Makrobiotika

Makrobiotička ishrana temelji se na principima ravnoteže tela i uma kroz prirodne, nutritivno bogate namirnice. Makrobiotika, najjednostavnije rečeno, na prvom mestu predstavlja konzumaciju različitih vrsta mahunarki, voća, povrća, koštunjavih plodova i integralnih žitarica.

 

U BioŠpajzu ćete pronaći nutritivni kvasac, makrobiotički namaz raznih ukusa, fermentisane proizvode kao što je tofu sir i zdrave začine. Iz naše ponude posebno izdvajamo morske alge od kojih su najpopularnije nori alge, poznate i kao alge za sushi, bez kojih priprema ovog, mnogima omiljenog jela, ne bi bila kompletna. Uz suši, nori alge kada se iscepkaju na listiće, mogu biti odličan dodatak salatama, supama i raznim jelima.

 

Svi makrobiotički proizvodi u BioŠpajzu podržavaju detoksikaciju organizma, održavaju nivo energije i pomažu u jačanju imuniteta.

 

Makrobiotička ishrana prilagođena je svima koji žele da unaprede svoje zdravlje prirodnim putem, uz poštovanje ekologije, održivog razvoja i uz zaštitu životne sredine. Istražite našu bogatu ponudu raznovrsnih zdravih namirnica i poručite online za samo nekoliko minuta. Zakoračite u svet makrobiotike brzo i jednostavno.

 

Sortiraj
-15%

Mitoku

Alge vakame 25 g Mitoku
404,60 RSD 476,00 RSD

Sušene morske alge vakame (wakame) - blagog ukusa, mekane teksture, neizostavni sastojak miso supa, odličan dodatak kuvanom povrću. Bogate su kalcijumom a sadrže i velike količine gvožđa, vitamina A, C, B3 i belančevina. Odlično utiču na detoksikaciju kao i na viskozitet krvi i visok krvni pritisak.

-15% Organski proizvod

Mitoku

Beli miso (organski proizvod) 250 g Mitoku
1.036,15 RSD 1.219,00 RSD

Miso je fermentisana pasta sojinih zrna, morske soli i gljivice kođi uz dodatak ječma ili pirinča. Ona se na Istoku proizvodi i koristi već 1300 godina. To je jedan od najzdravijih, najukusnijih i najprimenljivijih dodataka hrani. 

Just Superior

Hlorela u prahu (organski proizvod) 100 g Just Superior
1.620,00 RSD

Superior organska hlorela u prahu – vaša svakodnevna podrška za borbu protiv toksičnog okruženja uz bioraspoloživ vitamin B12 i gvožđe, konačno bez rizika od kontaminacije teškim metalima i toksinima drugih algi.

Macrobiotic Prom

Tofu namaz sa paprikom 200 g Macrobiotic Prom
248,00 RSD

Tofu namaz - sojin krem sir sa paprikom. Posno, na vodi.

Macrobiotic Prom

Tofu namaz 200 g Macrobiotic Prom
248,00 RSD

Tofu namaz - sojin krem sir. Posno, sa maslinovim uljem, vegan.

Macrobiotic Prom

Genie prženi tempeh 200 g Macrobiotic Prom
360,00 RSD

Samo biljke, začini i ljubav.

Macrobiotic Prom

Nutritivni kvasac 200 g Macrobiotic Prom
582,00 RSD

Nutritivni, delikatesni, prehrambeni kvasac u granulama. Ne sadrži gluten. Veganski proizvod. 

Macrobiotic Prom

Genie tofu prženi 170 g Macrobiotic Prom
239,00 RSD

Samo biljke, začini i ljubav.

Mitoku

Umeboši pasta 100 g Mitoku
771,00 RSD

Pasta od fermentisanih slanih umeboši šljiva: čisti masnu jetru i otrove iz organizma, povećava imunitet i izdržljivost na stres, reguliše varenje i rad želuca, snažan antioksidans, usporava starenje.

Mitoku

Alge hidžiki 25 g Mitoku
681,00 RSD

Hidžiki (hijiki) su tanke smeđe igličaste alge. Glavni snabdevač japanske firme Mitoku hidžiki algama je porodica Nišikava, koja je svoje tradicionalno ribarsko zanimanje zamenila specijalizacijom za sakupljanje i pripremu ove vrste algi. Rano proleće, kada hidžiki dostiže vrhunac svog ukusa, je idealno vreme za berbu. Alge se nakon berbe obrađuju tradicionalnom metodom, zatim se suše na suncu i  pakuju. Njihove grube crne niti postaju vrlo nežne ako se pravilno kuvaju. Hidžiki u sebi zadržavaju jak ukus okeana pa su zbog tog gorkastog ukusa vrlo cenjene.

Bio Špajz

Alge Arame 25 g Bio Špajz
485,00 RSD

Tanke, končaste alge blagog slatkastog ukusa koje se u jelima odlično kombinuju s korenastim povrćem, tofuom ili semenkama. Kako nemaju jednako intenzivan ukus kao druge alge, svojim prijatnim, blagim ukusom kao stvorene su za sve Vas koji želite da prvi put probate morsko povrće.

Mitoku

Alge kombu 25 g Mitoku
392,00 RSD

Kombu alge imaju široke debele listove poput celera, a beru se u hladnim morima južnog dela ostrva Hokaidoa. Crno smeđe su boje i specifičnog su ukusa. Kombu alge su glavni sastojak dašija (dashi) - tradicionalne japanske osnove za razne supe, pa su zbog toga i osnova japanske kuhinje. Pripremaju se kao prilog uz kuvane žitarice, mahunarke ili korenasto povrće jer olakšavaju njihovu probavu. Mogu se staviti u čajeve, kisela jela, začine, jela za grickanje i bombone.