• Proizvodi
  • Saveti
  • Recepti
  • Prodavnice
  • Naša priča
  • Kontakt
0
Kategorije
0
Korpa
Prijavi se
Bio Spajz/Saveti/Detoks dan

Detoks dan

Ili zato što smo se previše istresirali, ili zato što smo se prejedali, ili zato što smo mnogo radili, ili zato što osećamo da nam je imunitet oslabio ili prosto zato što bismo da uradimo nešto jednostavno i korisno za svoje zdravlje: jednodevni detoks.

7 jednostavnih pravila:

1. Početak i kraj dana: Dan počnite i završite čašom vruće vode u koju ćete nacediti sok od pola limuna (najbolje je da koristite organski sok limuna) i prstohvat cimeta.

2. Hrana: Ceo dan jedite samo manje količine sirovog voća i povrća, s naglaskom na povrću. Voće i povrće možete da izmiksate u blenderu i da pijete kao smuti. Jedite male količine, ali češće.
    Samo sokovi: Alternativno, možete koristiti samo sokove: od naceđene pomorandže i/ili grejpfruta, prirodni sok od jabuke, ceđenu šargarepu ili cveklu.  U ovom slučaju nemojte praviti mešavine, već sokove pravite od jedne vrste voća ili povrća. Popijte čašu soka na svakih dva sata (osim onog sata kada pijete zeleni čaj).

3.  Unos tečnosti: Tokom detoks dana polako ispijajte 2.0 litra vode u koju ste stavili malo limuna, sveže krastavce ili listiće mente, ili malo jabukovog sirćeta.

4. Zeleni čaj: U toku dana popijte dve šoljice zelenog čaja.

5. Aktivnost: Izađite u brzu šetnju, u trajanju od pola sata.

6. Odmorite i um: Na dan detoksa pokušajte da što manje da koristite mobilni telefon i internet. Ako možete, najbolje je da ih u potpunosti ugasite (ceo dan ili deo dana). Provedite vreme sa ljudima koje volite ili u prirodi.

7. San : Ranije lezite i dobro se naspavajte. Tokom noći Vaš organizam, neopterećen prekomernom hranom i odmoren, imaće priliku da se bavi eliminacijom negativnih materija.

Ostale podkategorije saveta