu.
Ubaciti zamrznute banane u blender ili multipraktik.
Dodajti kokosovo mleko, zaslađivač, vanilu i so. Blendati dok se ne dobije glatka, kremasta smesa.
Po želji, dodati kakao, voće ili orašaste plodove i kratko izmešati.
Smesu izliti u posudu i ostavi u zamrzivaču najmanje 4 sata.
Pre serviranja, izvaditi iz zamrzivača i sačekati 5–10 minuta da omekša.
Napomena:
Za još kremastiju teksturu i bogatiji ukus možete se igrati ukusima i dodati:
kašiku kokosovog ulja
par kašika avokada
šaku prethodno natopljenih indijskih oraha
Banane daju prirodnu slatkoću i bogate su kalijumom
Kokosovo mleko dodaje kremastu teksturu i zdrave masti
Agavin sirup i brezin šećer su nežnije alternative belom šećeru
Vanila i so za zaokružen i uravnotežen ukus
Osim što se veoma lako priprema, veganski sladoled je idealan jer nema bojazni da neko neće moći da ga jede. Tako je on savršen izbor za:
Osobe koje izbegavaju gluten i mlečne proizvode
Vegane i one koji poste
Decu – bez dodatih aditiva i veštačkih aroma
Sve koji žele brz i prirodan letnji desert
Ideje za serviranje
Uz sveže bobičasto voće, granolu ili komadiće tamne čokolade
U kornetu, činiji ili kao dodatak palačinkama
Kao osveženje tokom dana ili zdrav desert nakon ručka
Veganski sladoled može biti i ukusan i zdrav – sa sastojcima koji prijaju tvom telu, ali i raspoloženju. Probajte ovaj jednostavan i brzi recept i uverite se koliko prirodni desert može da bude dobar!
Preporučeno
Koristimo kurirsku službu BEX za dostavu paketa
paket od 0kg do 1kg 320 RSD
paket od 1kg do 5kg 340 RSD
paket od 5kg do 20kg 540 RSD
paket od 20kg do 50kg 900 RSD
Koristimo kurirsku službu GLS za dostavu paketa
paket < 2kg 384 RSD
paket < 3kg 409 RSD
paket < 5kg 449 RSD
paket < 10kg 409 RSD
paket < 15kg 579 RSD
paket < 20kg 639 RSD
paket < 25kg 694 RSD
paket < 30kg 749 RSD
paket < 40kg 809 RSD