• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Naša priča
  • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz/Saveti/Domaća BIO gazdinstva

Domaća BIO gazdinstva

U našoj ponudi nalazi se i sveže povrće i voće iz domaćeg biološkog uzgoja. Biološki uzgoj ili organska poljoprivreda u Srbiji postoji već duži niz godina, a nadamo se da će u budućnosti Srbija ostvariti sve potencijale koje u ovoj oblasti ima.

Naši dobavljači su:

Bio farma Mamužić
Porodična bio farma Mamužić iz sela Ljutova bavi se sertifikovanom organskom proizvodnjom: žitarica, mahunarki, povrća (peršun, šargarepa, paprika, kupus, kelj, grašak, krompir, crni luk, karfiol, brokoli, začinska i konzumna paprika - babura i ajvaruša). Specijaliteti ovog bio gazdinstva su: prerada žitarica (pšenica, ječam, ovas, raž, kukuruz), ljuštenje i mlevanje (vodenički kamen) i proizvodnja integralnog brašna (oljušteni proso, raž, suncokret, pšenica, kukuruz, raž, ovas, ječam).

Organska proizvodnja je od 2001. godine započeta na porodičnom imanju na jednom hektaru, 2003. godine započeta je organska proizvodnja na preostalih 18 hektara. Prelazni period i sertifikat za proizvodnju i preradu organskih proizvoda stečen je u 2005. i 2006. godini kod ovlašćene sertifikovane kuće Organica iz Subotice, preko koje je dobijen i međunarodni sertifikat za organsku proizvodnju Control Hungary za preradu i proizvodnju na 19 hektara. Trenutno porodica Mamužić poseduje sertifikat za 2008. godinu sertrifkacione grupe SGS.

Na salašu rade Josip Mamužić, supruga Ruža, deca Tanja i Filip i baka Jelena, a povremeno se angražuju tri sezonska radnika.

Svi proizvodi bio farme Mamužić (koji su trenutno dostupni u našoj internet prodavnici).
Vrsta proizvodnje: prerada (pasterizovana cvekla, sušena začinska paprika, kiseli kupus ribanac, sok od cvekle, kiseli kupus u glavicama)
Kontrolna (sertifikaciona) organizacija: Organic control system

Porodica Vozar
Porodica Vozar iz Kisača na dvadesetak hektar gaji oko 60 vrsta povrtarskih kultura Prerađevine: polu prerada povrća. Specijalitet farme/salaša: salate, cvekla, kupusi, karfioli.

Povrtarska proizvodnja na parcelama u kisačkom i čenejskom ataru započeta je pre 20 godina. Porodica Vozar je jedna od najpoznatijih povrtarskih proizvođača na novosadskim pijacama (Riblja i Limanska pijaca) koji već 18 godina snabdevaju Novosađane svežim povrćem (velikim brojem raznih vrsta salata, kupusa i karfiola).

Osoblje farme/salaša: porodica Vozar i više pomoćnih radnik.
Više informacija potražite na www.vozar.net.
Kontrolna (sertifikaciona) organizacija: SGS Beograd Ltd.

Bio salaš Farago
Bio salaš Farago bavi se organskom proizvodnjom i uzgaja zob, raž, čajeve i začine, šargarepu, pasulj azuki, kupus, peršun, paštrnak, itd.Specijalitet ovog bio salaša svakako su začini i ručno prerađeni i sušeni čajevi visokog kvaliteta. Površina obradivog zemljišta 12 hekatara i nalazi se u Totovom selu, na teritoriji opštine Kanjiža.

Specijalitet : visok kvalitet sušenih proizvodat, puna aroma i ukus čajeva i začina.

Salaš porodice Farago star je preko 100 godina. 2004. godine otpočela je organska proizvodnji koja je od 2006. godine i sertifikovana.

Svi proizvodi Bio salaša Farago (trenutno dosupni u našpoj internet prodavnici).
Kontrolna (sertifikaciona) organizacija: Organic control system

Arpad Čikoš
Od 2004. godine na ovom gazdinstvu se bave organskom proizvodnjom vrlo raznovrsnog povrća i voća: lubenica, kelja pupčara, dinja, patlidžana, celera, kelerabe. Na četiri i po hektara uzgaja se tridesetak vrsti povrća: kupusnjače, lukovi, paradajz, peršun ... pa sve do čičoka. Gazdinstvo Čikoš proizvodi i organsku zimnicu: pasterizovani karfiol, cveklu, krastavac i papriku.

Vrsta proizvodnje: biljna proizvodnja i prerada
Kontrolna (sertifikaciona) organizacija: Organic control system

Poljoprivredno gazdinstvo Stojanović organic 
- Proizvodnja organskog bilja (povrća, žitarica, voća)
- Prerada i proizvodnja organske zimnice
- Prodaja i veleprodaja organskih namirnica

,, Mi smo Stojanovići. Živimo i radimo u Kikindi na severo-istoku ravnog Banata.Intezivno se bavimo organskom proizvodnjom. Naše gazdinstvo obuhvata nekoliko hektara zemlje, od čega su na 1700 m2 plastenici u kojima tokom cele godine proizvodimo razno sezonsko povrće: paradajz, papriku, krastavce, rotkve, kelerabu, zelenu salatu, boraniju, tikvice, blitvu, cveklu. Na otvorenom polju proizvodimo ratarske kulture.
Deo povrća prerađujemo u zimnicu : ajvar, kuvani paradajz, pindžur, kiseli kupus, cveklu, mešanu salatu. Asortiman upotpunjujemo i zimnicom od voća (koje raste na našem imanju organski proizvedeno). Svu zimnicu pripremamo na tradicionalan nacin, po starim pordičnim receptima bez dodavanja veštačkih i hemijskih sredstava za konzerviranje.
Mi smo mlada porodica. Priču o organskoj proizvodnji smo započeli jer smo tako zamislili svoj savršen život - kuća u prirodi, bašta sa puno organskog voća i povrća i dvorište puno dece. Naš san se iz dana u dan ostvaruje i raste sa nama. Želimo da deo našeg sna podelimo sa Vama, kroz naše proizvode - ono što smo želeli za svoju decu, nudimo Vama. ''
Kontrolna (sertifikaciona) organizacija: Suole e Salute

Preduzeće Biosil
PTP Biosil, preduzeće iz Ugrinovaca, bavi se proizvodnjom povrća iz organske proizvodnje: rukole, karfiola, cvekle, krompira, crni luk...
Kontrolna (sertifikaciona) organizacija: Organic control system

Travar organik
Poljoprivredno gazdinstvo Travar se nalazi u podnožju planine Rtanj, 4km od sela Vrmdža, opština Sokobanja. Parcela na kojoj se uzgaja organska hrana pokriva površinu od 2.5 hektara i nalazi se u čistoj netaknutoj prirodi na 750 metara nadmorske visine. Gazdinstvo se graniči samo sa zelenim pašnjacima, na kojima se nalaze prirodni izvori vode i ne postoje opasnosti od ikakvih zagađenja. Poljoprivredno gazdinstvo Travar je u procesu dobijanja sertifikata organske proizvodnje (u procesu konverzije). To znači da su svi proizvodi uzgajani po principima organske proizvodnje, bez upotrebe pesticida, veštačkih đubriva, i drugih štetnih materija.
Vrsta proizvodnje:biljna proizvodnja
Kontrolna (sertifikaciona) organizacija: Organic Control System

Gazdinstvo Koluvija
Gazdinstvo Koluvija nalazi se
na teritoriji opštine Stara Pazova. Iz gazdinstva Koluvija za vas nabavljamo krastavce i tikvice.
Vrsta proizvodnje: biljna proizvodnja
Kontrolna (sertifikaciona) organizacija: Organic Control System

Goran Balan
Poljoprivredno gazdinstvo iz Crepaje koje se bavi uzgojem soje, pasulja azukija i tetovca, kukuruza (žuti i beli osmak, rumenka), spelte, pšenice, lana, suncokreta...
Vrsta proizvodnje:biljna proizvodnja
Kontrolna (sertifikaciona) organizacija: Organic Control System

Vladimir Slavnić
Poljoprivredno gazdinstvo iz Srbobran koje se bavi organskim uzgojem.
Vrsta proizvodnje:biljna proizvodnja
Kontrolna (sertifikaciona) organizacija: Organic Control System

Gordana Šokšić
Poljoprivredno gazdinstvo iz Zrenjanina koje se bavi uzgojem raznog povrća, voća i žitarica iz organske proizvodnje: crnog luka pogačara, šljiva, šargarepe, kukuruza šećerca, cvekle, boranije...
Vrsta proizvodnje:biljna proizvodnja
Kontrolna (sertifikaciona) organizacija: Organic Control System


Poljoprivredno gazdinstvo Radoslav Grujičić
Poljoprivredno gazdinstvo iz Pambukovice u opštini Ub.  Bavi se uzgojem salata, blitve, rotkvica, semena lucerke, šljiva, pšenice, semena uljane tikve, paradajza, jagoda.

Vrsta proizvodnje:biljna proizvodnja
Kontrolna (sertifikaciona) organizacija: Eco cert

Radmila Todorov
Radmila Todorov iz Tomaševca bavi se organskom proizvodnjom voća: jabuka, trešanja, kajsija i malina.
Vrsta proizvodnje:biljna proizvodnja
Kontrolna (sertifikaciona) organizacija: Eco cert


Geza Dravai
Geza Dravai iz Kelebije na svom Salašu 199 bavi se proizvodnjom organske lucerke, ječma, kupusa, suncokreta, splete, vinove loze, jabuke šljiva, leske, malina...

Kontrolna (sertifikaciona) organizacija: Organic Control System

Ostale podkategorije saveta